A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ebben az időszakban április 22-re esik egy nagyon különleges nap. A nap, amikor a teli- vagy újhold utáni 7. nap egybeesik a vasárnappal. Ezen a napon nagyon áldásos tenni az egészségünkért!

Kos

(március 21 – április 20)

Aktív és melós hétnek nézünk elébe. És ez lesz így is, úgy is. Így ha már a minőségen nem tudunk változtatni, legalább azt válasszuk ki, hogy milyen irányban fogunk tevékenykedni. A gyermekeink és az otthonunk irányában lenne célszerű próbálkozni.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Főként a beszéd és a tanácsadás fog előtérbe kerülni, de ügyeljünk arra, hogy csak olyan területen osztogassuk tanácsainkat, amelyeket mi magunk is meg tudnánk csinálni, hátha sor kerül arra, hogy be is mutassuk tanácsainkat.


Ikrek

(május 22 – június 21)

A családi atmoszféra jelenségére kellene fókuszálnunk ebben a szakaszban. Most ideális az idő arra, hogy tegyünk is annak érdekében, hogy a saját kis családi közösségünk kiegyensúlyozott és boldog legyen.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten az lenne leginkább a sors által támogatott hozzáállás, hogy magunkkal foglalkozzunk. És most csak magunkkal. Ha ezt úgy könnyebb megoldani, hogy egy picit elvonulunk, akkor tegyük azt.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Befelé/kifelé áramlás egyensúlyt fog teremteni az élet a mostani héten. Ha most többet dolgozunk, akkor utat fog találni a sors arra is, hogy többletkiadásokkal is szembe kelljen néznünk. Ha kevesebbet pörgünk, a kiadásaink is visszaszorulnak.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A feladataink fognak előtérbe kerülni, főként a pénzkeresetünk szempontjából. Megéri az, amit csinálunk? Kijövünk belőle a hónap végén is? Stresszmentes a munkánk, vagy nemcsak hogy nem éri meg, de ki se jövünk belőle.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Olyan hétnek nézünk most elébe, amikor könnyebb befejezni dolgokat. Ez főként a munkánkkal és az azzal kapcsolatos kellemetlenségekkel lesz összefüggésben. Számoljuk fel a hátráltató tényezőket!



Skorpió

(október 24 – november 22)

Munkánk azon aspektusa kerül reflektorfénybe ezen a héten, hogy lelkileg mit vált ki belőlünk a feladataink elvégzése. Lehetőségeink lesznek a változtatásra is, amennyiben nem ideálisak a munkaviszonyaink.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az együttműködésbéli képességeink és a munkánk közötti kapcsolat kerül terítékre ezen a héten. Sőt mi több, ez a kapcsolat rejti magában a fejlődést is. Hiszen vagy mi segítünk a velünk együttműködőknek, vagy mi tanulunk a partnereinktől.


Bak

(december 22 – január 20)

Lehetőségünk nyílik arra, hogy segítsük/gyógyítsuk a közvetlen környezetünket, és ez lesz a kulcsa a saját fejlődésünknek is. Hiszen ahhoz, hogy segítsünk, fel kell ismernünk a helyzetet, majd tudásunkat latba vetni, hogy segíthessünk. Ebből tanulhatunk mi magunk is.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten az lenne az ideális fejlődési ív, ha az intellektusunk szintjéről eljutnánk a fizikai síkon elvégzett feladatok szintjére. Természetesen a megfelelő mennyiségű szellemi elmélyülés után. Tehát gondolkodás, majd aktivizálás.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ezen a héten a tanulmányokban való elmélyülés az, ami leginkább le fogja kötni az energiáinkat. És nemcsak meg tudunk tanulni dolgokat intellektuálisan, hanem belekóstolhatunk a gyakorlás örömeibe is.

www.bhaktikutir.hu