A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a december 7-re eső bolygóállás igencsak különleges. Mármint, amikor csütörtökre esik az, hogy a Hold a Pushja csillagképben áll. Ez a nap tökéletes pénzügyi befektetésekre, de akár nemesfémek felvásárlására is!

 

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten egy nagyobb ugrást tehetünk az életünkben. A fizikai síkon végzett feladatainkon túl értékes ötleteink lesznek a „hogyan tovább” területén. Tervezzünk, készüljünk, és merjünk nagyot álmodni.



Bika

(április 21 – május 21)

Kiváló hetünk lesz arra, hogy picit elvonuljunk, lecsendesedjünk és számot vessünk azokról a dolgokról, amelyeket meg kell tennünk a fizikai világunkban, hogy jobbá tegyük az életünket. Mit tegyünk magunkért, mit alakítsunk az otthonunkon stb.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ebben a szakaszban elképesztően sok időt kell majd eltöltenünk azzal, hogy beszélünk. A barátainkkal, a családunkkal, a munkatársainkkal, és nemcsak mindennapos dolgokról, hanem mély érzelmi területeket is érintve.


Rák

(június 22 – július 22)

A munkánk területén kell majd egy kicsit több energiát mozgósítanunk a hét folyamán, de ez az energiaráfordítás sokszorosan fog megtérülni. Ássuk bele magunkat a teendőinkbe, és hamarosan visszakapjuk az itt tanúsított vehemenciát.

 

 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ez a hét kiváló lesz arra, hogy összeszedjünk magunkat és végre pontot tegyünk olyan dolgokra, amelyek már időtlen idők óta befejezetlenek körülöttünk. És ez hihetetlenül jót fog tenni nekünk lelkileg.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A lelkünk kíván figyelmet ebben a szakaszban. És azon belül is a lelkünk legmélyebb régiói, a legeldugottabb titkaink. Üljünk le, csendesedjünk el és gyakoroljunk egy kis önvizsgálatot, lehetőségünk lesz a legmélyebb síkon is feloldani dolgokat.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Minden kapcsolatunk előtérbe fog kerülni a hét folyamán. Az üzlettársaink, a munkatársaink, a barátaink, mindenki, akivel együttműködünk, önszántából vagy kényszerből, de segítségünkre lesz. Sok mindent egyenesbe is hozhatunk.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Olyan életterületek kerülnek fókuszba ezen a héten, amelyek sok-sok munkát igényelnek. Tehát bármi is kerül előtérbe, fogjuk fel feladatként, ugorjunk neki és adjunk bele mindent.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Intellektuális kapacitásunkat felhasználva vizsgáljuk meg magunkat, a környezetünket és a környezetünkben lévő embereket. Mire teljesen végiganalizáltuk a helyzetet, nagyon fontos felismerésekkel gazdagodhatunk


Bak

(december 22 – január 20)

Ezen a héten a spiritualitással való foglalkozás komoly lelki nyugalmat adhat, még akkor is, ha éppen kicsit nehezebb szakaszon megyünk át. Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy főként akkor, ha éppen nehezebb szakaszon megyünk át.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ebben az időszakban akkor fogunk tudni előrelépni a teendőinkben, ha együttműködésben aktivizáljuk magunkat. Ezek lehetnek régóta bejáratott partneri viszonyok, de akár teljesen új együttműködési megállapodások is.


Halak 

(február 20 – március 20)

Vigyázzunk, mert ezen a héten könnyen konfliktusba kerülhetünk a mondanivalónk miatt. És még nem is feltétlenül attól, hogy mit találunk kimondani, hanem inkább abból az irányból, hogy hogyan fogalmazzuk meg a mondanivalónkat.

www.bhaktikutir.hu