A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő spirituális inspiráció az augusztus 25-ére eső Ganésha nap lesz. Ganésha az elefántfejű istenség a hindu kultúrában, ő az akadályok elhárítója.

Kos

(március 21 – április 20)

A lelki nyugalmunk záloga, ha aktívak vagyunk. Sőt, talán az lenne a legáldásosabb ezen a héten, ha azzal foglalnánk el magunkat, hogy másokat segítünk, másokat bátorítunk, és ezzel tereljük el a figyelmünket az agyalásról, a túlgondolkozásról.



Bika

(április 21 – május 21)

A beszéden lesz a hangsúly ezen a héten. Sőt, most olyan kreatív módon tudjuk kifejteni véleményünket, hogy olyan régi témaköröket is át tudunk majd tárgyalni, amelyekkel már korábban próbálkoztunk, de nem tudtuk megértetni magunkat.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Erre a hétre a közvetlen környezetünk és a fizikai világunk lesz a fókuszpont. Töltsünk sok időt a szeretteinkkel, és foglaljuk le magunkat aktívan. Ez fogja meghozni azt a lelki nyugalmat, ami akár a  kisebb-nagyobb súrlódásokat is feledtetni tudja.



Rák

(június 22 – július 22)

Egy picit el kell csendesednünk ezen a héten, hogy visszataláljunk a helyes útra. Itt az idő, hogy többet foglalkozzunk magunkkal, a szeretteinkkel, és hogy időt és energiát tudjunk szánni a fontos dolgainkra.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A pénzügyeink kerülnek terítékre ezen a héten, pontosabban az, hogy a bevételeink mekkora hányadát költjük el, abból mennyi megy az értékes dolgokra, és mennyi a kevésbé értékesekre, és hogy mennyi bevétel formálódik át vagyonná.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A munka területén kell majd beiktatnunk egy-két kisebb változtatást, hogy hosszú távon a feladatvégzési módszereink ne menjenek annak a kárára, hogy mennyi időt tudunk eltölteni azokkal a dolgokkal és személyekkel, amelyekből mi magunk töltődünk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Spirituálisan inspirált hétnek nézünk elébe. Ilyenkor könnyebb befejezni dolgokat, mert kevésbé vagyunk ragaszkodók. Sőt, könnyebb áldozatokat is hozni, hiszen a lényegi dolgokra tudunk összpontosítani és nem akadunk fel a külsőségeken.



Skorpió

(október 24 – november 22)

A munkahelyi légkör kerül előtérbe ezen a héten. Próbáljunk egy picit emelkedettebben kezelni olyan hatalmi harcokat és presztízscsatákat, amelyekbe amúgy sem szerencsés belekeveredni. Magunkat kell adnunk, mást adni úgyis felesleges.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A külvilági életünk kerül terítékre ezen a héten. Főként az együttműködéseink és a professzionális életünk, a munkánk. És a fő témakör az lesz, hogy hogyan tudunk hűek maradni saját magunkhoz, és hogy ne változzunk mások irányába, legyen bármekkora a külső nyomás.


Bak

(december 22 – január 20)

Némi nehézséget és feszültséget is tapasztalhatunk majd az együttműködéseink terén, legyen az munka vagy magánjellegű együttműködés, de ez a hét így arra is jó lesz, hogy picit szortírozzunk a kapcsolati rendszereinkben.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Szellemi hétnek nézünk elébe. Most könnyebb lesz mindent analitikusan és a józan paraszti eszünkkel megvizsgálni, ragaszkodásmentesen. De amennyiben ez sikerül, könnyebb lesz a problémákra is megoldást találni, hiszen most az intellektusunk szintjén látunk mindent.


Halak 

(február 20 – március 20)

Érzelmileg telítődött hetünk lesz. Foglalkozzunk sokat a gyermekeinkkel és a partnereinkkel, vagy a tanítványainkkal és a velünk együttműködökkel, amennyiben nincs gyermekünk. Ezen a héten ez fog minket is és őket is feltölteni.

www.bhaktikutir.hu