A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Október 19-e lesz ezen a héten a fő momentum, hiszen ezen a napon ért végett a Rámájana, a nagy hindu eposz fő csatája. Így ez a nap kiváló arra, hogy mi is győzedelmeskedjünk! Rossz szokásaink felett, már lezárandó feladatok felett, stb. De ez az év egyik legjobb napja a Nap Yantra kinyomtatására is!

Kos

(március 21 – április 20)

Ez a hét az együttműködéseinkről és a munkánkról fog szólni. Az együttműködéseinknél az kerül fókuszba, hogy működtessük a jól bevált helyzeteket, tehát figyeljünk a partnereinkre, a munkánál pedig az, hogy muszáj lesz újítanunk. Különben belehalunk.



Bika

(április 21 – május 21)

Ebben a szakaszban elképesztően hosszú távú dolgokat is el tudunk indítani. Ha beleteszünk anyait-apait, ha megfelelő módon állunk hozzá belülről és mindez jól hat a környezetünkre is, akkor olyat tudunk villantani, ami életünk végéig fog tartani.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Lehetőségünk lesz arra, hogy tanuljunk, és tudásunk el is tudjon mélyülni. De arra is, hogy megtapasztaljuk, mi lesz a hatása annak, hogyha ugyanahhoz a helyzethez másképp állunk hozzá. Amikor már tudással felvértezve kezdünk hozzá!


Rák

(június 22 – július 22)

A partnerünk és az otthonunk kerül terítékre ebben az időszakban. Az otthonunkat építsük, szépítsük, ez már egy jó kezdet a partnerünkkel való együttműködésre. Hiszen azt a teret dekoráljuk, ami a közös életünk színtere.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ezen a héten az lesz a feladat, hogy odategyük magunkat. Ha neki tudunk veselkedni, de úgy istenigazából, akkor felül tudunk emelkedni majd a nehézségeken és az akadályokon is. Szóval hajrá!



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A családi atmoszférán és/vagy a gyermekeinken lesz a fő hangsúly ebben a szakaszban. Sőt kiváló időszakunk lesz arra, hogy feszült, nem kimondott dolgainkat egy kicsit elsimítsuk, eloszlassuk, ami természetesen minden kapcsolatban és együttműködésben előfordul.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Fókuszáljunk a közvetlen környezetünkre! A családunkra, az otthonunkra, a mindennapos teendőinkre. Most képesek leszünk új rendszereket beindítani, új módon hozzáállni mindahhoz, amit már fel kellene rázni egy kicsit.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Mindaz az áldozat, lemondás, felajánlás, amit ezen a héten megteszünk a családunkért, szinte ezerszeresen fog visszaköszönni a jövőben. Mert most van itt az ideje, hogy megtegyük azt, hogy felülemelkedünk mindenen és önzetlenül teszünk értük.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A pénzügyek kerülnek előtérbe ebben az időszakban. És nem az lesz a megoldás, hogy tegyünk még többet a behozatal irányába. Inkább az, hogy próbáljuk jobban megfogni a kimeneteli oldalt, és máris meglesz az a hányad, ami az hittük, hogy hiányzik.


Bak

(december 22 – január 20)

A személyiségünk és az általunk ellátott munka/foglalkozás kerül fókuszpontba ezen a héten. Főként az, hogy a mi személyiségünk alakíthatja a munkamenetet, és annak hangulatát, de a munkánk lehetőleg ne változtasson a személyiségünkön.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Az elengedés és lezárás lesz a fő haladási irány ebben a szakaszban. És az, hogy lelkileg is rá kell érezni a dolgok lezárására, akkor lesz minden örökre letehető. Savanyú a szőlő mentalitásban nem lehet befejezni a már lezárásért könyörgő dolgokat sem.


Halak 

(február 20 – március 20)

Némi feszültség várható a munkánk területén, de olyan, ami beleszól a lelki nyugalmunkba is. A megoldás a józan, racionális énünk kezében lesz. Nem az adott szabályrendszer, nem a megszokások és a bevált protokollok fogják elsimítani az ügyet, hanem a józan paraszti ész.

www.bhaktikutir.hu