A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a legfontosabb spirituális nap a szeptember 27-re eső Durga-nap lesz. Bengálban Durga istennőt imádják a materiális világ Anyaistennőjeként. Bármit szeretnénk is létrehozni vagy megteremteni, az Ő áldása elengedhetetlen a megvalósuláshoz.

Kos

(március 21 – április 20)

A szellemünk és az intellektusunk területén leszünk aktívak ezen a héten. Tanulmányok szempontjából és személyes találkozókból való tanuláshoz is kiváló hétnek nézünk elébe. Tanuljunk, menjünk el a terapeutánkhoz, stb.



Bika

(április 21 – május 21)

Esetünkben ezen a héten azt támogatja a sors, hogy be tudjunk olyan dolgokat fejezni, amelyek már régóta a fejünk felett lógnak. Hihetetlen szellemi nyomás fog majd lekerülni rólunk, azok után, hogy megszabadulunk a félretett feladatainktól.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ezen a héten olyan különleges területeken érhetnek minket inspirációk és ötletek, amelyek abban segíthetnek, hogy jobban kezeljük életünk feszültebb témáit. Igazi problémamegoldó hetünk lesz.


slide_kepek_asztaligep_szeptember_elet_ikolaja


Rák

(június 22 – július 22)

Életünk lényegi területei kerülnek fókuszba ezen a héten. A családunk, a gyermekeink, a partnereink, azok a személyek és területek, akikért és amelyekért élünk és áldozatot hozzunk.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Itt az ideje, hogy mindazt, amit csinálunk, elkezdjünk tanítani is. Ahelyett, hogy csupán végeznénk a feladatainkat, kezdjük el átadni azt a sok tapasztalatot és hozzáértést, amit összegyűjtöttünk az évek során.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ragadjunk meg minden eshetőséget arra, hogy beszéljünk és tanácsot adjunk. Ezen a héten a sors olyan helyzetekbe sodor minket, amelyekben ezúttal kívülállóként láthatunk rá a saját élethelyzeteinkre.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Életünk fizikai területei lesznek terítéken ezen a héten. Szépítsünk a környezetünkön, csináljuk meg azokat a kicsit kellemetlenebb teendőinket, amelyeket már egy ideje hanyagolunk és halogatunk.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Ezen a héten a sors abban az irányban lesz támogatóbb, hogy olyan dolgokat próbáljunk meg- vagy inkább visszaszerezni, amelyekről talán már lemondtunk. Tegyük meg azokat a lépéseket, amelyek újra mozgásba hozzák a rendszert.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A pénzügyeink rendezéséhez szükséges hétnek nézünk elébe. Próbáljuk összevetni a főbb tényezőket, a bevételeinket, a kiadásainkat és a megtakarításainkat. Ha nem vezetjük ezeket, eljött az idő, hogy elkezdjük.


Bak

(december 22 – január 20)

Lehetőség nyílik arra, hogy a munkavégzésünkön változtassunk. Ezen a héten a dolgok nyitja a lemondásban rejlik. Például lehet, hogy jobban fog működni az életünk, ha már korán reggel bemegyünk a munkahelyünkre, de így hamarabb is szabadulunk. Ennek érdekében le kell mondani arról, hogy sokáig alszunk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten olyan dolgokról és vágyakról fogunk tudni lemondani, amelyekről korábban azt hittük, hogy sohasem fogunk tudni meglenni nélkülük. Általában annyi a nyitja az egésznek, hogy nem megszüntetjük, hanem felcseréljük a függőségeinket. Valami magasztosabbra.


Halak 

(február 20 – március 20)

A hét lehetőséget teremt a munkánk és az ambícióink összevetésére. Hol tartunk most, és mit reméltünk, amikor utoljára számot vetettünk a lehetőségeinkkel. Ezekhez hasonló kérdések merülhetnek majd fel.

www.bhaktikutir.hu