A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő mozzanata a november 11-re eső jógaböjt, amikor is mind fizikailag, mind spirituálisan nagyon jó hatású, ha tartózkodunk a gabonafélék fogyasztásától. Ez a nap kb. kéthetente ismétlődik ugyan, de a mostani különleges lesz. Hiszen ez a péntek Sziddha jóga nap is, azaz bármibe is kezdünk, az biztos sikerre van ítélve. Szóval akár el is kezdhetjük ezentúl kéthetente betartani a jógaböjtöt.

 

Kos

Ki kell szakadnunk a mindennapok mókuskerekéből. Valószínűleg ez partnereink és családunk túlélési esélyeit is növelni fogja. Picit elhagytuk vagy lehagytuk a lelkünket. Egy kis egyedüllét és befelé fordulás most nagyon szükséges lehet.



Bika

Előtérbe kerülhet néhány jó régen és jó mélyen elrejtett titok. Főként munkával és baráti szálakkal kapcsolatban. Amennyiben a helyzetet jól tudjuk kezelni, és nem robbantunk ki egy komolyabb viszályt, szinte azonnal érezni fogjuk a visszahúzás hiányát, szinte azonnal szárnyra kaphatunk, csak kezeljük nagyvonalúan a napvilágra került tényeket.


cover_foto_okok


Ikrek

Az elmúlt időszakban valószínű, hogy picit túlvállalták magukat az Iker kollégák. Ez a hét kiváló arra, hogy mind a privát, mind a professzionális életünkben elkezdjünk delegálni, átterhelni, és urambocsá! segítséget kérni. Az élet csapatjáték, kezdjünk e szerint működni.


Rák

Társunknak segítségre van szüksége, a mi segítségünkre. Emberileg is, és anyagilag is. Akármilyen kicsi mértékben tudjuk őt támogatni, azonnal érezni fogjuk, ahogyan felszabadul, és ripsz-ropsz újra hasonlítani fog arra a személyre, akibe beleszerettünk.


 

Oroszlán

Nem tudjuk már tovább halogatni azon teendőinket, amelyeket már egy ideje a szőnyeg alá sepregetünk. Persze ne hirtelen felindulásból és nagy elánnal ugorjunk neki, mert ezen a héten nemcsak a szálak felvételére, de a jól megtervezett feladatok elvégzésre is jók az eshetőségek.



Szűz

Fel fogjuk tudni építeni az ügyleteinket, de meggyőzőnek kell lennünk. Járjunk utána mindennek. Tudjuk az árakat, az alternatív megoldásokat, a különféle opciókat, és amennyiben így állunk ki a nagyközönség elé, csakis sikeresek lehetünk törekvéseinkben.


Mérleg

Picit érzékenyebbek lehetünk az átlagosnál. Sőt, talán egy kicsit szétszórtabbak is. Erre a hétre fel is függesztődnek azok a képességeink, hogy multifunkcionálisak legyünk. Küzdjük le ezt a hetet, ne most akarjuk megváltani a világot.



Skorpió

Ezen a héten a kommunikációnkra kerül a reflektorfény. Ezt most a természet is támogatni fogja. A semmiből is előkerülhetnek olyan személyek, akiknek az általunk merő kedvességből elejtett néhány mondat is a világot jelentheti. Természetesen legyünk kedvesek és együtt érzők.


Nyilas

A terveinket és elképzeléseinket szép lassan át tudjuk örökíteni a környezetünkre. Természetesen nem zsarnoki, életre szóló diktátori hozzáállással, hanem azzal, hogy megértetjük magunkat a szeretteinkkel.


Bak

Ezen a héten oda kell tennünk magunkat. Klisésen hangzik, hogy amennyit beleteszünk most, annyi fog belőle kijönni a jövőben, de ez sajnos nem klisé. Milliók teszik bele a lényüket dolgokba, és semmi hasznuk belőle. De ezen a héten működni fog a matek. Egyensúlyba kerülnek a pluszos és mínuszos egyenletek.


Vízöntő

Ezen a héten az energiaáramoltatás a feladat. Amennyiben tartogatunk dolgokat, vagy őrizgetjük javainkat, úgy azok kikerülnek a körforgásból. Hozzuk mozgásba értékeinket, költsünk egy picit magunkra, kényeztessük is magunkat. A visszaáramlás garantált, legalább elégedettség formájában.


Halak

A munkánk területén be fogunk tudni fejezni egy komolyabb szakaszt. És adjuk is meg a módját. Ne essünk abba a csapdába, hogy amint végeztünk valamivel, azonnal rá is gyorsulunk a következő feladatunkra. Ünnepeljük meg, érezzük át teljesítményünk nagyságát, és majd amikor eljött az ideje, folytathatjuk utunkat, munkánkat, életfeladatainkat.

www.bhaktikutir.hu