A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő spirituális esemény Ráma Király napja lesz, március 25-én. Ő nem más, mint az egyik legnagyobb hindu eposz, a Rámájana főhőse. Ő az ősi indiai Nap dinasztia legnagyobb uralkodója. Ezen a napon minden Nap bolygóval kapcsolatos tevékenység különleges áldásokkal bír. Tehát tegyünk az egészségünkért, tegyünk a pozícióinkért, tegyünk az Apukánkért, a vezetőinkért/főnökeinkért stb.

 

Kos

(március 21 – április 20)

Aktív hétnek nézünk elébe, ha minden simán megy. Vagy inkább mi tegyük a hetünket aktívvá, mert most ez a szakasz nem lesz jó agyalásra, opciók végigsakkozására. Most oda kell állunk és csinálnunk kell.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Tanulás és tanítás kerül terítékre ebben az időszakban. Tanulás főként a tanítás szempontjából. Ahogyan a mondás is állítja: „tanítva tanulni” – az fogja elmélyíteni bennünk a már hallottakat vagy tanultakat, ha elmagyarázzuk másoknak is.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Magunkkal és a közvetlen környezetünkkel kellene foglalkoznunk. És ilyenkor a sors is a kezünkre játszik. Kevésbé leszünk hatékonyak a külvilági dolgainkban, minden abba az irányba fog tolni minket, hogy kicsit befelé forduljunk.


Rák

(június 22 – július 22)

Remek hetünk lesz arra, hogy a saját és a családi környezetünk működési rendszereit átvizsgáljuk. Sőt, akár át is szervezzük azokat a logisztikai rendszereket, hogy ki visz kit, ki mit intéz el stb.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Az egyensúly kialakítása a belső és a külső világunkban lesz a fő fókuszpontja ennek a hétnek. Most minden, amit teszünk a munkakörnyezetünkben szinte azonnal hatással lesz az otthonunkra, és ez vice versa is így fog működni.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A munka területén kell most odatenni magunkat, és ez nemcsak a karrierünkben fog minket előre vinni, hanem még jól is fog esni, hogy nekiveselkedünk és egy kicsit bele is temetkezünk a teendőinkbe.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ez a hét kiváló lesz arra, hogy befejezzünk dolgokat. Mind technikai értelemben, mind pedig a személyes életünk területein. Most könnyebb lesz feladni rossz szokásokat, beidegződéseket, vagy akár függőségeket is.



Skorpió

(október 24 – november 22)

A spirituális igényeink fognak beszűrődni a munkánk területére. Így ezen a héten komolyabb egyeztetésre kerülhet sor az értékrendünk és az általunk végzett megélhetési teendők között. Próbáljunk olyan feladatokra koncentrálni, amelyek lelkileg is emelnek bennünket.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az együttműködéseink fognak előtérbe kerülni ezen a héten. Ez igaz lesz a személyes életünkben működő kapcsolatainkra is és a professzionális életünkre is. Sőt, megpróbálhatjuk a kellemetlenebb kapcsolatainkat is sínre tenni. Most könnyebb lesz.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezen a héten nekünk kell támaszként működni a partnereink irányában. Ez nemcsak nekik lesz segítség, hanem nekünk is jót fog tenni. Lelkileg fog minket tölteni, hogy önzetlenül segíthetünk barátainkon/szeretteinken.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ha követjük a következő ívet, a hét folyamán nagyon komoly előrelépéseket fogunk tudni összehozni. Tervezés, korai munkafázisok megkezdése, a megfelelő partnerek megkeresése, majd munkába állás.


Halak 

(február 20 – március 20)

Az otthonunk, a gyerekeink vagy tanítványaink és a partnerünk kerülnek előtérbe ezen a héten. Tehát azokon az embereken lesz a hangsúly, akiket mi választottunk, hogy részei legyenek az életünknek.

www.bhaktikutir.hu