A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő spirituális nap a július 27-ére eső Garuda Pancsami lesz. Ez a nap Garuda, Visnu hordozó madarának napja, aki a harcművészetek és a gyógyászatok Istene. Az említett témákban bátran kezdjünk bele tanulmányokba, ezen a napon különlegesen áldásos erre az útra lépnünk.

Kos

(március 21 – április 20)

Az otthonunk és a gyermekeink közege és léte kerül terítékre ezen a héten. Mi magunk is érezni fogunk egy komolyabb elánt az ő irányukban, de most adódik egy olyan eshetőség is, ami abban fog segíteni, hogy konfliktushelyzeteket is el tudjunk hárítani a családi atmoszféra védelmében.



Bika

(április 21 – május 21)

Komoly eshetőség nyílik arra ezen a héten, hogy új életviteli rendszereket tudjunk kialakítani. És ez érvényes lesz életünk összes területére. A családi életünkre, a munkahelyi viszonyokra, sőt még a lakókörnyezetünkre is.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Erre a hétre azt támogatja a sors, hogy a személyes kivetülésünkön tudjunk fejleszteni. A beszédstílusunkon, az aktivitásunk módszerén, a helyzetekre való reagálásunkon. Mindenen, ami kifelé történik.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten szükségünk lehet egy kis egyedüllétre. Idő kell a feltöltődésre, a sebeink nyalogatására, és arra is, hogy „fel tudjunk szívni magunkat”, ami a jövő és a következő feladatok szempontjából fontos.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Szinte adja magát ez a hét arra, hogy foglalkozzunk egy keveset az anyagiakkal. A bevétel-kiadás egyenlegünkkel, azzal, hogy a bevételünk mekkora hányada tud vagyonná alakulni, ami nemcsak a pénz félretételét jelenti, hanem azt is, hogy mennyit tudunk belőle élményekre áldozni.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A munkánk kerül górcső alá ezen a héten. Milyen a munkahelyi közeg, ez hogyan hat ránk pszichésen? Mennyi pénzt keresünk? Mennyibe kerül nekünk ez a munka, mint pl. utazási költségek, de akár a lelki és egészségügyi „díj” szempontból is?


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten egy befejező szakaszt fogunk megélni. És itt nemcsak arról lesz szó, hogy feltesszük az i-re a pontot, és úgymond végeztünk, hanem az is előtérbe kerül, hogy milyen érzelmi következtetéseket tudtunk levonni az egész folyamatból.



Skorpió

(október 24 – november 22)

A hét tanulsága az lehet, hogy igenis felül lehet emelkedni spirituálisan a nehézségeken. Amennyiben változtatunk a saját hozzáállásunkon, másképp fogunk megélni dolgokat. De vigyázat, ez csak ránk nézve érvényes! A tőlünk függőknek mindig meg kell adnunk mindent.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az együttműködés és a feladataink ellátása kerül fókuszba ezen a héten. Természetesen a legtöbb dolgot élvezetesebb mások társaságában csinálni, de attól sem szabad visszariadni, amikor az ember egymagában veselkedik neki a feladatoknak.


Bak

(december 22 – január 20)

A megújulás jegyében történhetnek felismerések ezen a héten. Kezdve a fizikai síktól, az ép testben ép lélektől a pszichés felismerésekig, hogy mennyire kell megszabadulnunk az olyan hátráltató tényezőktől, mint pl. a büszkeség, a mohóság vagy a lustaság.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Az intellektusunk terén tapasztalhatunk majd érdeklődési kör bővülést. Ne lepődjünk meg, ha szinte a semmiből elkezdünk gyógyászattal foglalkozni, mások segítésével kapcsolatos irodalmat kutatni – ez is egy előrelépés a lelki fejlődés terén.


Halak 

(február 20 – március 20)

A lelki nyugalmunk érdekében kell tennünk ezen a héten. Amennyiben az tölt fel minket, hogy elvonulunk, vonuljunk el. De ha az, hogy azokkal vesszük magunkat körül, akiket segíthetünk, akiket egy kicsit pátyolgathatunk, akkor tegyük azt

www.bhaktikutir.hu