A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ebben a szakaszban a március 1-re eső telihold lesz a legfőbb spirituális esemény. Indiában ezen a napon fogják megünnepelni a Holi-fesztivált, az ünnepet, amikor mindenki festékkel kedveskedik mindenkinek, míg Tibetben ezen a napon ünneplik az 10 milliószoros napok egyiket, amelyekből csak 4 db van az egész év folyamán.

 

Kos

(március 21 – április 20)

Beszédes hétnek nézünk majd elébe, sőt ebben a szakaszban nem csak a közvetlen környezetünkre lehetünk majd hatással. Lehetőségünk adódik népesebb plénumokon is beszélni, tanácsot adni.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Aktív hetünk lesz, de teljes mértékben a szűk környezetünkre kell majd fókuszálnunk. Ez lehet a tárgyilagos dolgok terén, tehát a ház, kocsi, kényelem területén, vagy természetesen a szűk családi körünkben.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Környezetünknek szüksége lesz a verbális támogatásunkra. A tanácsainkra, és csak úgy arra, hogy beszélgessünk, hogy meghallgathassák a mi nézőpontunkat. De legyünk nagyon körültekintőek, mert most komolyabb súlyt hordozhatnak a szavaink.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten olyan lehetőségek adódhatnak, amelyeket nem fogunk tudni egyedül meglovagolni. Viszont helyzetbe fogjuk tudni hozni barátainkat és/vagy rokonainkat is, szóval legyünk résen, és figyeljünk az eshetőségekre.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ezen a héten ahhoz, hogy a munkánkban, a lehetőségeinkben és a pénzkeresetünkben előre tudjunk lépni, muszáj lesz egy kicsit több személyes varázst bedobni a megszokottnál. Szóval mellkast ki, szép ruhát fel – és hajrá.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A héten azt az indíttatást fogjuk érezni, hogy vonuljunk el a világtól és figyeljünk befelé. Vizsgáljuk meg az életünket, és ha kell tűzzünk ki új célokat, állítsunk fel új értékrendi mutatókat, amely mentén haladni tudunk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A munkánk és a pénzkeresetünk terén kell majd némi nehézségeket legyűrnünk. És most nemcsak helyzetekről és történésekről lesz szó, hanem szükség lesz arra, hogy személyes konfliktusokat is kezelni tudjunk.



Skorpió

(október 24 – november 22)

A lelkünkben dúló viharokról fog szólni ez a hetünk. Nem feltétlen egy saját magunkban zajló viszályról van most szó, a munkánk és az együttműködéseink területéről fogják szolgáltatni a muníciót.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Tyúkanyó üzemmódban fog telni ez a hetünk. Sőt valószínű, hogy most rajtunk sokkal többet fog emelni az, hogy másokról gondoskodunk, másokat pátyolgatunk. Mind a magán-, mind a professzionális életben árasszuk el szeretettel a környezetünket.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezen a héten lehetőségünk lesz arra, hogy egy picit át tudjuk alakítani az értékrendünket. Figyeljünk a belső hangokra, és próbáljuk alkalmazni az intuitív érzéseinket, nem feltétlen kell mindent fejből megoldani.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A gyermekeinkkel, a partnereinkkel és az otthonunkkal kapcsolatban fognak zajlani az események. Sőt, most lehetőség lesz arra, hogy felgöngyölítsünk néhány kellemetlenebb szálat is. Legyen az egy korábbi félreértés vagy egy halogatott fizikai teendő.


Halak 

(február 20 – március 20)

Tevékeny hetünk lesz, főleg a tanulás terén. Viszont komoly előrehaladást érhetünk el. Sőt, ha lazítani szeretnénk, akkor is próbáljunk úgy kikapcsolódni, hogy közben a tanultakkal kapcsolatban kutatgatunk, vagy gyakorolgatunk.

www.bhaktikutir.hu