A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma a december 3-ra eső sziddha jóga. Azon asztrológiai állás, amikor bármibe is kezdünk, az sikeres lesz.

Kos

Erre a hétre a legfontosabb hívás a lelki béke megteremtése lesz. Amint kibékülünk a környezetünkkel, és főként a munkahelyi viszonyainkkal, érezhető lesz az a béke, aminek segítségével el tudjuk engedni sérelmeinket és rossz emlékeinket.



Bika

Tartsuk nyitva a szemünket, mert ezen a héten úgy léphetünk egy nagyot előre, ha valaki elbukik előttünk a sorban. Természetesen senkinek sem szabad rosszat kívánni, de a helyzet előfordulhat, és persze még mindig előttünk lesz a választási lehetőség, hogy megyünk előre, vagy sajnáljuk a másikat.



Ikrek

Az előrelépéshez tisztázni kell a partnereinkkel néhány régmúlttal kapcsolatos kellemetlenséget. Ez minden partneri területre vonatkozik, a munkatársi viszonytól az intimig. Sőt, nem is kell majd szóba hozni, adni fogja magát a helyzet.


Rák

Sok feladat hárulhat ránk ezen a héten, és ha általában képesek is vagyunk delegálni, ezen a héten az is csak kellemetlenségeket és bonyodalmakat hoz. Nekünk kell odaállni, és beletenni a dologba azt az energiát, ami szükségeltetik.


 

Oroszlán

Készítsünk terveket. Ezen a héten belefuthatunk egy-két nehéz helyzetbe, így próbáljunk meg mindent előre átgondolni, és a lehetséges buktatókat is előre kivédeni. Ne hagyjuk, hogy váratlan történések löködjenek minket végig a héten.



Szűz

Próbáljuk bevonni a környezetünket a ránk szakadó feladatok megoldásába. Az ő kreativitásuk és új szemléletük adhatja meg azt a lökést, ami kimozdít bennünket abból a fásultságból, hogy már hiányában vagyunk a kreativitásnak.


Mérleg

Amennyiben ezen a héten rászánjuk azt az időt, hogy ne megcsináljunk dolgokat mások helyett, hanem megmutassuk nekik, hogy hogyan is kellene azt csinálni, nagyon komoly előrelépéseket tehetünk.



Skorpió

Ezen a héten nem lesz elég, ha simán csak verbálisan instruáljuk a környezetünket. Még akkor se, ha ez már egy kiépült rendszer. Ezen a héten oda kell állnunk, és a példánkkal kell utat mutatni.


Nyilas

Komolyabb beteljesedéssel is számolhatunk ezen héten, de a legfontosabb mégis az lenne, hogy ezeket a kellemes érzeteket osszuk meg a szeretteinkkel. Hiszen mit ér a magányos öröm, az együtt átélthez képest.


Bak

Környezetünk kevésbé fogja érteni törekvéseink célját. Vegyük a fáradságot és magyarázzuk el nekik a terveinket és az elképzeléseinket. Ők úgyis más szemszögből fogják látni a helyzetünket, hiszen mások, mint mi vagyunk, viszont így meg értékes tanácsokat kaphatunk tőlük.


Vízöntő

Ezen a héten a kiadás karmájával találkozhatunk, így menjünk elébe a helyzetnek és idézzük elő magunknak a kellemetlenséget. Kényeztessük magunkat, költsünk magunkra, ezzel is kiküszöbölhetjük a váratlan kiadásokat.


Halak

Gyors előrelépések, és a képesség, hogy befejezzünk feladatokat. Csak csináljuk, ahogyan szoktuk, és ezen héten megnyílnak a csatornák és könnyebbé válnak az akadályok. Be fogjuk tudni fejezni a régóta húzódó dolgainkat.

www.bhaktikutir.hu