Angyalkártyák – az égi útmutatás közvetítői. Az angyal jóskártyák és az angyal tarot-kártyák segíthetnek rátalálni azokra a válaszokra, melyek által életünk teljesebbé válhat. Segíthetnek megtalálni a módját, hogy elérjük céljainkat, vágyainkat, álmainkat.”

Doreen Virtue tisztánlátó és angyalterapeuta, 50 könyv és 30 kártyacsomag megalkotója, valamint Radleigh Valetine angyalterapeuta és tarot-szakértő tanácsai:

Nem kell különleges képesség, hogy segítséget kapjunk égi segítőinktől. Sőt még vallásosnak vagy tökéletesnek sem kell lennünk. Az angyalok ott állnak mindenki mellett és csak arra várnak, hogy segíthessenek! Csupán nyitottságra van szükség, és arra, hogy kifejezzük szándékunkat a velük való együttműködésre.

Arkangyalkartya B1 800

Az angyali segítség útmutatásként érkezik hozzánk. Hogy milyen formában, az nagyban függ a mi személyes fogékonyságunktól, mert az angyalok ezt is figyelembe veszik. Az égi üzenet érkezhet álmainkon keresztül, meditáció során, vagy számok útján, egy elénk kerülő újságcikk, egy polcról leeső könyv, egy elcsípett beszélgetésfoszlány formájában és még nagyon sokféle módon. Minél békésebbek és kiegyensúlyozottabbak vagyunk, annál könnyebb az égi útmutatásokat felismerni.

Mai rohanó világunkban elég sok olyan tényező van, ami miatt kihívást jelent megőrizni a belső békénket és kiegyensúlyozottnak maradnunk. Az angyalkártyák nagy segítségünkre lehetnek ilyen esetekben is, mivel nagyon egyszerűen használhatók. Pontos üzeneteket képesek adni a minket foglalkoztató kérdésekkel kapcsolatban. Gyönyörű képekkel és szeretetteljes szavakkal adják tudtunkra a számunkra éppen szükséges tudnivalókat. Doreen Virtue több évtizedes tisztánlátói és médiumi képességeinek gyümölcseként tárja elénk az angyalok szerető útmutatásait.

Miben különböznek az angyalkártyák más jóskártyáktól?

Az angyal jóskártyák csak szeretetteljes és szelíd megfogalmazású útmutatást tartalmaznak, mindezt csodálatos, inspiráló képekkel tarkítva. Ezek a kártyacsomagok nagyon pontos iránytűként használhatók életünk fontos kérdései kapcsán. Doreen intuitív képességeit mindig is felhasználta tanácsadásai során, még pszichológusként is. Tanulmányozta a különböző útmutatásra használható eszközöket, mint a számmisztika, az asztrológia és a tarot. A tarot-kártyákkal sosem tudott igazán megbékélni, mert úgy vélte, hogy nagyon sok ijesztő és negatív energiájú lap van benne. Erős indíttatást érzett egy olyan égi útmutatásra alkalmas kártyacsomag megalkotására, amely pontos, ugyanakkor szeretetteljes és pozitív szemléletű üzeneteket tartalmaz, nagyon szép és szelíd képi világgal. Az égiek segítségével, médiumi képességeit felhasználva születtek meg sorban az angyal jóskártyacsomagok.

arkangyaok_ereje_tarot_doboz_teto_218px

Miben különböznek az angyal jóskártyák és az angyal-tarot?

Míg az angyal jóskártyák különböző, az élet történéseivel kapcsolatos útmutatást tartalmaznak és általában 44 laposak, addig a tarot egy több évszázadostörténelemmel rendelkező üzenetrendszer, amely 78 lapból áll. Lapjai két nagy csoportra oszthatók. Az egyik csoport az úgynevezett Nagy Arkánum (arkánum: titok, rejtély), mely 22 lapból áll és az élet fontos eseményeit, fordulópontjait jelzik. A másik csoport a Kis Arkánum, mely további 4 alcsoportból áll és az élet különböző aspektusait jelölik.

Az angyal jóskártyák népszerűségének hatására Doreen elhatározta, hogy megalkotja a tarot szelídített változatát is, mivel nagyon jól kitalált és pontosan működő üzenetrendszernek tartja. A negatív, ijesztő képeket és szövegeket szeretetteljes, pozitív megfogalmazással helyettesítették és képi világát is lágyabbra változtatták. Ebben a munkában volt segítőtársa Radleigh Valentine tarot-szakértő és angyalterapeuta, akiben szintén évek óta munkálkodott a tarot megszelídítésének igénye.

Doreen és Radleigh tippjei a kártyák használatához:

A kártyacsomag energetikai tisztítása: Miután kibontottuk az új angyalkártya csomagunkat, legelőször is vegyük a nem domináns kezünkbe az összes lapot és a domináns (az író) kezünkkel határozottan koppintsunk a csomag tetejére.  Képzeljük el, hogy az esetleges negatív energiák a csomag alján távoztak, és a lapok immáron semlegesek. A tisztításhoz segítségül hívhatjuk kedvenc kristályunkat, ha van ilyen, vagy csak egyszerűen képzeljük el, hogy a pakli teljesen megtisztult energetikailag. Kérhetjük az angyalok segítségét is:

„Isten és angyalok, kérlek, tisztítsátok meg ezeket a kártyákat az alacsony rezgésű energiáktól” – és már kész is.

Töltsük fel a lapokat energialenyomatunkkal: A tisztítás után végignézzük az összes lapot és megérintjük a kártyákat, hogy átjárja őket a saját energiánk. Megcsodáljuk a képeket, megismerkedünk a rajtuk található szimbólumokkal az útmutató alapján vagy a saját benyomásainkra hagyatkozva, és elolvassuk a lapok üzeneteit. Majd legyezőszerűen szétterítjük a lapokat a kezünkben, és a képekkel magunk felé fordítva a szívünk elé helyezzük őket. Lélegezzünk mélyeket, amíg a szívünk feltölti a lapokat a felsőbbrendű énünk szerető esszenciájával. Ezalatt fohászkodjunk az arkangyalokhoz, hogy helyesen és alaposan értelmezhessük a lapokat, úgy hogy az mindenki számára üdvös legyen. Például így:

Könyvajánlónk a témában
Könyvajánlónk a témában

„Kérem, hogy az összes útmutatásom, mely ezekkel a kártyákkal történik, legyen pontos és határozott, és minden résztvevő számára hozzon áldást. Kérlek, segítsetek a felsőbb énemre koncentrálni, hogy ez által tisztábban halljak, lássak, érezzek, és hogy felismerjem az isteni üzeneteket, melyek ezeken a kártyákon keresztül kívánnak megnyilvánulni.”

Az útmutatás során kérjünk önbizalmat, tisztánlátást, könyörületet és így tovább. A kártyák most már a személyes rezgéseinket és szándékainkat hordozzák.

Egylapos húzás: Nagyon jó módszer, hogy megismerkedjünk a kártyáinkkal és magabiztosságot szerezzünk a használatukkal, ha naponta húzunk magunknak egy lapot. Például így:

„Kedves Arkangyalok, kérlek, a kártyák segítségével üzenjétek meg nekem, mit kell tudnom, mivel tehetem jobbá a mai napot és hogyan tudok a világ hasznára válni. Köszönöm Nektek!”

Ez a szokásunk lehet a mindennapi lelki, spirituális útravalónk, amellyel feltöltekezhetünk a rohanó hétköznapokban. Ezentúl ezek az üzenetek segítenek megerősíteni a hitünket, az önértékelésünket és abban is segítségünkre lehetnek, hogy pozitív életszemléletet alakíthassunk ki napról napra.

Az egylapos húzással a minket foglalkoztató kérdésekre is választ kaphatunk. Koncentráljunk a kérdésünkre, mondjuk ki hangosan vagy gondolatban, és kérjük az arkangyalok segítségét, hogy a kártyáinkon keresztül segítsenek választ találnunk. Keverjük meg a lapokat és figyeljük őket, mert amelyik feltűnően kiemelkedik, vagy leesik, az hordozza az üzenetünket. A kártyák kiválasztására egyéni módszert is kidolgozhatunk.

Nyitottsággal és bizalommal tanulmányozzuk a képet és az üzenetet. Mi ragadja meg először a tekintetünket? Egy szimbólum, egy részlet vagy egy szó? Bízzunk bátran a megérzéseinkben!

Nem lehet tévedni az angyalkártyákkal, sem az angyal-tarot-val. Az angyalok szeretnek bennünket, szeretnének segíteni és tudják, hogy melyik a számukra legmegfelelőbb lap, illetve üzenet. Segítenek, hogy a legmegfelelőbbet válasszuk ki. A vonzás törvénye miatt a legmegfelelőbb lapot mágnesként vonzzuk magunkhoz.

Háromlapos húzás: Ha részletesebb választ szeretnénk kapni egy minket foglalkoztató kérdésre, akkor érdemes 3 lapot kiválasztani az előzőekben ismertetett módon, és figyeljük a kártyák keverése közben, hogy melyik emelkedik ki a többi közül.

Az 1. lap: megmutatja a közvetlen múltat, figyelembe véve a helyzetet, amely foglalkoztat bennünket.

A 2. lap: utal a jelenlegi helyzetre, hogy mit kell éppen tudnunk és min kell dolgoznunk.

A 3. lap: azt mutatja meg, hogy milyen lesz a közvetlen jövőnk, ha tovább haladunk a jelenlegi utunkon, és követjük a 2. lapon szereplő útmutatást. Bármikor jobbá tehetjük a jövőnket azáltal, hogy pozitívan gondolkodunk, és hallgatunk a saját belső vezetőnkre.

Minden lapot figyelmesen vizsgáljunk meg, mi hívja fel elsőnek a figyelmünket, mit jelentenek számunkra a szimbólumok, a színek, az üzenetek. Figyeljük meg azt is, hogy vannak-e közös motívumok, színek a három lapon, vagy van-e esetleg összefüggés az üzenetek tartalmában. Az útmutatóban szereplő leírásokat is olvassuk át, és hagyjuk, hogy összeálljon bennünk a részletekből az égi üzenet mondanivalója.

Minél többet gyakorolunk, annál magabiztosabbak leszünk a kártyák használatában és egyre inkább tudunk bízni bennük, mert megtapasztalhatjuk, hogy mennyire pontosan tudnak illeszkedni életünkhöz. Megéri tehát a ráfordított idő, hiszen csodálatos élmény az angyalokkal való együttműködés. Az angyalokkal történő bensőséges munka és a gyakorlás által csodálatos égi útmutatásban lesz részünk, és segítségükkel elérhetjük azt az életet, amire igazán vágyunk!