Louise L. Hay

Louise L. Hay neve az önsegítő mozgalom egyik vezéregyéniségeként vált ismertté. Első könyve Gyógyítsd meg a tested címmel 1976-ban került a könyvesboltok polcaira, még jóval azelőtt, hogy felkapottak lettek volna a test és elme közötti kapcsolattal foglalkozó témák.

Louise gyógyítói technikáinak és pozitív filozófiájának köszönhetően emberek milliói tanulták meg, hogy miként érhetnek el többet az életükben abból, amit szeretnének, beleértve a testi, lelki és mentális jóllét gyarapodását.

Önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely életünkben bekövetkezhet.

Az ő személyes filozófiáját kínkeserves neveltetése formálta. Bizonytalan és szegényes körülmények között nőtt fel, amit kamaszkorában további gyötrelmek követtek. Louise végül elhagyta a szülői házat és New York Cityben kötött ki. Amit 1970-ben elkezdett New Yorkban, az később Louis életművévé vált.
Néhány év múlva Louise összeállított egy a fizikai betegségek mentális okait részletező írást, és kifejlesztett egy a betegségek visszafordításának és az egészség helyreállításának alapjait képező pozitív gondolati mintát. Ez a jegyzet volt, a Gyógyítsd meg a tested, amit sokan csak „kis kék könyvként” ismertek.

Elkezdte járni az Egyesült Államokat, workshopokon és előadásokon keresztül tanította az embereket arra, hogyan szeressék és gyógyítsák meg önmagukat. Louise képes volt tanításait a gyakorlatba is áthelyezni, amikor rákot diagnosztizáltak nála. A műtét és gyógyszeres kezelés helyett egy pozitív megerősítéseken, vizualizáción, tisztító étrenden és pszichoterápián alapuló intenzív programot dolgozott ki. Hat hónap múlva teljesen kigyógyult a rákból. Tapasztalatait felhasználva folyamatosan bővítette a Gyógyítsd meg a tested írását, ebből lett első könyve az Éld az életed!, amely mára már több mint ötvenmillió példányban kelt el, 25 nyelvre lefordították és 33 országban adták ki.

Louise jelenleg a sikeres Hay House könyvkiadó vállalat vezetője. Ami egykor a nappalijában indult kisvállalkozásként, mára virágzó nagyvállalattá nőtte ki magát, ami világszerte könyvek és hanganyagok millióit értékesíti. A személyiségfejlesztés témakörében a Hay House-nak dolgoznak többek között olyan neves írók mint pl. Wayne Dyer, Joe Vitale, Esther and Jerry Hicks, Joe Dispenza, Robert Holden, Neale Donald Walsch, Pam Grout, Lissa Rankin, Gabrielle Bernstein és Doreen Virtue is. A kiadó több mint 130 író műveit jelentette meg eddig. Ezenkívül a Hay Alapítvány és a Louise L. Hay Jótékonysági Alap két olyan nonprofit szervezet, amelyet szintén Louise alapított azért, hogy több különböző szervezet munkáját segítse; olyanokat, akik pl. AIDS-es betegek, erőszak áldozatává vált nők, vagy a társadalom más, nehéz sorsú tagjának megsegítésével foglalkoznak.

Honlapjai: www.LouiseHay.com és www.HealYourLife.com

Facebook-oldala: www.facebook.com/LouiseLHay

Louise sikerkönyvei:

Keresd a szerző könyveit webáruházunkban kiadói kedvezménnyel

 

Meditációk és pozitív megerősítések minden napra

meditaciok_es_pozitiv_megerositesek_mindennapra_B1_218px
Olvass bele!

(CD-melléklettel)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv meditációk, spirituális terápiák és a szerző előadásainak gyűjteménye. Célja, hogy segítséget és útmutatást nyújtson a nehézségeket okozó életterületeken, így a mindennapos történésekre és tapasztalatokra összpontosít. Itt az ideje megszabadulni az idejétmúlt nézetektől és szokásoktól!

A könyvbe foglalt meditációk és pozitív megerősítések támogatást nyújtanak és megnövelik önbizalmad egészen addig, amíg el nem hiszed, hogy igenis TE tudsz változtatni!

„Itt az ideje, hogy többet megtudj saját magadról, és arról, mi mindenre vagy képes.” – Louise L. Hay

Éld az életed!

Eld_az_eleted_B1_ujkiadas_218px
Olvass bele

Louise L. Hay, a nemzetközileg elismert önfejlesztési tanácsadó műve végigvezet minket egy mentális kezeléssorozaton. Gyakorlatait alkalmazva megszabadulunk azoktól a gondolati beidegződésektől, amelyek kikezdik testi-lelki egészségünket. Ha követjük tanácsait, feltárhatjuk és kiaknázhatjuk szellemi erőnket, s feloldhatjuk gátlásainkat, amelyek megakadályoznak minket céljaink elérésében. Minden fejezet egy pozitív megerősítéssel indul és egy „kezeléssel” zárul, ami nem egyéb, mint a tudatunk átalakítását célzó pozitív gondolatfolyam.

A szerző legfőbb üzenete a következő: ha készek vagyunk a szellemi erőfeszítésre, csaknem minden bajt orvosolhatunk.

Az Éld az életed! bebizonyítja, hogy bármilyen gondunk-bajunk van, és bármilyen messziről induljunk is, képesek vagyunk a teljes megújulásra.

Az erő benned van!

„A minap ezzel fordult hozzám valaki: A legcsodálatosabb ajándékot adta nekem – megajándékozott önmagammal.”

Az_ero_benned_van_B1_ujkiadas_218px
Olvass bele!

Ki vagy? Mi a célod ezen a világon? Mit gondolsz az életről? Mindnyájunkban van egy belső Erő, amely választ adhat a kérdéseinkre, eljuttathat bennünket a tökéletes egészséghez, az ideális kapcsolathoz és a virágzó karrierhez. Elnyerhetjük a jólét valamennyi formáját, csak hinnünk kell a lehetőségben.

Ez a könyv feltárja előttünk, mekkora hatalmunk van valójában, és arra biztat, hogy ne kívül keressük az erőt, hiszen bennünk is adott, és bármikor pozitív célok szolgálatába állíthatjuk!

Emlékszel arra az időre, amikor utoljára szerelmes voltál? A szíved csordultig telt. Csodálatos érzés volt. Ugyanezt éled át, amikor saját magadat szereted, csakhogy te sosem távozol. Ha egyszer megszeretted magadat, ez az érzés életed végéig elkísér, így önmagaddal kell kiépítened a legbensőségesebb kapcsolatot! Azonban a világ összes elmélete haszontalan, ha nem vezet cselekvéshez, pozitív változáshoz. Ezért bátran tedd meg az első lépést önmagad megismerése felé, bármilyen jelentéktelen legyen is az a lépés!

Válaszd az életet!

Nincsenek lelki gondok, csak rosszul gondozott lélek.

valaszd-az-eletet_B1_218px
Olvass bele!

A világszerte ismert terapeuta, Louise L. Hay, most – a mű eredeti címével – egy hatalmas „Életet!” felkiáltással siet ismét a segítségünkre, és ad igazán okos és megfontolandó tanácsokat az „életküzdelemhez”. Stresszoldó lelki-szellemi-testi gyakorlatai és számos konkrét helyzet megoldására tett javaslatai a gyerekkortól a késő öregségig ívelik át életünk lehetséges eseményeit – terveket, vágyakat, törekvéseket. Az itt közölt tudással – ezoterikus életszemlélettel – felvértezve már mindannyian nagyobb sikerrel valósíthatjuk meg legbensőbb vágyunkat: személyiségünk harmóniáját, sikerünket a személyes kapcsolatokban, a gazdagodásban és a szerelemben.

Louise L. Hay nem ír elő kötelezően követendő mintákat, de ha újszerű javaslatait a magunk egyénisége szerint alkalmazzuk, a teljes személyiségünk kiegyensúlyozottabbá, élettel telítettebbé válhat.

Éld jól az életed – Most!

Eld jol az eleted most 218
Olvass bele!

Az Élet szeret téged, és a legjobbat akarja neked. Az Élet azt akarja, hogy helyreálljon a lelki békéd, és hogy belső örömre, magabiztosságra, valamint az önértékelés és önszeretet bőségére lelj. Ideje azonban felébredned, és elkezdened tudatosan úgy alakítani az életedet, hogy az kielégítő legyen, és elősegítse a céljaidat. Képes vagy rá, mindenki képes rá – csak meg kell tanulnod, hogyan. Ezt szolgálja ez a kis kötet. Ehhez azonban használnod is kell a benne foglalt anyagot – egy csukott könyv szavai soha nem teszik jobbá az életedet.

Louise L. Hay  a megerősítések erejéről és fontosságáról ír, és megmutatja, hogyan vehetjük hasznukat. Ez a könyv és CD továbbsegít azon a csodálatos élethez vezető ösvényen, amelyen az Éld az életed! elindított.  A CD-mellékleten található hangfelvétel további segítséget nyújt azokkal a megerősítésekkel kapcsolatban, amelyeket a saját hasznodra fordíthatsz. Fogj hát hozzá!

Kiemelkedő életet teremthetsz

Kiemelkedo eletetet teremthetsz 218
Olvass bele!

Mindenki javíthat az életminőségén, ha gyakorolja az önmagáról gondoskodás művészetét, és olyan gondolatokra tanítja az elméjét, amelyektől jól érzi magát. Ha így teszel, örömteli élményeket vonzol, amelyek gazdagítják az életedet. Élj aggodalmaktól mentesen egy egészséges testben, rendelkezz bőséges jövedelemmel, miközben élvezed a kapcsolataidat! Megmutatjuk, hogyan változtathatod meg úgy az életedet, hogy többé ne áldozatnak érezd magad, hanem egy élvezetes élet teremtőjének.

 

A könyv eléd tárja többek között annak fontosságát, hogy szeresd önmagadat és a testedet; hogy valódi jólétet és bőséget hozz a világnak; hogy pozitív kapcsolatokat alakíts ki mind a családod és a barátaid körében, mind pedig a munkahelyeden; és hogy méltóságteljesen és békésen nézz szembe a múló idővel.

Minden rendben

Minden_rendben_218
Olvass bele!

Legyen ez a könyv az útmutatónk, amely lépésről lépésre bemutatja, hogyan juthatunk el a betegségtől az egészségig – körvonalazza az érzelmi jóllét és az egészség közti kapcsolatot, és leírja a gyógyulás receptjeit.

Hét figyelmeztető jelzéssel rendelkezünk, amelyek mindegyike egy-egy szervcsoporthoz kötődik. Az egyes csoportokban lévő szervek egészsége jellegzetes gondolatmintákhoz és viselkedéstípusokhoz társul. Például a világban érzett biztonságérzetünkhöz társuló szervek a csontok, a vér, az immunrendszer és a bőr. Ha nem érezzük magunkat biztonságban, nagyobb a valószínűsége, hogy betegséget tapasztalunk e szervek valamelyikében.

A könyv fejezetei az egyes érzelmi központokhoz tartozó szervek egészségi állapotát járják körül, és segítenek értelmezni, hogy az e szervekben kialakult betegségek mit jelentenek.

 

 

Gyógyítsd meg a szíved

Gyogyitsd-meg-a-szivedet_b1_218px
Olvass bele!

A Gyógyítsd meg a szíved írásakor az önmegerősítés égitestként ragyogó szellemi nagysága, Louise L. Hay és a híres gyász- és veszteségszakértő, David Kessler az embert érő veszteségek utáni gyógyulásról beszélgetnek. Louise és David azokat az érzelmeket és gondolatokat veszik sorra, amelyek akkor jelentkeznek, ha egy szakítás összetöri a szíved, a házasságod válással végződik, vagy egy szeretted eltávozik. Ez a csodálatos könyv, amelyben Louise megerősítései és a gondolat erejével kapcsolatos tanításai tökéletesen keverednek David több éves tapasztalatával a gyász sújtotta emberekkel végzett munkában, kivételes, új gondolkodásmódra tanít, miközben mélységes szeretetet és örömet hoz az életedbe.

A veszteségek ellenére is folytatódik az életed. Ebben az időszakban: segít nagyobb önismeretre és együttérzésre szert tenned,  fejleszti belső rugalmasságodat,megtanít búcsút venni és békére lelni.

Az élet szeret téged

azeletszeretteged_B1_218px

„Az élet szeret téged” Louise Hay leggyakrabban használt megerősítése. Ez a gondolat képviseli legjobban életét és munkásságát. Louise és Robert együtt tekintik át, hogy mit is jelent ez a mondat a valóságban:  „Az élet nem veled, hanem érted történik.”

Őszinte és személyes beszélgetéseik során leásnak  a dolgok legmélyére, hogy feltárják a szeretet hatalmának  erejét. A könyv tele van inspiráló történetekkel, segítő meditációkkal és gyakorlatokkal. Az élet szeret téged egy izgalmas utazás, és egy kézikönyv is egyben. Hét fejezetből áll, és minden fejezet végén egy kapcsolódó spirituális gyakorlatot találsz, melynek segítségével az elméletet átültetheted a mindennapjaidba.

Ne feledd! A cél nemcsak az, hogy megengedjük az életnek, hogy szeressen bennünket, hanem az is, hogy viszontszeressük az életet.

 

Louise L. Hay Öröknaptár

LouiseLHay_oroknaptar_doboz_200pxAz új év mindig felkínálja számunkra az új kezdet lehetőségét. Idén is rengeteg kaland vár ránk!
Bízzunk abban, hogy az élet megadja nekünk mindazt, amire szükségünk van.

Louise L. Hay öröknaptáránál megfelelőbb biztatást ehhez nemigen kaphatunk. A káprázatos naptár 365 napra elegendő bölcsességgel és ragyogó fotókkal inspirálja lelki életünket.

Pozitív megerősítések kártya

pozitiv_megerositesek_doboz_218px64 pozitív megerősítést tartalmazó kártya belső erőd megtalálásához

„Megerősítéseket használni olyan, mint amikor virágmagokat ültetünk a földbe. Időbe telik, míg a magból teljesen kifejlődik a növény. Így van ez a megerősítésekkel is – idő kell hozzá, amíg az első kijelentéstől eljutunk a végső gyakorlati megnyilvánulásig. Légy hát türelmes!”
Louise L. Hay

10 tanítás Louise L Hay-től 2. rész

Louise L. Hay: Bízz az Életben 2. rész! Louise élete és munkássága előtti tisztelgés gyanánt most egy válogatást tartasz a kezedben leginspirálóbb tanításaiból, melyek legnagyszerűbb munkáiból származnak. Louise több mint harminc könyvet írt, ezek között voltak önsegítő könyvek, egészségügyi könyvek, szakácskönyvek, gyerekkönyv sorozat, sőt, még egy színezőkönyv is! Társszerzője volt olyan könyveknek, mint a Kiemelkedő életet teremthetsz, Cheryl Richardsonnal és Az élet szeret téged,…

Posted in Louise L. Hay, Önfejlesztés | 10 tanítás Louise L Hay-től 2. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

10 tanítás Louise L Hay-től

Louise L Hay: Bízz az Életben 1.rész! Louise élete és munkássága előtti tisztelgés gyanánt most egy válogatást tartasz a kezedben leginspirálóbb tanításaiból, melyek legnagyszerűbb munkáiból származnak. Louise több mint harminc könyvet írt, ezek között voltak önsegítő könyvek, egészségügyi könyvek, szakácskönyvek, gyerekkönyv sorozat, sőt, még egy színezőkönyv is! Társszerzője volt olyan könyveknek, mint a Kiemelkedő életet teremthetsz, Cheryl Richardsonnal és Az élet szeret téged, velem…

Posted in Louise L. Hay, Önfejlesztés | 10 tanítás Louise L Hay-től bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

10 szerző, akinek gondolataival leggyakrabban találkozhatsz az Instagramon

1. Osho Igazán érdekes, ugyanakkor sokat vitatott személy. Már kora gyermekkorától önálló, szabad életet élt, próbára téve a vallási, társadalmi és politikai tradíciókat. Mindig azt hangsúlyozta, hogy a tudást az embernek magának kell megtapasztalnia, nem pedig vakon elfogadnia mások tudását és hitét. A hatvanas évek végén sajátos dinamikus meditációs technikákat kezdett kifejleszteni. Élete során Osho az emberi tudat kibontakoztatásának szinte minden aspektusáról…

Posted in Ezotéria, Deepak Chopra, Eckhart Tolle, Esther és Jerry Hicks, Gabrielle Bernstein, Louise L. Hay, Neale Donald Walsch, Önfejlesztés, Oprah Winfrey, Osho, Pam Grout, Rhonda Byrne | 10 szerző, akinek gondolataival leggyakrabban találkozhatsz az Instagramon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szeresd a számláidat!

Elengedhetetlenül fontos, hogy abbahagyjuk a pénz és a számlák miatti aggodalmaskodást és nyavalygást. Sokan egyfajta büntetésként tekintenek a számlákra, amelyeknek befizetését – ha csak lehetséges – szeretnék elkerülni. A számla azonban a fizetési képességed elismerése. A számla kiállítója úgy véli, hogy elég tehetős vagy, ezért már előre odaadja neked a szolgáltatást vagy a terméket. Ami engem illet, én szeretettel megáldok minden hozzám…

Posted in Louise L. Hay, Önfejlesztés | Szeresd a számláidat! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Louise Hay 101 legjobb megerősítése

Szeretett barátunk, egyben a Hay House alapítója, Louise Hay 90 éves korában, 2017. augusztus 30-án, álmában, békésen távozott közülünk. Louise hihetetlen látnok és szószóló volt. Bárki, aki abban a megtiszteltetésben részesült, hogy találkozhatott vele, akár személyesen, akár a szavain keresztül, érezhette a mások szolgálata iránti szenvedélyét. „Azért jöttem erre a világra, hogy megtanuljam jobban megszeretni magamat, és azért is, hogy megoszthassam ezt…

Posted in Louise L. Hay, Önfejlesztés | Louise Hay 101 legjobb megerősítése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tudod igazán szeretni önmagad?

Nem vagyok gyógyító. Nem is gyógyítok senkit. Rajtkőnek tekintem magam az önismeret útján. Egy olyan helyet hoztam létre, ahol az emberek megtudhatják, hogy milyen hihetetlenül csodálatosak, azáltal hogy megtanítom őket szeretni önmagukat. Az évek alatt az ügyfeleimmel végzett egyéni konzultációim során, a workshopok százain, amelyeket tartottam, és intenzív tréningjeimen, amelyeket szerte az országban és a világban vezettem, azt fedeztem fel, hogy egyetlen…

Posted in Louise L. Hay, Önfejlesztés | Tudod igazán szeretni önmagad? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Alakítsd át a napod tükörmunkával!

Ma felfedezheted, hogy az, ahogy a reggeli rutinodat kezded, mindent jobbá tehet. Azok, akik már ismerik a tükörmunka módszerét, talán azt is tudják, hogyan alkalmazható ez a technika az önbizalom építésére. De tudtad, hogy a tükörgyakorlatokat arra is használhatod, hogy az életed bizonyos területeit rendbe hozd? Ez az igazság. Tükörmunkával át tudod alakítani a napod bármely szakaszát. Hogy megmutassam, hogyan alkalmazhatod a…

Posted in Louise L. Hay, Önfejlesztés | Alakítsd át a napod tükörmunkával! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

25 pozitív idézet Louise Hay-től

Huszonöt pozitív idézet szerelemről, szeretetről és kapcsolatokról A személyes kapcsolatok a legtöbbünk számára elsődleges fontossággal bírnak. A szerelem keresése azonban sajnos nem mindig a megfelelő társat vonzza be, mert az okok, amiért szerelemre vágyunk, gyakran homályosak. Azt gondoljuk, hogy „Ó, ha lenne valaki, aki szeret engem, az életem sokkal jobb lenne”. De ez nem így működik. Nagy különbség van aközött, hogy szükségünk…

Posted in Önfejlesztés, Louise L. Hay | 25 pozitív idézet Louise Hay-től bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mi az a tükörmunka?

A tükörmunka a leghatékonyabb módszer, amit találtam arra, hogy megtanuljuk szeretni magunkat, és a világot biztonságos és szeretetteljes helynek lássuk. Azóta tanítom az embereknek, hogy hogyan végezzék a tükörmunkát, amióta a megerősítéseket is tanítom.   Hogy mik azok a megerősítések? Röviden: minden, amit mondunk és gondolunk, egy-egy megerősítés. Az összes magadban beszélés és fejedben zajló dialógus a megerősítések áramlása. Ezek a megerősítések…

Posted in Louise L. Hay | Mi az a tükörmunka? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Részlet Louise L. Hay Éld az életed c. könyvéből 2.rész

Gondolatokkal bajlódunk, pedig a gondolatok változtathatók Mindegy, mi a probléma, élményeink csupán belső gondolatok kivetülései. Tán még az önutálat is csak egy magadról alkotott kép utálata. Van egy efféle gondolatod: „Rossz ember vagyok.” Ez a gondolat hoz egy érzést, és azt készpénznek veszed. Pedig a gondolat nélküli érzés sem jött volna létre. És a gondolatok változtathatók. Gondolj mást, és megszabadulsz az érzéstől…

Posted in Louise L. Hay, Önfejlesztés | Részlet Louise L. Hay Éld az életed c. könyvéből 2.rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Részlet Louise L. Hay Éld az életed c. könyvéből 1.rész

Nincs új tudásom. Egyetlen ősi és korlátlan tudás létezik. Boldogan fordítom ezt a bölcsességet a gyógyulás útját járók javára. Régóta hiszem: „Mindaz, amit tudnom kell, feltárul előttem.” „Mindazt, amire szükségem van, megkapom.” „Életemben minden rendben van.” Teljes mértékben felelősek vagyunk mindazért, ami történt és történik velünk. Minden egyes gondolatunk a jövőnket alakítja. A hatalom lényege a mostban rejlik. Mindenki önutálattól és bűntudattól…

Posted in Louise L. Hay, Önfejlesztés | Részlet Louise L. Hay Éld az életed c. könyvéből 1.rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kezdd a reggelt szeretettel!

Ma azt a témát fogjuk körbejárni, hogy ahogyan a reggelt kezdjük, az jobbá teheti az egész napunkat. Azok, akik ismerik a tükörmunkát, talán azt is tudják, hogy miképpen lehet vele fokozni az önbecsülésünket. De vajon annak is a tudatában vannak, hogy segítségével életük számos területét is meggyógyíthatják? Bizony ám, ez így igaz! A tükörmunka ugyanis képes arra, hogy az egész napunkat átalakítsuk…

Posted in Louise L. Hay, Önfejlesztés | Kezdd a reggelt szeretettel! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Három módszer, amellyel hatékonyan növelhetjük önbecsülésünket

Ha növelni szeretnéd az önbecsülésedet, akkor ne feledkezz meg a mindennapos önszeretetről. Sokan azért nem gyakorolják az önbecsülés építését nap mint nap, mert nem is tudják, hogy ez egy tanulható dolog, függetlenül attól, hogy milyen tapasztalataink voltak korábban. A folyamat elkezdésének első és egyben kulcsfontosságú eleme annak felismerése, hogy az önbecsülés, önszeretet, önmagunk értékelése – vagy bárhogy is hívjuk – egy olyan…

Posted in Louise L. Hay | Három módszer, amellyel hatékonyan növelhetjük önbecsülésünket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szóbeli megerősítések 5 buktatója

A szóbeli megerősítések követező öt buktatója megakadályozhat abban, hogy valóra váltsd az álmaidat. Ha te is elgondolkoztál már valaha azon, hogy vajon mennyi időbe telik, amíg a megerősítéseid megteszik a hatásukat, nem árt meggyőződnöd róla, hogy ezek a gyakori korlátok nem állják útját szándékaid megvalósításának. 1. Olyan szavakat használsz a megerősítéseidben, amelyek nem váltanak ki érzelmeket. Az érzelmek energiát hordoznak, és ez…

Posted in Eckhart Tolle, Florence Scovel Shinn, Louise L. Hay, Önfejlesztés | A szóbeli megerősítések 5 buktatója bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva