A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma egy hatékony dél-indiai tradícióhoz fűződik. Az Ugadihoz, ami idén március 27-re esik. Dél-Indiában ilyenkor szoktak belekezdeni a tavaszi méregtelenítésbe – egy jó olajos masszázzsal és a neem nevű fa leveleinek fogyasztásával. Ha nincs is a kertünkben neem fa, azért mindenképp tegyünk lépéseket a méregtelenítés irányába. Ki-ki a maga tempójában!

Kos

(március 21 – április 20)
Külső és belső világunk kerül terítékre ezen a héten. A munkába fektetett időnk és energiánk áll szemben a szabadidőnkkel és a szeretteinkkel eltöltött idővel. Lesz lehetőség értékrendileg is változtatni.



Bika

(április 21 – május 21)
A lelkiség síkján érhetnek minket nagy felismerések ezen a héten. Olyan mély és intenzív felismerésekről van szó, szinte már megvilágosodásokról, hogy nagyon könnyű lesz olyan dolgoktól is megszabadulni, amelyeket régebben nagyon fontosnak tartottunk, de valójában nem azok.



Ikrek

(május 22 – június 21)
A hét elején egy kis nehézségbe ütközhetünk, ami valójában azt a célt szolgálja, hogy felszívjuk magunkat azokra a feladatokra is, amelyek az utóbbi időben kicsit parkolópályára kényszerültek.


Rák

(június 22 – július 22)
Ezen a héten az együttműködési rendszerünk kerül górcső alá az egyensúly szempontjából. Mi és a velünk együttműködők vajon ugyanannyi energiát, erőfeszítést vagy akár anyagi vállalást teszünk bele a közös feladatokba? Ilyen és ehhez hasonló kérdések kerülnek előtérbe.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
A hét nagy leckéje a következő lesz: Tényleg élvezetes, ha valami csak úgy az ölünkbe hullik? A vágyakozás, az erőfeszítés és a várakozás mennyiben tesz hozzá az élményhez? Valószínű egy kicsit alakulni fog az értékrendünk ezen a héten.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
A gyakorlástól a megnyugvásig és beérésig mindent átélhetünk ezen a héten. Ahogyan egy nagy ókori görög gondolkodó mondta: Azok vagyunk, amit rendszeresen teszünk. Így a siker a rendszeres cselekedet gyümölcse, nem pedig egy szerencsés momentum következménye.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Ezen a héten magunkon kell dolgoznunk. A rendszerességünkön, az erőfeszítéseink igazhitűségén, azon a képességünkön, hogy mennyire vagyunk együttműködők, és azon, hogy mennyi nehézséget vagyunk hajlandók kiállni a cél érdekében.



Skorpió

(október 24 – november 22)
Neki kell veselkednünk azoknak a feladatoknak, amelyeket a közvetlen környezetünknek ígértünk meg már egy ideje. És azoknak is, amelyek halogatása miatt már feszültség van a levegőben. Ezen a héten ne új dolgok után kajtassunk.


Nyilas

(november 23 – december 21)
A hét felismerése talán az lesz, hogy amennyiben kommunikálunk, minden feszült helyzet lényegesen könnyebben kezelhető. Még a haragosaink sem tudják magukat annyira ellenünk hangolni, ha folyamatos a kommunikáció irányukban is. Sőt, még azok sem, akik esetleg a bukásunkra várnak.


Bak

(december 22 – január 20)
Mély személyes felismerések várhatók ezen a héten. A valós lényünkhöz is elérhetünk, mint amikor a káposztalevelek lefejtésével elérjük a növény zsenge részét; amikor rájövünk, hogy valójában mindenkinek az a fontos, amiért vagy akiért tesz is.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Amint nyilvánvalóvá válik, hogy mitől és kitől kell egy picit megszabadulnunk vagy eltávolodnunk, minden olyan egyértelmű lesz. Néhanapján kell egy kis szortírozást csinálnunk, hogy a régi dolgok és beidegződések ne legyenek útban.


Halak 

(február 20 – március 20)
Azt kellene számba vennünk ezen a héten, hogy mi szokott stresszmentesebb lenni: amikor leellenőrzött, kipróbált és érdemesnek talált idegenekkel működünk együtt, vagy amikor valami „baráti” szálon befutott olcsó és jó megoldással próbálkozunk.

www.bhaktikutir.hu