A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum az lesz, hogy augusztus 18-án újfent megélhetünk egy Gyógyító Buddha napot. Ezen a napon kötelező tenni az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)

Az együttműködési tapasztaláson lesz a hangsúly ezen a héten. Főként a munkahelyünkkel kapcsolatos dolgokban, és azon, hogy lelkileg mennyire tudunk azonosulni a feladatainkkal és teendőinkkel.

 



Bika

(április 21 – május 21)

A hét fő tanulsága az lesz, hogy másokért tenni és áldozatot hozni lényegesen „élvezetesebb”, mint magunkért hajtani. Hiszen miközben valaminek a megvalósításán dolgozunk, szinte már ki is éljük az azzal a témakörrel kapcsolatos vágyainkat.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Szellemileg aktív hetünk lesz, főként úgy, hogy ebben a szakaszban az agyunk képes lesz arra, hogy kicsit elvonatkoztatottabb módon lássa az együttműködéseinket. Így akár arra is képesek lehetünk, hogy a rég fennálló problémáinkon is tudjunk változtatni.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten lényegesen nehezebb lesz másokhoz alkalmazkodni, mint úgy általában. Próbáljunk magunkkal foglalkozni és még azt is valamelyest elvonulva, és lehetőleg elkerülni minden olyan helyzetet, ahol tömegekkel kellene érintkeznünk.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Aktív hetünk lesz, és minden arról fog szólni, hogy nekiveselkedjünk, beletegyük az erőfeszítést, és magunkat is elvigyük a végpontig. Ez lesz az a hozzáállás, ami a legtöbbet rejtegethet a számunkra.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A családi kötelékeink fogják leginkább igényelni a figyelmünket ezen a héten. Főként a választott családunk, tehát a partnerünk és a gyermekeink. Ez is inkább punnyadós, semmittevős, csak együtt vagyunk és örülünk egymásnak hangulatban.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Magunkkal kellene egy kicsit többet foglalkoznunk, főként az érzelmi világunkkal. Ez a hét most nem lesz alkalmas a mások dilijeihez való alkalmazkodáshoz, annál inkább olyan belső munkára, ami az értékrendünket fogja majd megváltoztatni.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Ez a hét arra lesz a legkiválóbb, ha elvonulunk a külvilágtól és a közeljövőnkre fókuszálunk. Az lenne a legideálisabb, ha egyáltalán nem is beszélnénk, hanem minden idegszálunkat arra fordítanánk, hogy megalapozzuk a következő időszakot.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ez a hét olyan lehetőségeket fog felkínálni, főként konfliktusmegoldásban és főként a rokonaink köreiből, amelyeket saját indíttatásból lehet, hogy nem hoznánk fel. Adjuk át magunkat a lehetőségnek és engedjük el a fájó élményeinket.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezt a hetet most be kell áldoznunk a munka oltárán. Akár úgy is, hogy ez a szakasz a szabadidőnket fogja felemészteni. Viszont ez az élmény komoly belső erővel fog minket felruházni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Az elengedésen lesz a hangsúly ezen a héten, és azon, hogy ne vegyük személyes sértésnek azt, ha valami véget ér. Ami létrejön, annak el is kell pusztulni, a lényeg az, hogy mire valami kifut, addigra már tanuljuk meg azokat a leckéket, amiért eleve létrejött az a valami.


Halak 

(február 20 – március 20)

A munkánk területén kell majd megküzdenünk azzal a felismeréssel, hogy egyesek munkája szinte semmi módon nem kapcsolódik a valósághoz. Próbáljunk a munkatársainkra koncentrálni, ők legalább valós személyek, valós személyiséggel, valós élményeket hozzáadva az életünkhöz.

www.bhaktikutir.hu