Igazi energiabomba, amely szuper hatással van a fizikai és szellemi teljesítményre, kiváló immunerősítő és természetes megoldást nyújt a hormonális problémákra is. A Peruból származó maca egy gyökérzöldség, amely az Andok lejtőin, 4000 méter tengerszint feletti magasságban, vadon nő, és az őslakosok már évezredek óta használják élelmiszerként. A leginkább a retekhez hasonlatos növény fekete, lila és fehér színben is fellelhető, és rengeteg jótékony hatása van. A legenda szerint az inka harcosok a küzdelmet megelőzően fogyasztották, hogy növeljék küzdőszellemüket és fokozzák erejüket, állóképességüket és a libidót.

A maca is superfood

superfood_pecsetÖsszetett tápanyagtartalmának köszönhetően a szuperételek egyikének minősítették. A „SUPERFOOD” élelmiszerek koncentráltan tartalmazzák a szervezetünk számára létfontosságú tápanyagokat, így jóval gazdagabbak vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, mint a hagyományos élelmiszerek. 

A maca gyökér jelentős káliumtartalmának köszönhetően segíthet csökkenteni a magas vérnyomást, míg természetes jód- és réztartalmával hozzájárulhat az idegrendszer megfelelő működéséhet. Ezenkívül gazdag magnézium- és foszforforrás, de található benne még cink, mangán, szelén, valamint B-, C- és D-vitamin, vas, szénhidrát, fehérje és esszenciális zsírsav is, ezért sokan nevezik a világ egyik legjobb természetes kiegészítőjének. 

A sportolók kedvenc teljesítményfokozója

maca_por_es_gyokerA maca természetes élénkítő hatással van a testre és szellemre egyaránt, viszont nem pörget úgy fel, mint a koffein. Remek választás a sportolók számára, mivel magas energiatartalmú szénhidrátok és aminosavak alkotják, melyek az izomépítésben fontos szerepet játszanak. Ezenkívül gazdag még növényi szterolokban (értékes, hormonszerű anyagok), ennek köszönhetően a macából készült termékeket ma a világon mindenütt vitalizáló, szellemi teljesítményt fokozó, erőnlétjavító és potencianövelő szerként is használják. 

Erősíti az immunrendszert

Egyesek valóságos csodaszernek tekintik: aktiválja, az immunrendszert, ezáltal gyorsíthatja a betegségekből való felépülést, megelőzheti a betegségek kialakulását, javíthatja a vérképzést. Fokozhatja a szellemi teljesítményt, energiát, erőt és kitartást ad, elűzi a fáradékonyságot, csökkenti a depressziót.  Mint minden gyógynövény, a maca is lassan, fokozatosan fejti ki hatását. Érdemes megelőzés céljából kipróbálni, mivel az immunrendszert is erősíti. Erősítse meg immunrendszerét superfoodos macagyökér-porral.

Természetes megoldás a hormonális problémákra

maca_novenyA maca jótékony hatással van mindkét nem hormonháztartására is. Nőknél szabályozza a menstruációs ciklust és a változókori tüneteket is enyhíti, míg cinktartalmának köszönhetően férfiaknál növeli a hímivarsejtek számát, fokozza a nemi vágyat. Hölgyeknél is vágyfokozó hatású, de termékenységet növelő tulajdonsága egyelőre nem bizonyított. Létezik vörös, sárga és fekete maca, ezek közül a vörös segíthet meggátolni a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás kialakulását. Egyes kutatók szerint ez a hatás nagy valószínűséggel a macában található antioxidáns hatású polifenoloknak köszönhető.

Hogyan fogyasszuk?

maca_italA perui zsázsa néven is ismert maca olyan szuperétel, amely megváltoztatja az életünket. Ha még sosem próbáltuk, akkor épp itt az ideje! Gyökerét szárítás után megőrlik, melyet kapszula vagy por formájában is fogyaszthatunk. A macának a pörkölt cikóriához hasonló, édeskés íze van. Ha por formájában fogyasztanánk, tegyünk egy kávéskanállal a reggeli gyümölcslevünkbe vagy turmixunkba. Nagyon finom csokoládé-, eper-, banán-, avokádóturmix italokkal!

Ha nincs ideje italt készíteni, gyors és egyszerű megoldás kapszula vagy tabletta formájában bevinni szervezetünkbe a XXI. század eledelének is nevezett superfoodot. Próbálja ki Ön is!

ISMERD MEG AZ ÖSSZES SUPERFOODOT

Keresse a SUPERFOOD termékeket a Herbaházban: www.herbahaz.hu