A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő inspiráció a február 7-re eső Gyógyító Buddha nap lesz. A tibeti kalendáriumok szerint ezen a napon kellene tennünk az egészségünkért!

Kos

(március 21 – április 20)

Az intellektuális képességeink kerülnek előtérbe ezen a héten. Főként a problémamegoldás szempontjából. Sőt, ebben a szakaszban az is könnyebbé válik, hogy megtaláljuk a megfelelő társat is a problémák megoldásához.



Bika

(április 21 – május 21)

A gyermekeink, a partnereink és az otthonunk kerül reflektorfénybe a hét folyamán. Vegyünk ki 1-2 napot, a gyerekeket se vigyük suliba, töltsünk el együtt némi minőségi időt, valószínűleg már ki is vagyunk éhezve egymás társaságára.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Dolgos hétnek nézünk elébe. De amellett, hogy teljesen belevetjük magunkat a teendőink megvalósításába, ez a hét arra is kiváló lesz, hogy megtanuljunk bizonyos praktikus dolgokat. Például azt, hogy milyen rendszerben a legkönnyebb a feladataink ellátása.


Rák

(június 22 – július 22)

A tanulás és tanítás lesz a hét vezérfonala. És egyik sem működik a másik nélkül, hiszen általában szükségeltetik egy jó tanár ahhoz, hogy tanulni tudjunk, valamint bizonyos szint felett már csak tanítva tudunk tanulni. Muszáj tanítani, hogy a téma megértése elmélyüljön bennünk.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ha átgondoljuk és megtervezzük a hetünket, elképesztő mennyiségű feladatot és teendőt leszünk képesek ellátni. Olyan hetünk lesz, amikor mindig pont jókor találkozunk a megfelelő emberekkel. De legyen tervünk.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Kreatív hetünk lesz, és nemcsak praktikus szempontból, hanem kifejezetten művészi vonalon is. Aminek most nekifogunk, azt nemcsak jól fogjuk tudni megoldani, de szépen is. Szóval hajrá, és vágjunk bele.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Egy kis önvizsgálatot fog felénk lökni a sors erre a hétre. Szinte maguktól is lelassulnak a külvilági dolgaink, és így több időnk lesz magunkkal foglalkozni és elcsendesedni. Ebben az időszakban ezzel tehetjük a legtöbbet a belső harmóniánkért.



Skorpió

(október 24 – november 22)

A munkánk és az énünk nagy találkozója lesz ez a hét. És nem feltétlen kell az, hogy a megélhetésünket biztosító munka álmaink feladatköre legyen. De ha nem az, akkor ez a hét kiváló lesz egy olyan hobbi-munkát találni, ami már az.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Befejezős, elintézős, lezárós hétnek nézünk elébe. Sőt, most egy picit ihletett állapotban is leszünk, és könnyebb lesz olyan megoldásokat találni, amelyek maradandó módon oldják meg a mindennapi problémáinkat.


Bak

(december 22 – január 20)

A munkahelyünk és pénzkeresetünk területei kerülnek fókuszba ezen a héten. És azon belül is az a rész, hogy miként tudunk felülkerekedni az ott előforduló emberi kapcsolatokból fakadó konfliktusokon.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Az kerül ezen a héten előtérbe, hogy megtaláljuk, mitől tudunk mi magunk töltődni. És ha már van ilyen liebling projektünk, hobbink, kikapcsolódási módszerünk, akkor azokat vegyük elő, és hajrá!


Halak 

(február 20 – március 20)

Azok a lemondások és önfegyelmi területek kerülnek fókuszba ezen a héten, amelyek ahhoz kellenek, hogy folyamatosan tudjunk fejlődni és tenni azért, hogy kint és bent is egészségesek legyünk, harmóniában önmagunkkal.

www.bhaktikutir.hu