A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

 

Ennek az időszaknak a fő momentuma a november 30-ra eső Gyógyító Buddha nap lesz. Ezen a napon mindenképpen tegyünk az egészségünkért!

 

Kos

(március 21 – április 20)

Beszélgetős hétnek nézünk elébe, és most könnyebb lesz megnyílnunk másoknak. Bármit is mondanak, az abból a szempontból jó lesz, hogy a saját élethelyzetünket láthatjuk majd mások szemén keresztül.



Bika

(április 21 – május 21)

Minden aktivitást és kommunikációt az otthoni környezetünkre kellene összpontosítsunk! Bármilyen témakör irányába fektethetünk energiát, a fizikai környezetünk építésétől a szeretteink lelkének ápolásáig, de az otthon legyen a fókuszpontban.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ezen a héten vigyáznunk kell a kommunikációnkra, mert hiába vezérel minket a legtisztább szándék, vagy hiába mondjuk el a tökéletes tanácsot, ha a stílus vagy a kifejezés módja túl erős, nem találnak célt a szavaink.


Rák

(június 22 – július 22)

Ebben az időszakban vegyük körbe magunkat barátainkkal, szeretteinkkel, mert valószínű, hogy saját magunkon lesz nehéz a túljutás. De mindaddig, amíg a hozzánk közelállók „vigyáznak” ránk, addig túl nagy hülyeséget nem tudunk csinálni, vagy nem csinálni.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A munkánk és a pénzkeresetünk kerül fókuszpontba ebben a szakaszban, és főként az az aspektus, hogy milyen áldozatokat vagy lemondásokat kell meghoznunk ahhoz, hogy előre tudjunk lépni.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Nagyon sok irányból fognak impulzusok érni minket, és főként a külvilági dolgokban, mint munka, pénzkereset vagy a materiális ambícióink. Engedjük el azokat a dolgokat, amelyek elviszik az energiáinkat és az időnket azokról a dolgokról, amelyekben haladni tudnánk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ez a hét ideális lesz arra, hogy egyensúlyba hozzuk a lelki énünket a fizikai életben végrehajtott munkáinkkal, teendőinkkel. Képesek leszünk arra, hogy lássuk a spirituális szikrát a munkánkban, és teret fogunk tudni adni a lelki gyakorlatainknak az életünkben.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Egyértelműen a rajtunk kívül álló dolgok fognak terítékre kerülni. Például az együttműködéseink és/vagy a munkánk, de mindezt úgy kellene megélnünk, hogy a saját belső értékeinkhez kapcsolódva alakítjuk ki őket.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A belsőnk most azt fogja diktálni, hogy fókuszáljunk kifelé. Próbáljunk minél többeknek segíteni, és legyünk mi a kezdeményezők, mert sokszor azoknak van a legnagyobb szükségük a segítségre, akik erről mélyen hallgatnak.


Bak

(december 22 – január 20)

Egy intellektuálisan igen aktív hétnek nézünk elébe, főként abból a szempontból, hogy mi hogy látjuk a partnereinket és azt, hogy ők hogy mozgósítják az erőiket és a lehetőségeiket. Most nagyon értékes észrevételekkel tudjuk őket segíteni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Eljött az idő arra, hogy a félreértéseket vagy a mesterségesen fenntartott összefeszüléseket felszámoljuk a partnereinkkel kapcsolatosan. Ez lehet személyes életben zajló nehézség, vagy a professzionális életünkben tartó feszültség.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ezen a héten kommunikáljunk és tervezzünk! Majd miután összeállt a kép, neki is ugorhatunk a feladatoknak, de minden energiánkkal, és nem marad el a siker. Kicsit konvencionálisnak hangzik, de most ez lesz a célravezető.

www.bhaktikutir.hu