A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ebben a szakaszban a fő momentum a május 25-re eső Jóga-böjt lesz. Ezen a napon próbáljunk tartózkodni a gabonaféléktől. Mindemellett még Sziddha Jóga nap is lesz, azaz tökéletes bolygóállás, így amibe belekezdünk, az sikerülni is fog.

Kos

(március 21 – április 20)

Aktív hetet várhatunk, amit végig kell tolni. A sors játszhat velünk egy kicsit felmerülő kételyek formájában, de most nyomni kell. Persze nem elborultan, tervezzük meg, készüljünk rá, de most oda kell tenni magunkat.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Ez az időszak arra lesz ideális, hogy picit kinyíljunk, picit többet mondjunk el magunkról. Az ellenhatás meg az lesz, hogy könnyebben és zökkenőmentesebben fognak alakulni a dolgaink, hiszen jobban fognak minket ismerni, működtetni.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Magunkkal és a családunkkal kell foglalatoskodnunk ezen a héten. A fizikai síktól a spirituális síkig minden szinten. Kezdhetjük alap otthoni rendrakással, helyszépítéssel, de elmehetünk egészen a közös spirituális programokig, a meditációig.


Rák

(június 22 – július 22)

Ebben a szakaszban valószínűleg érzékenyebben fogunk reagálni az elengedésre, az elveszítésre. Tehát ha úgy érezzük, hogy mostanában ezt-azt elhanyagoltunk a környezetünkben, azt vagy őt emeljük fel, és foglalkozzunk vele.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Arra tudjuk majd legjobban felhasználni ezt a hetet, ha az ideális külső és belső világunk egyensúlyállapotára törekszünk. Munkahely/privát élet, vagy éppen barátok/családtagok, bármi, ami kívül és belül történik.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Beteljesedő hétnek nézünk elébe. És természetesen az nem reális, ha ez alatt a hét alatt akarnánk a több hónapos projektjeinket befejezni, így maradjunk azoknál a területeknél, amelyek már majdnem készen vannak, csak valami miatt elhúzódott a befejezésük.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Elvonulós, elzárkózós érzetek fognak minket hajtani ezen a héten, és amennyiben megtehetjük, éljünk is vele. Vagy legalább annyival, hogy miután elcsendesedett a világ körülöttünk, elmélkedjünk, meditáljunk, figyeljünk befelé.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Ideális szakaszt tudunk megélni a környezetünkben dúló feszültségek feloldására, amennyiben picit önzetlenül és egy kicsit sérthetetlenül felvesszük azokat a szálakat, amelyekkel az utóbbi időben nem foglalkoztunk.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten az lesz a feladatunk, hogy megkeressük azokat a személyeket, intézményeket, amelyek előre tudnak minket mozdítani. Nyugodjunk bele, hogy mi egymagunk nem tudunk mindent megoldani, és az a legjobb segítség, aki ért is hozzá.


Bak

(december 22 – január 20)

Elő kell szedni azokat a feszültségeket, amelyek az utóbbi időben a saját lelki nyugalmunkat és az együttműködéseink hatékonyságát is rombolták, és át kell rágni magunkat rajtuk. Beszéljünk róluk, kérjünk segítséget stb.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Próbáljunk életünk intuitív részeire összpontosítani ebben a szakaszban. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne legyünk mindemellett szervezettek és felkészültek, de figyeljünk a belső hangokra is!


Halak 

(február 20 – március 20)

Arra lenne a legideálisabb ez a hét, ha a bennünk lévő sok tudást és bölcsességet munkába állítanánk. Segítsünk másoknak, működjünk együtt rendszerekkel, és adjuk tovább azt a hozzáadott értéket, amit csak mi tudunk.

www.bhaktikutir.hu