A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő mozzanat a szeptember 17-re eső Gyógyító Buddha nap lesz. Ezen a napon nagyon áldásos tenni az egészségünkért!

Kos

(március 21 – április 20)

Az együttműködéseink kerülnek terítékre ezen a héten. Partnerkapcsolatainktól egészen a munkaügyeinkig. Sőt, még az is teret kap, hogy lelkileg hogyan kezeljük ezt az elképesztően fontos életterületet.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Ezen a héten, amennyiben képesek vagyunk a mélyebb kapcsolatok ápolásának érdekében túllépni felszínes hülyeségeken, nagyon komoly előrelépéseket tehetünk az együttműködéseink és a lelki nyugalmunk terén.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ez az időszak kiváló lesz arra, hogy az intellektusunkat dolgoztassuk. Könnyebb lesz egy rendszert felállítani arra, hogy tanuljunk. Amit most kezdünk el, az akár nagyon hosszú időre is részévé válhat az életünknek.


Rák

(június 22 – július 22)

Engedjünk teret annak, hogy le tudjunk nyugodni és megtaláljuk a belső békés énünket. Ez olyan magnetikus hatással bír majd a környezetünkre, hogy könnyebb lesz őket így motiválni az együttműködésre, mint bármilyen más módon.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Aktív hétnek nézünk elébe, és mások megsegítése kerülhet majd a fókuszpontba. Így Oroszlánként gyakoroljuk is a jó király szerepét. Segítsünk ott, ahol tudunk, más teendők irányába szinte lehetetlen lesz érdemleges előrelépést produkálni.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten a szavainkkal fogjuk tudni megoldani a feladatainkat. De vigyázzunk arra, hogy nem elég a jót kimondani, azt szépen is kell a nagyközönség elé tárni, hogy a hallgatóság ne boruljon ki a mondottaktól.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Most magunkkal és a közvetlen környezetünkkel kellene foglalkoznunk. Tegyünk meg olyan dolgokat, amelyek nemcsak építenek minket, de valamelyest kényeztetnek is. Ez mindenképp jót fog tenni a belsőnknek.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Ezen a héten úgy fogjuk a lehető legbékésebben és a leghatékonyabban megoldani a feladatainkat vagy ellátni a teendőinket, ha azokat egyedül csináljuk! Most szükségünk lesz erre a nyugalomra és csendre.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ahhoz, hogy fel tudjunk töltődni és tovább tudjuk tolni a szekeret, a szeretteinkre és az általuk közvetített szeretetre lesz szükségünk. Bátran merítsünk a családunkból és a közeli barátainkból is.


Bak

(december 22 – január 20)

Teljesen új dolgok fognak a látókörünkbe kerülni a munkánkkal kapcsolatosan. És mindez hirtelen képes lesz arra, hogy értelmet adjon az elmúlt időszak viszontagságos munkahelyi történéseire.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Képesek leszünk átlendülni olyan dolgokon ez alatt az idő alatt, amelyek már komolyabb ideje ott lebegnek körülöttünk. Mindezt úgy, hogy nem lesz bennünk keserűség- vagy veszteségérzet, hanem nyugalom és béke.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ez a hét fantasztikus lesz arra, hogy a munkahelyünkkel és a pénzkeresetünkkel kapcsolatos feszültségeket feloldjuk. Könnyebb lesz azt a kommunikációs hangnemet megtalálni és megütni, ami technikailag minden félreértést el tud simítani.

www.bhaktikutir.hu