A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő spirituális esemény az április 29-re eső nap lesz, ami nem más, mint Buddha születésének, megvilágosodásának és eltávozásának napja!

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten könnyebb lesz a nem ragaszkodás elveit gyakorolni. És amennyiben ez sikerül is, sokkal könnyebb lesz elmozdulni olyan patthelyzetekből, amelyek talán azért álltak elő, mert túlságosan kötöttük az ebet a karóhoz.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Ez a hét kiváló lesz spirituális tevékenységekhez. Különösen a kicsit aszketikusabb gyakorlatokhoz. Böjthöz, elvonuláshoz vagy hasonló, kicsit önsanyargató rítushoz, természetesen mind befelé figyeléssel fűszerezve.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ezt a hetet úgy tudjuk a legmegfelelőbben eltölteni, ha a partnereink keze alá dolgozunk. Ez a privát és a professzionális életünkre is vonatkozik. Tegyünk önzetlen gesztusokat irányukba, és ez nekünk is jól fog esni.


Rák

(június 22 – július 22)

Ebben a szakaszban azt fogja támogatni a sors, hogy önzetlenül tegyünk másokért. És most főként nem a szeretteinkre, hanem legalább az eggyel kijjebb levő köreinkre kell gondolnunk. Szomszédokra, albérlőkre, beosztottakra stb.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A beszéd, a tanítás és a tanácsadás kerül terítékre ebben az időszakban. Legyünk résen az eshetőségeket tekintve, és beszéljünk. Valószínű, hogy miközben mások problémáival foglalkozunk, rájövünk a saját bajaink feloldására is.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Magunkkal és a közvetlen környezetünkkel kellene foglalkoznunk ezen a héten. Főként abból a szempontból, hogy felszámoljuk azokat a tényezőket az életünkben és a családunk életében, amelyek elégedetlenséget okoznak bennünk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Sok-sok teendő fog a nyakunkba szakadni ebben a szakaszban, és arra mindenképpen vigyáznunk kell, hogy ne vállaljuk túl magunkat, de ez alatt az idő alatt komoly előrelépéseket fogunk tudni eszközölni.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Ezen a héten az kerülhet majd előtérbe, hogy összeboronáljuk a családunkat és a barátainkat. Elsimítsuk a nézeteltéréseket és kitaláljuk azt, hogy miként tudjuk őket egy irányba, közös érdekek mentén terelgetni.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ebben az időszakban arra kell vigyáznunk, hogy a munkánk, a pénzkeresetünk ne menjen az életünk rovására. És nem feltétlen az lesz a kihívás, hogy munkaórában kell többet teljesítenünk, magunkban kell rendezni a dolgokat.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezen a héten a munkánk és az azzal kapcsolatos területek irányába kell némi áldozatot hoznunk. De most ez lesz szükséges ahhoz, hogy előre tudjunk lépni, hogy mozgásba tudjuk hozni életfeladataink pangó, halódó részeit.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Próbáljuk azok társaságát keresni a környezetünkben, akik bölcsebbek, spirituálisabbak. Ebben a szakaszban az lesz a legáldásosabb, ha megpróbálunk töltekezni, tanulni, és megismerkedni alternatív nézőpontokkal.


Halak 

(február 20 – március 20)

Attól függetlenül, hogy éppen csak a munkánkat éljük meg, vagy lehetőségünk van az életfeladatunkat csinálni, ez a hét kiváló lesz arra, hogy megtaláljuk azokat a segítőket, akik az életfeladatunkban tudnak minket segíteni.

www.bhaktikutir.hu