A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ebben az időszakban, június 24-én egy különleges fogadalmi nap várható. A nagy indiai eposzban, a Rámájanában, ezen a napon kezdett különleges böjtökbe és felajánlásokba Dasarath király, hogy gyermeke születhessen. Nem sokkal később megszületett Ráma, a Nap dinasztia legnagyobb uralkodója!

Kos

(március 21 – április 20)

Nagyon jó hetünk lesz ahhoz, hogy fizikailag meg tudjunk valósítani dolgokat. De ehhez két dolgot kell előre megoldanunk. Meg kell keresnünk a megfelelő partnert az erőfeszítéseinkhez és picit szerzetesszerűen kell hozzáállni a feladathoz. Úgymond csak a feladatra fókuszálni.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Intellektuálisan aktív hétnek nézünk elébe, és főként azon lesz a hangsúly, hogy miként tudunk saját problémáinkon felülkerekedni. Ezek lehetnek simán nehéz helyzetek, vagy akár emberi konfliktusok is.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Az otthonunkkal, a gyermekeinkkel és a párunkkal kapcsolatos területek kerülnek előtérbe ezen a héten, és főként az, hogy közös erőfeszítéseket tegyünk. Szépítsük a lakóhelyünket, rakjuk rendbe a kertünket, és csináljuk együtt.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten a fizikai erőfeszítés és a nehéz feladatok leküzdése lesz terítéken. Ez hozza a legtöbb elégedettséget számunkra. Csak csinálnunk kell, de némi szervezettségre szükség van.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Beszédes hetünk lesz, de most nem beszélgetéses, barátkozós, könnyed dolgok lesznek előtérben, hanem mély és sorsfordító találkozók. És nem csak az lesz fontos, amit mondunk, hanem az is, hogy hogyan mondjuk.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Magunkkal és a legközelebbi belső köreinkkel foglalkozó időszaknak nézünk elébe. Töltsünk időt töltődéssel, pihenéssel, mindezt a szeretteink körében, most ez lesz az a tevékenység, ami harmóniát hoz a hetünkben.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Mi magunk és a családunk kerül előtérbe ebben a szakaszban, de az lenne az igazi csapatépítés, ha teljesen el tudnánk vonulni a külvilágtól és csak egymásra figyelve, szinte összezárva töltenénk el ezt a hetet.



Skorpió

(október 24 – november 22)

A barátainkkal és a szeretteinkkel eltöltött idő lesz az, ami lelkileg jót fog tenni nekünk. De meglesz az a hangulata is a hétnek, hogy meg tudjuk állapítani, hogy miben tudjuk segíteni őket.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A munkánkkal kapcsolatos területek kerülnek terítékre, és az, hogy ez miként hat ránk. Hogy épít-e minket az, amit teszünk, vagy legalább finanszírozni tudjuk-e belőle azokat a dolgokat, amelyek ténylegesen tölteni tudnak minket.


Bak

(december 22 – január 20)

Befejezős hetünk lesz, és előtérbe kerül az is, hogy képesek legyünk azokat a dolgokat lezárni, amelyeket már amúgy is le kellene tennünk. Úgymond lehetőségünk nyílik arra, hogy felismerjük azokat a területeket, amelyek már hátráltatnak bennünket.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Lelkileg leszünk aktívabbak ezen a héten, és azon belül is az kerül fókuszba, hogy vágyaink/terveink mennyire tükrözik azt, hogy hol tartunk spirituálisan. Valószínű, hogy egy kis paradigmaváltás lesz a hét végeredménye.


Halak 

(február 20 – március 20)

Azok a nézeteltérések és félreértések kerülnek előtérbe, amelyek gátolnak bennünket a jó és egészséges együttműködésekben. Amennyiben ezeket felismerjük és elhárítjuk, hihetetlenül megkönnyebbül az életünk.

www.bhaktikutir.hu