Ray: Valóban léteznek negatív lények, akik hasonlítanak az angyalokhoz?

Doreen: Egyes szellemlények rombolóan hatnak az emberekre – igen. Ezek legfőbb csoportja a földhöz ragadt szellemek kategóriája. Olyan emberek ők, akik meghaltak, miközben valamilyen aktív függőség szorításában voltak. Ezt a függőséget okozhatta valamilyen szer, viselkedés, vagy tárgy.

Ezek a szellemek nem akarnak a fénybe menni. A Földön maradnak, hogy továbbra is átélhessék ugyanazokat az élményeket, amik életükben olyan erős testi izgalmat okoztak nekik.

Clipboard01A földhöz ragadt szellemek között olyan emberek is vannak, akik az életükben ártottak valakinek. Amikor meghalnak, azt mondják: „Kiengesztelem azt, akit bántottam”. Ez önmagában rendben is volna, a baj csak az, hogy anélkül szeretnék véghezvinni, hogy átmennének a formális képzésen, amelyre a szellemi vezetőknek szükségük van.

A földhöz ragadt szellemekre jellemző az, amit én „lehúzó effektusnak” hívok. Nagyon sok olyan emberrel találkoztam életemben, akit depressziósnak nyilvánítottam volna, amikor még praktizáló pszichológusként dolgoztam. Manapság már úgy gondolom, inkább arról van szó, hogy kötelékben állnak egy ilyen szellemmel.

A következő tünetek jellemzőek azoknál, akiknek földhöz ragadt szellemeik vannak: képtelenség a fókuszálásra, zavartság és homályos gondolkodás; hajlam a hirtelen balesetekre és az ostoba hibák elkövetésére; az ízlés hirtelen megváltozása – ételekben vagy ruhákban, például. Ezen kívül adódhatnak olyan pszichológiai problémák, amik nem reagálnak a kezelésre, még a gyógyszeres kezelésre sem. Ez mind azt jelezheti, hogy egy földhöz ragadt szellemtől származó negatív energia van jelen az illetőben.

Ettől azonban senkinek sem kell félnie. Az ellenszer ott van a kezünkben, csak hívnunk kell Mihály arkangyalt. A csavar csupán annyi a dologban, hogy az érintettnek valóban akarnia kell elengedni a földhöz ragadt lelket. Nem is gondolnánk, de ez bizony sokaknak nehezére esik, hiszen a testetlen lélek társaságot biztosít a számukra. Nagyon sok magányos embernek van földhöz ragadt szelleme, és tudat alatt mind beleegyezésüket adták ehhez a helyzethez. Szellemi megszállottság nem létezik. Mindig egy tudat alatti megegyezés áll a háttérben.

Ray: Tehát ilyenkor Mihály arkangyalt kell kérnünk, …

Doreen: … hogy jöjjön, és segítse elmenni a földhöz ragadt szellemet a fénybe, a szellem saját spirituális fejlődésének érdekében. Ha hívjuk Mihályt, elveszi ezt az energiát, és az élő ember azonnal megszabadul a problémáitól. Igazi csoda történik.

Ray: És miért teszik az angyalok, amit tesznek, Doreen?

Doreen: Mert szeretnek bennünket. És mert ez a feladatuk. Isten közvetlen megbízottjai ők.

Nézd, számomra ez az egész egy nagyon gyakorlatias dolog. Folyamatos párbeszédet folytatok az angyalokkal, és semmi lelkiismeretfurdalást nem okoz, hogy segítséget és támogatást kérjek tőlük.

Az egyik hobbim a búvárkodás. Épp tegnap is voltam a tengernél. Ilyenkor mindig azt mondom az angyaloknak gondolatban: „Szeretnék könnyedén alámerülni a vízbe, és feljönni onnan. Szeretném, ha a levegőm több mint egy órán át kitartana. Szeretnék csodálatos halakat és egyéb tengeri élőlényeket látni.”

Clipboard02Spirituális tekintetben pedig arra kérem őket folyamatosan, hogy oltalmazzák minden barátomat, családtagomat, és tanítványomat – a múltban, a jelenben, és a jövőben.

Nagyon is értem, mire gondolt Pál apostol, amikor „soha nem lankadó imádságról” beszélt. Én megállás nélkül beszélek az angyalokhoz. És meggyőződésem, hogy mindannyiunknak ezt kellene tennie – nem arra gondolok, hogy folyton imádkozzunk, a szó formális értelmében, sokkal inkább erre a lankadatlan csapatmunkára biztatnék mindenkit az angyalokkal.

Ray: Doreen, említetted, hogy amikor megszületünk, angyalokat rendelnek mellénk. Velük hogyan erősíthetjük meg a kapcsolatunkat?

Doreen: A legelső dolog, hogy kérdezd meg a nevüket. Egyszer, amikor teljesen ellazult állapotban vagy – mondjuk odakint a természetben –, hunyd le a szemed, és tedd fel a következő kérdést az angyaloknak: „Kérlek, áruljátok el a neveteket.”

Mindenkinek legalább két angyala van, de nagyon sok embernek ennél is több. Legyen nálad papír és íróeszköz, mert neveket fogsz hallani, érezni, vagy gondolni.

Lesznek köztük olyanok, amiket felismersz. Ha azt hallod, hogy „Mihály”, akkor az Mihály arkangyal. Ő képes egyszerre mindenkinél ott lenni, aki csak hívja, úgy, hogy közben minden egyes embernek egyéni tapasztalatai lesznek.

Olyan neveket is hallhatsz, amelyek egyáltalán nem hasonlítanak a hétköznapi nevekre. Némelyik sokkal inkább olyan lesz, mint egy melléknév vagy ige.

A következő lépés, hogy megkérd az angyalodat, küldjön jelet, hogy jól értetted-e a nevét. A következő néhány napban egy sor embertől hallod majd a pontos nevet. Sőt, szalagcímekben fogod olvasni, vagy egy plakáton virít majd előtted valahol. És akkor tudni fogod: ő a te angyalod.

Az angyalokkal való kapcsolatod épp olyan, mint bármely másik kapcsolat az életedben. Oda kell figyelned rájuk. Sokat kell beszélned nekik a szíved vágyairól és a félelmeidről. Az angyalokkal is pont úgy alakíthatsz ki szoros viszonyt, mint egy emberi lénnyel.

Ray: Nehéz időket élünk, és nagyon sok ember imádkozik a békéért. Vajon az angyalokhoz intézett kéréseink túlmutathatnak egyéni céljainkon, és szolgálhatják a globális érdekeket?Clipboard03

Doreen: Az angyalok és arkangyalok annyira segítenek a világbéke elérésben, amennyire az téged érint. Ugyanakkor figyelembe kell venniük mindenki más szabad akaratát is – azokét is, akik szeretik a fegyverropogást, és harcba vezénylik a katonákat. Az angyalok nincsenek felhatalmazva arra, hogy megsértsék ezeknek az embereknek a szabad akaratát.

Mondd azt az angyaloknak: “Szeretnék békét kérni a világra, olyan mértékben, ahogy az engem érint”. Gondolj úgy a világra, mint egymásba érő körök halmazára. Az angyalok a világnak abban a részébe képesek és fognak békét hozni, amiben te is ott vagy.

Ray: Képes lehet egy ember utánozni az angyalokat, és maga is angyallá válni, itt a földön?

Doreen: Nem, itt a Földön ugyanis nem boldogulna egó nélkül. Én legalábbis nem hiszem, hogy lehetséges volna. Ha az ember az Evangéliumokat olvassa, kitűnik, hogy még Jézusnak is szüksége volt egóra, az írás legalábbis ezt mutatja. Én nem hiszem, hogy a Földön lehetséges lenne teljesen egó nélkül élni.

Ugyanakkor persze vannak a Földön olyan példaképek, emberbarát és önzetlen személyek, akik angyali módon cselekszenek. Az angyali viselkedéshez hozzátartozik, hogy nagyon megbocsátók vagyunk – főleg önmagunkkal, és persze másokkal is. Hogy képesek vagyunk elnézni a felszíni hibák fölött, amiket mindannyian vétünk, túllátni mindazokon a testi dolgokon, amiknek semmi köze a lélekhez, és minden nap arra a kérdésre fókuszálni: Hogyan tudnék szolgálni?

Egyértelmű, hogy vannak ilyen emberek, egójuk azonban nekik is van. Nem találkoztam például még olyan valakivel, még a szellemi tanítók között sem, aki ne lett volna tele kétellyel önmagával kapcsolatban – ez pedig az egóból származik.

Clipboard04Az angyaloknak nincsenek kételyeik, hiszen ők csakis Istenre hallgatnak, és tökéletesen megbíznak az ő útmutatásában.

Ray: Doreen, ezek szerint a legjobb, amit tehetünk az angyalokkal, az, hogy a segítségüket kérjük?

Doreen: Igen! Az angyalok azt mondják, hogy nekik passzívan félre kell állniuk, és végig kell nézniük, ahogy mi olyan döntéseket hozunk, amiket ők nem ajánlanának, ha megkérdeznénk őket. Ezt ők mondják. A szárnyaik meg vannak kötözve egészen addig, amíg mi nem kérjük a segítségüket.

Az angyalok tehát azt mondják: “Ne aggódj, hogy visszaélsz a vendégszeretetünkkel, a terhünkre vagy, vagy önző és banális dolgokat kérsz. A mi célunk, hogy békét hozzunk a Földre, és ezt úgy érjük el, hogy egyszerre egy emberen segítünk, hogy békességben éljen. Neked hogyan segíthetünk?”

Ne feledd, hogy mindenki képes kommunikálni az angyalaival, és én szeretném, ha ezt mindenki meg is tapasztalná a gyakorlatban. Kérlek hát, hogy beszélj az angyalaidhoz, és kérd a segítségüket és az útmutatásukat!

Az interjú első része itt, míg a második része itt olvasható!

Az interjú eredetije itt taláható: hemachandra.com

Fordította Cziczelszky Judit