A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Az időszak legkiemelkedőbb napja a szeptember 24-re eső telihold lesz. Hiszen ez egy hétfői napra esik, és a hétfő a Hold napja. Szóval igen kellemes napnak nézünk elébe.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten a munkánk, a pénzkeresetünk és ezek hatása a személyiségünkre lesz a fő témakör. Főként abból a szempontból, hogy megéri-e a személyes áldozatot a munkánk, annak fényében, hogy mit tesz a lelkünkkel.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Bizonyos dolgok és személyek el fogják érni azt a pontot nálunk, hogy jobb lesz inkább lezárni a velük futó szálakat. Nem kell mindent működtetni, nem kell mindenhez alkalmazkodni. Néha az a jó, ha elengedünk dolgokat/személyeket.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Próbáljunk a munkánk és a barátaink irányába menekülni ezen a héten. Mert lesznek olyan feldolgozást igénylő történések a hét folyamán, amit nem egy szuszra kell megoldanunk. Próbáljuk időnként elterelni saját figyelmünket.


Rák

(június 22 – július 22)

A munkahelyünk és az ottani kollégák fogják lekötni figyelmünket a héten. Próbáljunk kitörni a megszokott rendszerből. Beszélgessünk azokkal, akiket kevésbé ismerünk, ismerkedjünk azokkal a területekkel, amelyekre eddig nem figyeltünk.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Azok a küzdelmek, amelyek ránk várnak ebben az időszakban, lelkileg beteljesedést hoznak. Érezni fogjuk a megnyugvást és a büszkeséget, szóval elevenítsük fel azokat a rég húzódó szálakat, amelyeket már le kellett volna zárni.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ahhoz, hogy jó döntéseket tudjunk hozni ebben a szakaszban, nem lesz elég a megszokott alapos és körültekintő átgondolás. Engednünk kell, hogy bekapcsolódjon az intuitív részünk is! Természetesen az alapos megfontolással egybekötve.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ahhoz, hogy az elmúlt időszak pörgését és megterhelését el tudjuk hessegetni magunktól, egy kis pihenésre lesz majd szükségünk. És arra, hogy szép dolgokkal, kreatív dolgokkal és a ház körüli teendőinkkel foglalkozzunk.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Aktív hétnek nézünk elébe, főként olyan dolgok szempontjából, ami komolyabb erőfeszítést igényel, ami valamiféle kínosabb dolgot érint, vagy amit már nagyon régóta halogatunk és már nehezebb újra felvenni a kapcsolatot stb.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A családdal és a gyerekekkel lesz telített ez a hetünk. De rendkívül erős csapatépítő hatása lesz, ha sikerül ténylegesen minőségi időt eltölteni velük. Beszélgessünk sokat, szövögessünk terveket a jövőre.


Bak

(december 22 – január 20)

Kiváló hetünk lesz arra, hogy magunkon alakítsunk, magunkat formázzuk egy kicsit. Most könnyebb lesz régebbi rossz szokásinkon változtatni, vagy például olyan feladatokat megugrani, amelyeket mi magunk sem gondoltunk volna lehetségesnek.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten sokkal megfontoltabbnak kell lennünk, mint szoktunk. Mielőtt bármit is kimondanánk vagy bármit is megtennénk, az lenne az ideális, ha végiggondolnánk a lehetséges reakciókat, és aszerint haladnánk tovább.


Halak 

(február 20 – március 20)

Törekedjünk arra, hogy mi vigyük a szót a barátaink körében, és terelgessük őket a kellemes és hasznos teendők irányába. Hogy mi legyünk a dominánsak és a mi elképzeléseink formálják a hetet, mert most ők kevésbé hoznak majd jó döntéseket.

www.bhaktikutir.hu