A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten péntek 13-ára esik, ami egy különleges spirituális nap Indiában. A Gundicsa templom nagy, éves tisztítása. Ilyenkor az a szokás, hogy mindenki egy kicsit magán is takarít. Tehát meditáljunk, csendesedjünk el és tegyük ki magunkból azokat a nemkívánatos elemeket, amiktől már meg kell válnunk.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten a kiadásainkat és az áldozathozatalt fókuszáljuk a családunkra és az otthonunkra. Úgy lehetne ezt még áldásosabbá tenni, ha egy kicsit közben el is zárkózunk a külvilágtól.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Tevékenységeink nagy része most a munkánk és a pénzkeresetünk irányába fog lekötni minket, de arra is lehetőségünk lesz, hogy kommunikálni tudjuk azt is, hogy mi mit szeretnénk annak érdekében, hogy még harmonikusabb környezetben tudjunk működni.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ideális időszakunk lesz arra, hogy bele tudjunk kezdeni az életfeladatunk megvalósításába. Könnyebb lesz emberekkel együttműködni, és a terveinket mások elé tárni. Természetesen nem kell minden mást azonnal abbahagyni, de névlegesen, szimbolikusan mindenképpen kezdjünk bele.


Rák

(június 22 – július 22)

Lezárás és újrakezdés lesz terítéken ebben a szakaszban. El kell kezdenünk lezárni a hátráltató és felesleges dolgainkat, majd aztán megújulva és felfrissülve azzal foglalkozni, ami minket is megújít, ami inspirálóan hat ránk.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Egy picit másként fogjuk látni az életünket, és kb. mindent, ami körülvesz minket, vagy ami része az életünknek. Spirituálisabb szemszögből és a valós értékek fényében képesek leszünk másféle döntéseket hozni, mint a korábbi időszakokban.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Az együttműködéseink fognak előtérbe kerülni ezen a héten. A partnerkapcsolataink a munkahelyitől a privát szféráig, a barátaink és ismerőseink, akikkel leginkább érdekközösségi kapcsolatot szoktunk ápolni. Tegyünk értük és fogadjuk be az általuk kínáltakat.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A munkánkban és a professzionális életünkben kell majd felülkerekednünk nehézségeken. Ez mindenféle probléma lehet, emberi és eseti is.  Az a lényeg, hogy ebben az időszakban lesznek kellemetlenségek, amelyeket ne söpörjünk a szönyeg alá. Foglalkozzunk velük most.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Ideális hetünk lesz arra, hogy végigjárjuk azt az ívet, hogy amikor már nem tudunk több szellemi energiát és agyalást belefektetni az eseményekbe, ráébredjünk, hogy az első megérzéseink általában jók szoktak lenni.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten a belső hangunkra kell odafigyelni. Megfigyelni mindazt, ami boldoggá tesz, és mindazt, ami kibillent. Majd gyorsan elkezdeni azon dolgozni, hogy több energia és idő jusson arra, ami boldoggá tesz bennünket.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezen a héten azzal tudjuk a legtöbbet kihozni az adott időnkből, ha a partnereinkkel foglalkozunk. Szeretgessük, kényeztessük őket, tegyünk a kedvükre. És ne aggódjunk, ezek után általában mi is többet szoktunk belőlük kapni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A mostani időszakban az lenne az ideális, ha sokat és sokakkal konzultálnánk. Kérdezzük meg a hozzánk közelállókat terveinkről, és csak azután álljunk neki a megvalósításuknak.


Halak 

(február 20 – március 20)

A gyerekeink/diákjaink és mi magunk leszünk fókuszban ezen a héten. Szimplán töltsünk minőségi időt egymás társaságában. És ennek nem kell kívülálló szemmel nézve produktív hétnek lennie. Csak legyünk egymással.

www.bhaktikutir.hu