A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum, a november 10-ére eső tízmilliószoros nap. Ezekből a napokból mindösszesen 4 van egy naptári évben, és a tibeti kultúra legfontosabb napjai. Bármit teszünk ezeken a napokon, tízmilliószoros hatást 

 

Kos

(március 21 – április 20)

A lelkünk és szívünk elégedettsége kerül terítékre ezen a héten. Sőt ezen a héten megpróbálhatjuk azt is, hogy átbeszéljünk olyan helyzeteket és történéseket, amelyeket bántónak éreztünk a közelmúltban.



Bika

(április 21 – május 21)

A hév meglesz ezen a héten, hogy aktívan belevessük magunkat a teendőinkbe, de most nem csak az elán kell ahhoz, hogy előbbre jussunk. Tervezzünk, építsünk fel egy stratégiát és utána ugorjunk neki a feladatoknak.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ki kell mondanunk azokat a dolgokat, amelyeket már régóta látunk és hallunk, de magunkba fojtjuk azzal a felkiáltással, hogy nem akarunk kavarni egyet a helyzeten. De a hallgatástól soha semmi nem fog változni. Beszéljünk, adjunk tanácsot!


Rák

(június 22 – július 22)

A fizikai világ síkján leszünk aktívak ezen a héten. Tegyünk magunkért, az otthonunkért, a munkánkért, mindenért, ami az életünk külsőségeivel kapcsolatos. És bármelyik területen teszünk bele munkát az életünkbe, az elégedettség és nyugalom érzete lesz a jutalmunk.

 

 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ezen a héten mielőtt belekezdenénk bármibe is, próbáljunk egy picit elcsendesedni, lelassulni és még egyszer ebben az állapotban átgondolni a tervezett munkamenetünket. Ezek után döntsünk, hogy tényleg nekiállunk-e, vagy sem.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten amennyiben beletesszük az extra órákat és energiáinkat a pénzkeresetünkbe, igen komoly előrelépéseket tehetünk az anyagiak terén. Hajrá, vessük bele magunkat a sűrűjébe!


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A munkánk és a pénzkeresetünk kerül előtérbe ezen a héten abból a szempontból, hogy mennyire egyeznek ezek a területek a személyiségünkkel. Vagy, hogy mennyi életünk marad azok után, amikor letesszük a lantot.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Befejező hetünk lesz ebben a szakaszban. Most nem tenni kell azért, hogy le tudjunk zárni dolgokat, hanem beszélni. Akár olyan dolgokat is le tudunk majd zárni magunkban, ha beszélünk róla, amit már mindenki más lezártnak tekint, csak még mi nem tudtunk elengedni.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Erre a hétre az lesz a feladatunk, hogy foglalkozzunk a barátainkkal, a baráti körünkkel. Segítsünk nekik túllépni a sértettséget, tegyünk azért, hogy javuljanak a kedélyek és azért, hogy újfent örülni tudjunk egymásnak.


Bak

(december 22 – január 20)

Az előrelépés záloga ezen a héten az együttműködés lesz. Még akkor is, ha azt éreznénk, hogy most olyan dolgokat kell megcsinálnunk, amit már ezer éve egyedül csinálunk, sőt ami mint feladat szinte már a névjegyünké vált.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Most egy kicsit többet kell foglalkoznunk a lelkünkkel. Mert a lelkünk fog támaszt nyújtani azokban az esetekben, amikor nem úgy alakulnak a történések, mint ahogyan szeretnénk. És ezen a héten lesz egy-két gikszer.


Halak 

(február 20 – március 20)

Az intellektusunk terén lesz aktívabb a hetünk. Főként abban az irányban, hogy mit tehetünk azért, hogy elkerüljünk nehézségeket, hogy megússzunk feszült helyzeteket stb. Most könnyebb lesz mások szemével is látni az eseményeket, hogy így is el tudjuk kerülni a félreértéseket.

www.bhaktikutir.hu