A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a várható fő momentum a 20-ára eső Gyógyító Buddha nap lesz. A tibeti kultúrában ezeken a napokon különösen odafigyelnek arra, hogy tegyenek az egészségükért.

Kos

(március 21 – április 20)

Tevékeny hétnek nézünk elébe, de fel kell rá készülnünk és meg kell hozzá keresnünk az együttműködésre ideális személyeket. Így lehetünk a leghatékonyabbak, és így foglalhatjuk le magunkat a legjobb módon a sors adta lehetőségekkel.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Tanácsainkkal és tanításainkkal fogjuk leginkább segíteni a környezetünket. És nem is kell majd kitérjünk az utukból. A lehetőségek adódni fognak, és olyan ismeretségek is felbukkanhatnak, amelyekkel egy ideje már nincs szoros kapcsolatunk.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ideális hetünk lesz arra, hogy kialakítsunk egy új életviteli rendszert. Egy új beosztást, amivel tudunk másokért, de akár magunkért is hatékonyabban tenni és alkotni. Ezzel megteremtve az egyensúlyt a mindennapjainkban.


Rák

(június 22 – július 22)

Családi és otthonnal kapcsolatos begubózásra lesz szükségünk ezen a héten. Töltsünk sok időt a szeretteinkkel és alakítsunk, szépítsünk az otthonunkon. Ezek a cselekedetek lesznek azok, amelyek révén beteljesedhetünk.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ideális hetünk lesz arra, hogy újraállítsuk az irányzékainkat. Arra, hogy megvizsgáljuk tetteinket és szavainkat, és azt, hogy ezek mennyire támasztják alá a céljainkat és törekvéseinket, mennyire hűek az énképünkhöz.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Olyan szakasz köszönt ránk ezen a héten, amikor a pénzkeresetünk, a javaink elköltése és félrerakása kerül előtérbe. Most foglalkozzunk ezzel a területtel, és sok-sok kellemetlenségtől megóvjuk magunkat a jövőt nézve.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Az élet mélyebb témakörei, vagy úgymond az élet magasabb röptű gondolatai fognak minket foglalkoztatni ezen a héten, és ezen belül is, hogy mindez hogyan hat ránk a mindennapi életben. Bátran kérjünk tanácsot spirituálisabb barátainktól.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Az az érzés fog motoszkálni bennünk ebben a szakaszban, hogy le kellene zárni néhány régóta húzódó dolgot az életünkben. És ez most mindenre kihat. Személyekre, életterületekre, a feladatköreinkre, mindenre.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az eddig megtanultakat fogjuk tudni használatba helyezni az élet bármely területén. Mintha az eddig összeszedett tudásunk elmélyülne, és ezzel más értékrendet összehozva képviselnénk magunkat az életben.


Bak

(december 22 – január 20)

Aktív hetünk lesz, fizikailag és fejben is. Nagy lesz a kísértés, hogy elánból, lendületből ledaráljuk ezt a szakaszt, de kénytelenek leszünk tervezni, és a tervek mentén haladni. Ezzel elképesztően sok energiát meg tudunk majd spórolni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Beszédes hétnek nézünk elébe, ami eleinte csak jóleső dumcsizással indul, de majd összeáll a kép és kifejezetten építő párbeszédek irányába fog elmenni. És ez adok-kapok lesz, megtaláljuk azokat, akik, inspirálnak minket, és ez vice versa is így lesz.


Halak 

(február 20 – március 20)

Magunkkal, a szeretteinkkel és az otthonunk légkörével, hangulatával lesz érdemes foglalkozni ezen a héten. A lehetőségek adni fogják magukat, de természetesen erőfeszítést is bele kell majd tenni a dolgok működtetésébe.

www.bhaktikutir.hu