A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma a március 9-re eső, ugyan ismétlődő, de azért elég ritka asztrológiai állás. Ezen a napon hihetetlen áldás van a materiális törekvéseinken. Főként a befektetéseken.

Kos

(március 21 – április 20)
Ezen a héten a fizikai síkról a lelki nyugalomig kellene eljutni. Alakítsunk a környezetünkön, a körülményeinken és minden fizikai dolgon, ami befolyásolhatja a hangulatunkat. Alakítsunk ki harmonikus környezetet magunk körül.



Bika

(április 21 – május 21)
Le kell mondanunk néhány dologról, hogy előbbre tudjunk lépni. Viszont ez a személyiségünkben, a kommunikációnkban és a tetteinkben is olyan fejlődéshez vezet, hogy a lemondás nem fog annyira nehezünkre esni.



Ikrek

(május 22 – június 21)
A pénzügyeinkkel kell foglalkoznunk ezen a héten. Terítékre kerül majd a kiadás-bevétel páros is, de a fő irányvonal az lesz, hogy milyen értékrend szerint osztjuk be a pénzünket. Mit tartunk elég fontosnak, hogy áldozzunk is rá anyagilag.


Rák

(június 22 – július 22)
A felelősségvállalás és a vezetés kerül előtérbe ezen a héten. És nemcsak a karrier szempontjából, hanem a barátaink és az ismerőseink körében is. Mutassunk irányt, segítsük környezetünk ambícióit, most mi tudjuk őket jó irányba terelni.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Befejező hetünk lesz. Bátran vegyük elő régóta húzódó dolgainkat, és vágjunk újra bele. Mindegy, hogy milyen rég nem foglalkoztunk velük, vagy mennyire reménytelennek tűntek az utóbbi időben, ezen a héten lényegesen könnyebb lesz.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Elő kell vennünk az emberi feszültségeinket. Amint meg tudjuk oldani őket, lelki egyensúly, munka/életfeladat terület és barátok és ambíciók terén is rendeződni fog minden. És ebben a sorrendben.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Együttműködésre késztető hetünk lesz. Sőt, még az is lehet, hogy társaink pénzzel is hozzá tudnak járulni erőfeszítéseinkhez. A munkaterületünkön és a kapcsolat elmélyülésében is nagyon komoly előrelépést eredményezhet ez a segítség.



Skorpió

(október 24 – november 22)
Egy kicsit többet kell törődnünk az egészségünkkel ezen a héten. Még az előtti szakaszban vagyunk, hogy kialakulnának a bajok, most lépjünk közbe. Hiszen a megelőzés a legjobb gyógymód.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Szellemi/érzelmi síkon lesznek nagy történések ezen a héten. Kigondolhatunk új életviteli szokásokat, amelyek rendezettebbé tehetnek minket. Csinálhatjuk együtt – közös terápiás jelleggel – azokkal, akikkel erős az érzelmi kötödésünk.


Bak

(december 22 – január 20)
Mi leszünk az elesettek megsegítői ezen a héten. Még a tágabb környezetünkből is megtalálhatnak bennünket szeretteink, ismerőseink. Persze nem kell mindenkinek minden baját megoldani, de hallgassuk meg őket, már az is óriási segítség a mai világban.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Elfoglalt hétnek nézünk elébe. Az ingerencia ott lesz, hogy végigpörögjük az egészet, de picit álljunk meg néha, készítsünk terveket és konzultáljunk másokkal is. Hihetetlen mennyiségű dolog végére tehetünk pontot.


Halak 

(február 20 – március 20)
Beszédes hetünk lesz. Egészen komoly témákat és területeket is fel tudunk oldani majd szimplán kommunikációval. Sőt, érdemes régebbi, nem jól feloldott, nem teljesen áttárgyalt konfliktusainkat is elővenni, hogy jól tudjuk elvarrni a szálakat.

www.bhaktikutir.hu