Dr. Michael Greger

Dr. Michael Greger

Dr. Michael Greger orvos, író és nemzetközileg elismert táplálkozástudományi, élelmiszer-biztonsági és közegészségügyi előadó.

Ő működteti a népszerű NutritionFacts.org weboldalt, ezt a nonprofit, tudományos közszolgáltató felületet, amelyen mindennap ingyenes videókat és cikkeket tesz közzé a legfrissebb táplálkozástani kutatásokról. Dr. Greger az Egyesült Államok Humane Society nevű szervezet közegészségügyi és állattartó mezőgazdasági osztályának a vezetője.

Fedezd fel azokat az ételeket, amelyekkel tudományosan bizonyítottan megelőzheted és visszafordíthatod a betegséget!

Hogy ne halj meg

hogy_ne_halj_meg_B1_218px
Olvass bele!

Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és visszafordíthatjuk a betegségeket

A hihetetlen népszerűségnek örvendő NutritionFacts.org weboldalt működtető orvos, Dr. Miachel Greger Hogy ne halj meg című könyvében földrengető tudományos bizonyítékokat ismerhetünk meg az egyetlen étrendről, amellyel számos halálos betegség kiváltó okai kivédhetők és visszafordíthatók.

A korai elhalálozás tizenöt vezető okaként ismert betegségek – például a szívbetegség, a rák, a cukorbetegség, a Parkinson-kór, a magas vérnyomás és egyebek – évente több millió ember életét követelik. Dr. Greger tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tanácsait követve megtudhatod, mely ételek fogyasztása javasolt, és milyen életmódbeli változtatásokkal segítheted elő a betegségek megelőzését, illetve az ellenük folytatott harcot, hogy tovább élhess.

A Hogy ne halj meg című könyv amellett, hogy megmutatja, mit egyél, hogy legyőzd a leggyakoribb halálokokat, bemutatja Dr. Greger napi jó tanácsait is – azoknak az élelmiszereknek és tevékenységeknek a listáját, amelyeket tanácsos beépítened a napirendedbe. A gyakorlati, kivitelezhető tanácsokkal és a táplálkozástudomány meglepő, „húsba vágó” adataival pontosan ez az az orvosi javaslat, amelyre egy hosszú, egészségesebb élethez szükséged lehet.

Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel

Olvass bele a könyvbe

Immunsegítő táplálkozás: az egyik legfontosabb dolog, amit most tehetsz magadért! 2. rész

A koronavírus – és a legtöbb krónikus betegség – elleni harc egyik legfontosabb védőpajzsa a hatékony immunrendszer. Rajta múlik, mennyire vagy képes a belső védekezésre, és az sem mindegy, hogy ha bejut a vírus a szervezetedbe, az ellenséges mikroorganizmusok találnak-e olyan forrásokat, ami ott életben tartja őket.  Ahogy cikkünk 1. részében is leírtuk, immunrendszered kiegyensúlyozott működéséért a sport vagy a jóga mellett…

Posted in Anthony William, Dr. Csomai Zita, Dr. Michael Greger, Édesvíz + magazin, Egészség | Immunsegítő táplálkozás: az egyik legfontosabb dolog, amit most tehetsz magadért! 2. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Immunsegítő táplálkozás: az egyik legfontosabb dolog, amit most tehetsz magadért! 1. rész

A koronavírus – és a legtöbb krónikus betegség – elleni harc egyik legfontosabb védőpajzsa a hatékony immunrendszer. Rajta múlik, mennyire vagy képes a belső védekezésre, és az sem mindegy, hogy ha bejut a vírus a szervezetedbe, az ellenséges mikroorganizmusok találnak-e olyan forrásokat, ami ott életben tartja őket.  Immunrendszered kiegyensúlyozott működéséért a sport vagy a jóga mellett a táplálkozással teheted a legtöbbet. Az…

Posted in Anthony William, Dr. Csomai Zita, Dr. Michael Greger, Édesvíz + magazin, Egészség | Immunsegítő táplálkozás: az egyik legfontosabb dolog, amit most tehetsz magadért! 1. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hogy ne halj bele a fertőzésekbe

(részletek a Hogy Ne Halj Meg című könyvből) Az egészséges életmód segíthet védekezned mind a levegőben, mind az ételekkel terjedő betegségek ellen. Ha több gyümülcsöt és zöldséget eszel, és gyakrabban végzel testmozgást, azzal felélénkítheted az immunrendszeredet, hogy segítsen kivédeni az olyan légúti fertőzéseket, mint például a megfázás, az influenza, vagy bármilyen vírusos vagy bakteriális fertőzés. Az emberiség állatok feletti uralma a fertőző…

Posted in Dr. Michael Greger, Édesvíz + magazin, Egészség | Hogy ne halj bele a fertőzésekbe bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Úgy eszünk, mintha a jövő nem számítana

Hatással van az, amit megeszel, arra, meddig élsz?Létezik recept a hosszú és egészséges életre?Mit fogsz tenni, ha egy ponton téged is megtalál a halálozási statisztikákat vezető népbetegségek egyike? Tedd fel te is magadnak ezeket a szó szerint húsbavágó kérdéseket! Dr. Michael Greger sikerkönyve, a Hogy ne halj meg a borús egészségi mutatókkal ellentétben egy napfényben úszó veteményes kertre nyit ajtót, amelybe belépve…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Orsi | Úgy eszünk, mintha a jövő nem számítana bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy csipet antioxidáns

Átlagosan a gyógynövények, zöldfűszerek és fűszerek kategóriájában találhatók a legmagasabb antioxidáns-tartalmú élelmiszerek. Mondjuk, hogy elkészítesz egy tál egészséges, teljes kiőrlésű lisztből készült spagettit, marinara szósszal. Az egésszel együttvéve 80 egységnyi antioxidánst vihetsz be a szervezetedbe (a tészta körülbelül 20, a szósz pedig nagyjából 60 egység). Adj hozzá egy marék brokkolit, és máris kész a finom, 150 antioxidáns-egységet tartalmazó fogás. Nem rossz. Most…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség | Egy csipet antioxidáns bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Alzheimer-kór. Genetika vagy étrend?

Lehet, hogy meglepőnek találod ezt az étkezési koncepciót, mert a mai népszerű cikkek legtöbbje genetikai betegségként kezeli az Alzheimer-kórt. Azt mondják, hogy a génjeid határozzák meg – és nem az, hogy milyen életmódot választasz –, hogy megadod-e magad a betegségnek. Ha azonban megvizsgáljuk az Alzheimer-kóros esetek eloszlását a világon, az érvelés már nem áll annyira szilárd talajon. Az Alzheimer-kór előfordulási aránya a…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség | Alzheimer-kór. Genetika vagy étrend? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szívbetegség visszafordítható

Az egészséges étkezést nem lehet elég korán elkezdeni – de túl késő vajonlehet hozzá? Az életmódgyógyászat olyan úttörõi, mint Nathan Pritikin,Dean Ornish és Caldwell Esselstyn Jr. elõrehaladott állapotban lévőszívbetegeket állítottak át arra a növényi alapú étrendre, amelyet azokaz ázsiai és afrikai lakosok követtek, akiknek a körében nagyon ritkavolt a szívbetegség. Azt remélték, hogy az egészséges étrend megállítjaa betegséget, és az nem tud…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség | A szívbetegség visszafordítható bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hat étel mindennapos fogyasztásra a hosszú életért

A mindbodygreennél a táplálkozás hatalmát használjuk az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére. Ezért vagyunk olyan izgatottak, hogy bemutathatjuk a Hogy ne halj meg című könyv egy részletét, amely Michael Greger vezető táplálkozási szakértő és a NutritionFacts.org oldal mögött álló orvos sikerlistás könyve. Ebben a részben Dr. Greger elmondja, hogy miért alkotta meg a „napi 12”-t, azon ételek listáját, amelyeket mindennapi fogyasztásra…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Táplálkozás | Hat étel mindennapos fogyasztásra a hosszú életért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Michael Greger: Hogy ne halj meg – Étellista

A Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és visszafordíthatjuk a betegségeket egy teljes értékű, növényi alapú, zsírszegény étrend. Fogyassz feldolgozatlan növényi élelmiszereket – babféléket/hüvelyeseket, bogyós és más gyümölcsöket, keresztesvirágú és egyéb zöldségeket, lenmagot, dióféléket, kurkumát, teljes kiőrlésű gabonákat. Csökkentsd a minimumra a feldolgozott növényi és a feldolgozatlan állati eredetű élelmiszerek fogyasztását. Kerüld a túlzottan feldolgozott növényi és a…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Táplálkozás | Michael Greger: Hogy ne halj meg – Étellista bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hogy ne halj meg – Kilenc kérdés dr. Michael Gregernek

A Cornell Egyetemen végzett orvos és nemzetközi szinten jegyzett előadó, Michael Greger legújabb, a Hogy ne halj meg címet viselő könyve vitathatatlanul a valaha írt legjobb iránymutató a hosszú és egészséges élethez vezető úton. „A korai elhalálozás és legyengülés okai elsősorban táplálkozásunkban keresendők” – írja, majd megismerteti velünk azokat az élelmiszereket és tevékenységeket, azt a bizonyos „napi 12-t”, amelyek segítségével évekkel meghosszabbíthatjuk…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Táplálkozás | Hogy ne halj meg – Kilenc kérdés dr. Michael Gregernek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mit együnk, hogy elkerüljük a korai halált?

A Receptek, hogy sokáig élj elismert szerzője most elárulja A táplálkozás világában Dr. Michael Greger leginkább arról híres, hogy tucatnyi tudományos írást vizsgál át nap mint nap, valamint naponta tölt fel videókat a legfrissebb táplálkozási kutatásokkal kapcsolatban. Hatalmas munka ez, de Greger felvállalta. Emellett táplálkozási előadásokat tartva rendületlenül járja a világot. Számos szimpóziumon felszólalt már, többek között a Világügyi Konferencián, a Betegségmegelőzési…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Táplálkozás | Mit együnk, hogy elkerüljük a korai halált? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A tíz legjobb és a tíz legrosszabb étel az egészséges, hosszú élethez

A LEGJOBBAK   Zöld leveles zöldségek A zöld levelesek mikrotápanyagokat tartalmaznak. Ez a kategória magában foglalja a sötét salátafajtákat, a kelkáposztát, a takarmánykáposztát, a rukkolát és a vízitormát. Keresztesvirágú zöldségek A brokkoli, a karfiol, a kelbimbó és a retek olyan bioaktív vegyületeket tartalmaznak, amelyek módosítják a hormonokat, méregtelenítek, és megakadályozzák a mérgek DNS-károsító hatását. Bogyós gyümölcsök A bogyós gyümölcsök támogatják a szív egészségét,…

Posted in Egészség, Anthony William, Dr. Michael Greger | A tíz legjobb és a tíz legrosszabb étel az egészséges, hosszú élethez bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az organikus tej és a prosztatarák

A kutatók aggodalmukat fejezték ki a tehéntejben található ösztrogén miatt, és úgy vélik, hogy a tejtermékek fokozhatják a hormonérzékeny tumorok növekedését. Úgy gondolják, hogy a tejtermékek fogyasztása „elősegíti, hogy a rák előtti állapotban lévő sejtek vagy a mutáns sejtek invazív rákos sejtekké alakuljanak át, valamint a hormonérzékeny tumorok súlyosbodását is fokozhatják”. Ezt azokra a népességskálára kivetített adatokra alapozzák, amely szerint a második…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség | Az organikus tej és a prosztatarák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Melyik dióféle akadályozza leginkább a rákos sejtek növekedését?

Azok a nők (és férfiak), akik kamaszkorukban sok diófélét esznek, nagyobb eséllyel veszik fel a küzdelmet a későbbiekben esetlegesen kialakuló mellrákkal szemben – derült ki a Harvard Nurse’s Study nevű tanulmányból. A nővérek lányait is bevonó kísérlet szintén ezt támasztja alá. A fibrocisztás mellrák kialakulásának kockázata csupán a töredéke volt azoknál, akik fogyasztottak mogyoróvajat, dióféléket, babot, lencsét, szójababot vagy kukoricát. Ezeknek az…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Gyógyulás, Hogy ne halj meg | Tagged , | Melyik dióféle akadályozza leginkább a rákos sejtek növekedését? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva