A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ennek a periódusnak a fő momentuma az lesz, amikor november 23-án az indiai kultúrában felébrednek az Istenek. Mindez egy 4 hónapos alvás után, és így minden könnyebb lesz majd, hiszen féltő tekintetük kísér minden történést.

Kos

(március 21 – április 20)

Ambiciózus hétnek nézünk elébe, és arra is képesek leszünk, hogy komolyabb áldozatokat hozzunk terveink megvalósításának érdekében. De azért futtassuk át elképzeléseinket a szeretteink szűrőjén is, hogy ne túlozzuk el a dolgokat.



Bika

(április 21 – május 21)

A munka területén leszünk aktívabbak ebben az időszakban, de ez nem teherként fog ránk nehezedni, inkább egy jókor meghozott, jó döntésként regisztrálódik. Ebből eredően komoly előrelépések is várhatók.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Elérkezett az idő arra, hogy bizonyos dolgoknak véget vessünk. És nemcsak szokásoknak és/vagy folyamatoknak, de bizonyos emberekkel is át kell gondolnunk a kapcsolatunk intenzitását. Most meg is lesz az erőnk ahhoz, hogy végigvigyük elképzeléseinket.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten picit jobban kell vigyáznunk magunkra. Inkább foglaljuk le magunkat úgy, hogy ne legyünk egyedül. Ragadjuk meg a lehetőséget a munkánkkal kapcsolatosan, töltsünk több időt a barátainkkal stb.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ebben az időszakban meglehetősen könnyű lesz belekeveredni valamiféle félreértésbe, főként az együttműködéseink terén, így vigyázzunk magunkra. A munkánkkal kapcsolatos dolgok most érzékenyebb területek lehetnek.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A szociális oldalunk lesz most lényegesen aktívabb, ennek megfelelően próbáljunk segíteni ott, ahol tudunk. Most könnyebb lesz észrevenni azokat a területeket, ahol szükség lenne a segítségünkre, de mégsem jön onnan felkérés.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Szellemileg aktívabb periódusnak nézhetünk elébe. Sőt, ebben az időszakban mind a racionális, mind az érzelmi oldalunk be lesz kapcsolva, szóval teljesen átgondolt és hosszú távú döntéseket is hozhatunk.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Lelkileg egy picit érzékenyebb hétnek nézünk elébe, a fő triggerpont a partnerkapcsolati/együttműködési terület lesz. Figyeljünk oda arra, hogy most érzékenyebbek vagyunk, és ne vegyünk dolgokat a szívünkre.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Aktív hetünk lesz, de lelkileg is el kell tudnunk kötelezni magunkat ahhoz, hogy most ne azt érezzük, hogy megint túl vagyok terhelve. Olyan dolgokba kell beletennünk magunkat, amelyek a szívügyünk is egyben.


Bak

(december 22 – január 20)

Beszédes időszakunk lesz, de arra mindenféleképpen vigyázzunk, hogy attól függetlenül, hogy mennyire tiszták és jóakaratúak a szándékaink, arra is oda kell figyelnünk, hogy hogyan mondjuk mindazt a szépet és jót, amit mondunk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Magunkkal és a közvetlen környezetünkkel kell foglalkoznunk ezen a héten. Ez természetesen magába foglalja a családunkat, de a lakókörnyezetünket is. Szóval fizikai és lelki környezetünkkel is törődnünk kell.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ez egy kiváló szakasz lesz arra, hogy megnyíljunk magunkkal kapcsolatosan, de ne csak arra, amit mi mondunk, hanem a válaszreakciókra is. Hiszen az elég keveset ér, ha a megnyílás után mi magunk már nem vagyunk befogadóképesek az észrevételekre.

www.bhaktikutir.hu