A goji bogyó mindig lenyűgöz sokoldalúságával.

Általában egyszerűen úgy tekintenek rá, mint a mazsola „szuperhős” változatára, de szerintem ugyanúgy beletartozik az ízletes ételek kategóriájába, mint ahogy az édesbe is. Ez az egyszerű leves remek példája annak, hogy milyen rugalmas a goji bogyó íze, hiszen egyszerre enyhén édesíti a levest, és keveredik a komplexebb ínyencségekkel, mint a kurkuma és a lime. Mivel nagyon egyszerű elkészíteni, ez a hideg leves lett az első számú kedvencem, amikor vendégeket látok: összesen egy perc alatt meg tudod csinálni, és nem foglalja el a tűzhelyet, amíg más fogásokat készítesz. Plusz egzotikus ízével és könnyed, selymes textúrájával ez a csodás superfood a vendégeid kedvence lesz.

4 adag elkészítéséhez:

  • Superfood_a_konyhaban_B1_218px

    Keresd a könyvet webáruházunkban

    1/3 csésze szárított goji bogyó

  • 1 liter friss répalé
  • 3/4 csésze pürésített avokádó (1 nagy vagy 2 közepes)
  • 1 evőkanál frissen darált gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1/8 teáskanál Cayenne-por
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 1,5 evőkanál lime-lé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Palackozott kókusztej a tálaláshoz

Keverjük össze az összes alapanyagot a kókusztej kivételével egy turmixgépben. Pürésítsük, amíg sima nem lesz. Pihentessük legalább 30 percig tálalás előtt, hogy az ízek teljesen összeérhessenek. Tányérokban tálaljuk, és díszítsük a leves tetejét egy kanálnyi kókusztejjel.

Olvass bele a könyvbe

juliemorris.net