A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

 

Ebben az időszakban a december 7-re eső Újhold lesz a fő momentum. Ezen a napon szinte nulla energiával létezik a Hold és így könnyebb lesz érzelmileg meghozni a nehezebb döntéseket.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten olyan kulmináció megy végbe, ami ritkán van az életünkben. Egy rugóra fog járni a racionális, az érzelmi és a spirituális intelligenciánk is. Kiváló hetünk lesz arra, hogy alakítsunk az értékrendünkön.



Bika

(április 21 – május 21)

Minden a partnerkapcsolatainkról fog szólni ebben a szakaszban. Olyan sok mindent oldhatunk meg ez alatt az idő alatt, hogy teljesen új alapokra tudjuk majd helyezni a kapcsolatainkat. Természetesen hihetetlenül figyeljünk oda a partnerünkre is.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ebben az időszakban mások segítése és gyógyítása kerül majd terítékre. Az intellektusunk és a mentális kapacitásunk is arra áll rá, hogy felismerjük azokat a lehetőségeket, ahol segíteni tudunk, és arra is, hogy megtaláljuk a helyes beavatkozás módját.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten a beszéd és a tanácsadás kerül fókuszba. Beszélgessünk sokat a szeretteinkkel és a hozzánk közelállókkal, és figyeljünk minden egyes kis elejtett mondatra, mert ezen a héten sorsfordító szösszenetek is elhangozhatnak.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ez a hetünk kiváló lesz arra, hogy elmélyüljünk olyan teendőkben, amelyek lelki nyugalmat és feltöltődést adnak számunkra. Lehet ez bármi a meditációtól a művészetig, a virágrendezéstől a jógáig, de most tegyünk a lelki nyugalmunkért.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Vessük bele magunkat a teendőink és feladataink elvégzésébe! Az lenne az ideális, ha egy kicsit kizárnánk a külvilágot, és csak tennénk a dolgunkat. Lehet az bármi, csak legyünk aktívak és csináljuk nagy odaadással.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A családunk és a családunkban uralkodó hangulat kerül előtérbe ebben a szakaszban. Ne habozzunk, ha fel kell adni valamit, vagy esetleg szimplán csak halasztani kell minden mást, most a szeretteinkre kell odafigyelnünk.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Vigyázzunk, mert most egy kicsit érzékenyebben fognak érinteni a leghétköznapibb történések is. Főként a munkánk és a pénzkeresetünk terén lesz picit komplikáltabb, de nem kerülnek elő megoldhatatlan feladatok.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten könnyebb lesz feladni és lezárni dolgokat. Akár az igazán ínyenc és nagyívű preferenciáinkról is egyszerűbb lesz leszokni, mint bármikor máskor. Ne feledjük, hogy lelkek vagyunk, és úgymond semmi közünk a materiális világhoz.


Bak

(december 22 – január 20)

A barátaink és az ambícióink keverednek majd össze ezen a héten. Azzal a felhanggal, hogy talán az lenne a legjobb, ha ezeket a szálakat összefognánk, és együttműködnénk terveink megvalósításában!


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A munkánk és az életfeladataink területei kerülnek előtérbe ezen a héten. Sok-sok újítást, friss szemléletet és kivitelezést leszünk képesek feltárni, mert meglesz az ihlet. Mintha másképp érzékelnénk a szokványos dolgokat, mintha többet látnánk a valóságból!


Halak 

(február 20 – március 20)

Ki kell szakadnunk egy rövid időre! Utazzunk el valahová, vagy csak szimplán zárjuk ki a külvilágot, és minél teljesebben, annál jobb. Most a lelkünkkel kell foglalkozni, de úgy, hogy ne legyenek figyelemelterelő dolgok.

www.bhaktikutir.hu