A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum az augusztus 8-ra eső Sziddha Jóga lesz. Bármi jót is teszünk ezen a napon, az sikerre van ítélve!

Kos

(március 21 – április 20)

Magunkkal és a közvetlen környezetünkkel kellene foglalkoznunk ezen a héten. Tegyünk az otthonunkért, szépítgessük, építgessük. És nagyon figyeljünk oda a partnerünkre, mert szüksége lehet a támogatásunkra.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Nagyon aktív hétnek nézünk elébe, olyan aktívnak, amely fizikailag is és szellemileg is megkívánja tőlünk az erőfeszítést. Most képesek leszünk a feszültebb múltba nyúló nehézségeinken is túllépni.


Ikrek

(május 22 – június 21)

A családunkra kell összpontosítanunk ebben az időszakban, és készüljünk fel, hogy most nekünk kell lenni annak, aki fényt hoz az együttműködésben, aki a habarcs az összetartásban és aki vidám a rázósabb helyzetekben.


Rák

(június 22 – július 22)

A külvilági életünket kellene ápolnunk ezen a héten. Törődjünk egy kicsit többet a munkánkkal és a munkánkkal kapcsolatos dolgokkal, mint pl. munka révén kialakult ismerősi kapcsolatok, az ezen a héten szerzett jó pontok, lelkileg lesz jó hatással ránk és a környezetünkre.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Itt az ideje, hogy megszabaduljunk a haszontalan, kinőtt, már nem hozzánk passzoló dolgoktól. És ez átvitt értelemben is így van. Túl kell lépnünk azokon a dolgokon, amelyek már nem méltók hozzánk.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Eljött az idő, hogy több időt töltsünk a barátainkkal! És most nem kifejezetten csak az együtt bulizásról van szó, hanem arról a kényelmes és kellemes közegről, amikor meg tudunk nyílni, és olyan vágyainkat is megosztani, amelyeket más fórumokon még nem mertünk kinyilvánítani.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten képesek leszünk sikerre vinni olyan dolgokat is, amelyeket már egy jó ideje görgetünk magunk előtt. Most meglesznek a megfelelő együttműködési szálak, de akár az a keménység is, amit mi még nem tudtunk felvillantani.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Ebben az időszakban úgy tudjuk a legjobban kihasználni az időt, ha megkeressük azt a partneri viszonyt, ahol megvan az a bizalom, hogy át tudjuk tárgyalni a saját feszültségeinket. Az eredmény lelki nyugalom lesz és harmónia.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Mások segítése, a világ dolgainak más szemszögből való szemlélése, de bármilyen más, nem hétköznapi rítus is jó lehet ezen a héten. Ugyanis a fő tanítás az lesz, hogy kitörjünk a megszokottból. A világ nem az, aminek látszik. Sokkal több.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezen a héten a tanulás, a gyakorlás és a megfelelő együttműködés menete fog tudni nagyon működni. Szóval bármit is akarunk komolyabban behozni az életünkbe, az ezen a héten sikerülhet az említett formulával.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Az erőfeszítés kerül fókuszba ebben az időszakban. A bolygóállások miatt szinte bármilyen témakörben vagy életterületen lehetünk aktívak és sikeresek, de most oda kell állnunk és erőből nyomnunk.


Halak 

(február 20 – március 20)

Elképesztő hatással tudunk lenni másokra ebben az időszakban, de arra vigyázzunk, hogy most minden, amit mondunk, nagyon mélyre megy. Így azt is fel kell mérnünk, hogy az illető, akivel beszélünk, be tudja-e fogadni azt, amit mondunk.

www.bhaktikutir.hu