A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum május 29-re esik! A tibeti kalendárium szerint tízmilliószoros napunk lesz. Tehát bármi jót teszünk, annak tízmilliószoros hatásait fogjuk a jövőben élvezni.

Kos

(március 21 – április 20)

Aktív hetünk lesz, de ettől függetlenül együtt kell majd működnünk másokkal, hogy meg tudjuk valósítani a terveinket. Valószínű, hogy lelkileg is jobban bírjuk majd az erőfeszítéseket, ha másokkal együtt csináljuk a feladatainkat.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Le kell küzdenünk néhány nehézséget, és túl kell essünk egy-két kellemetlen pillanaton, de meglesz az a belső nyugalmunk és eleganciánk, hogy mindezt nyugodt, kiegyensúlyozott állapotban tudjuk végigcsinálni.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Tanulás szempontjából kiváló hétnek nézünk elébe. És nemcsak osztálytermi, klasszikus oktatásra kell gondolnunk, hanem olyan lehetőségekre, ahol már elkezdhetjük használni is a már korábban megtanultakat.


Rák

(június 22 – július 22)

Lehetőségünk nyílik arra, hogy segítsünk másoknak, de nekünk is kell tenni az ügy érdekében. Ezért tartsuk nyitva a szemeinket, mert sokszor pont azoknak van a legnagyobb szükségük némi támaszra, akik csendben viselik sorsukat.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Amennyiben vesszük a fáradságot és megtesszük azokat a gesztusokat a gyermekeink vagy tanítványaink irányába, ami már amúgy is motoszkál bennünk egy ideje, na akkor fogjuk ezt a hetet a lehető legjobban kihasználni.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten egy picit vissza kell térni az alapokhoz. Tehát foglalkozzunk magunkkal, a családunkkal, lássuk el azokat a feladatokat az otthonunk környezetében, amelyekkel egy ideje már nem tudtunk foglalkozni.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Futnunk kell néhány felesleges kört ebben a szakaszban, de attól függetlenül, hogy ezek a kitérők effektíve nem visznek előbbre, hosszú távon mégiscsak jól sülnek el, hiszen a körökkel magunknak és másoknak is meg tudjuk mutatni, hogy elszántak vagyunk, és tettre készek.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Az elengedés és a túllépés kerül fókuszba ebben az időszakban, és mindez nem is lesz nehéz. Mert rá fogunk érezni arra, hogy az válik feleslegessé, vagyis beérik az elengedésre, ami már hátráltat minket.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az az áldozat, személyes áldozat kerül terítékre, amit hajlandók vagyunk megtenni azért, hogy előrelépést tudjunk tenni az életfeladatunk területén. És itt nem a munkánkról van szó, hanem az életfeladatunkról.


Bak

(december 22 – január 20)

Egy kis elvonulással vagy begubózódással tudjuk a legtöbbet kihozni ebből a hétből. Meditáljunk, vagy csináljunk olyan feladatokat, amelyek meditatívak. Kertészkedjünk, olvassunk, lelkileg töltődjünk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Tartsuk nyitva a szemünket, vagy inkább fülünket, mert ezen a héten olyan lelki inspirációt kaphatunk a környezetünkből, ami oldani tudja az elmúlt hetek feszültségeit. És nem egy gurutól fogjuk ezt megkapni, hanem a környezetünkből!


Halak 

(február 20 – március 20)

Életünk két fontos területén is képesek leszünk egy kicsit máshogy látni a helyzeteket. Az együttműködéseink és a munkánk területén. Képesek leszünk eltávolodni a szokásos sémáinktól és új lappal kezdeni.

www.bhaktikutir.hu