Az erre a hétre vonatkozó üzenetet az Indigó Angyalok lapjaiból húzva osztja meg velünk Doreen. Az indigók olyan fiatal angyalok, akik természetükből fakadóan vezetői képességekkel vannak megáldva, akiknek számos ötletük, gondolatuk van arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne jobbá tenni a világot. Az indigók azonban sosem állnak meg az ötletelés szintjén, hanem meg is valósítják azokat! Úttörők, a környezettudatos megoldások, a fenntarthatóság, az együttérzés nagykövetei és élenjárói.

Ezen a héten is három kártya lesz a segítségünkre, amelyek közül az első a Védelem lapja.

Clipboard03Ez a kártya minden esetben arra hívja fel a figyelmet, hogy törődjünk és bánjunk jól magunkkal. Ez nemcsak testi szinten, nemcsak érzelmileg, nemcsak intellektuálisan értendő, hanem energetikai szempontból is. Mert ahogyan a magas energiaszint, úgy az alacsony is számos formában megjelenhet, sokféle arcot ölthet. Vannak esetek, amikor a másik ember – például egy kollégánk, családtagunk vagy barátunk – egója egyszerűen lehúz minket, leszívja az energiánkat. Van, hogy sejtjük, mi történik közben, miért történik mindez, de az is előfordulhat, hogy a folyamat észrevétlenül zajlik a háttérben, és már csak a végeredményt észleljük, azaz azt, hogy lerántottak magukkal a mélybe, vagy éppenséggel letérítettek minket saját utunkról.

Ne feledjük azonban, hogy a Védelem lapját sosem a félelem szüli, hanem a védelem Isten páncéljának magunkra öltése. Ahogyan az Efezusbeliekhez írt levelekben is olvashatjuk: „Öltsétek magatokra Isten szeretetét, és semmitől sem kell félnetek.”

Tegyük mi is ezt, és imádkozzunk ekképpen: „Drága Istenünk! Tudjuk, hogy te vagy a spirituális igazság egyetlen létező ereje. Tudjuk, hogy szereteted áthatolhatatlan, hogy erőd és hatalmad semmihez sem fogható, olyan mértékű, amilyenre a sötétség erői egyáltalán nem képesek. Azt is tudjuk, hogy folyamatosan figyelnünk kell, minden helyzetben tisztán kell látnunk. Nem félünk a sötétségtől, csak éppenséggel nem nyitjuk ki az ajtót a sötétség előtt. Istenem, téged pedig arra kérünk, hogy zárj be minden ajtót, amelyet akaratlanul bár, de mégis kinyitottunk a sötétségre. Zárd be most ezeket, mivel nem szeretnénk, hogy továbbra is nyitva legyenek. Drága Istenünk! Fegyverezz fel minket szereteteddel, intelligenciáddal, bölcsességeddel és tudatosságoddal.”

nyitasi akcio 1920x651

Imánk által magunkra vesszük Isten teljes páncélzatát. Innentől kezdve védve vagyunk. Ez egy felhívás, amely azt üzeni, hogy legyünk éberek, és ha szimatunk azt súgja, hogy valami bizony nincs rendben – például a kapcsolatunkban, vagy valamely helyen, helyzetben –, akkor figyeljünk oda ezekre a hangokra. Hiszen sokkal jobb odafigyelni most, és megtenni a szükséges változtatásokat azonnal, mint akkor, amikor már nyakig benne vagyunk a slamasztikában.

Clipboard01A második lap az Itt az idő az alkotásra címet viseli.

Általános értelemben véve ez a művészi kifejezés kártyája, ám leginkább mégis azt jelenti, hogy ragadjuk meg azt, ami éppen most az életünkben jelen van, és használjuk tanítási és kifejezési célzattal annak érdekében, hogy másokon segíthessünk. Lehet, hogy épp bánat gyötör, vagy a múltadban bántalmazás ért? Ha igen, akkor vajon mit kezdhetsz ezekkel a tapasztalatokkal? Hogyan segíthetsz ezekkel másokon? Például könyvet, blogot, cikket írhatsz saját negatív élményeidről, de egyéb módon is művészi formába öntheted ezeket. Vannak, akik dalt írnak róla, mivel a mély fájdalmat így is ki lehet fejezni, és ekképpen is meg lehet osztani másokkal. Ennek célja természetesen nem az, hogy lehúzzuk a többieket, hanem az, hogy tudassuk velük, nincsenek egyedül, ahogyan te sem vagy egyedül. Minden, amin keresztülmész vagy keresztülmentél, azon mások is keresztülmentek.

Clipboard02A harmadik lap nem más, mint a Felfedezés lapja, amely tökéletesen illik az előző kártyákhoz.

Nagyon sok mindent jelenthet ez a lap! Az egyik jelentése lehet például az utazás, azaz a szó szerinti felfedezés, amikor úgy érezzük, hogy valamely hely hív minket, mert ott olyan áldások, leckék, válaszok, emberek várnak ránk, akikre és amelyekre éppen szükségünk van. A legtöbb esetben azonban a Felfedezés lapja saját lehetőségeink felfedezését, azok megismerését jelenti. Gondoljunk itt például saját életkörülményeink, munkánk, munkahelyünk megismerésére. A kártya jel lehet arra, hogy kinőttük ezeket a helyeket, túlnőttünk rajtuk. Úgy érezzük, hogy ezeknek a falai korlátoznak minket, börtönben vagyunk. Olyan, mintha nem lenne jogunk semmire, mintha állandóan csak ellenőrizgetnének minket. A Felfedezés lapja a lehetőségeink, a saját felelősségünk felkutatásáról szól. Találjuk meg azokat a dolgokat, amelyek örömet hoznak életünkbe, és amelyek jelentőségteljesek számunkra. Ne feledd! Isten mindvégig melletted van, és fogja a kezedet. Minden lépésnél ott van, egyetlen métert sem kell egyedül megtenned. Isten a kezünkbe adta a szabad akaratot, ezért megvan a lehetőségünk arra, hogy azt az utat válasszuk, amelyik nekünk tetszik. De miért tennénk mindezt, amikor Isten végtelen elméjét is segítségül hívhatjuk, hogy támogasson minket a döntések és választások során? Lehet, hogy nem a legkönnyebb utat fogja kínálni, de mindenképp áldásokkal teli ösvényekre fog vinni minket, amelyen végigsétálva csak úgy jönni fognak az „aha” élmények és azok a leckék, amelyekből tanulhatunk. Menjünk végig ezen az úton félelem nélkül, hagyjuk, hogy a hit és az Istenbe vetett bizalom vezessen minket.

Imádkozzunk ezért! Képzeljük el, ahogyan Isten kezét fogjuk, és Isten is fogja a kezünket. Erősen tartja. „Drága Istenem! Köszönjük, hogy terelsz, vezetsz minket azon az úton, amelyet a legjobbnak tartasz számunkra. Köszönjük, hogy átsegítesz minket a kihívásokkal teli helyzeteken, és segítesz abban, hogy vállaljuk a ránk háruló felelősséget, és hozzájárulsz ahhoz, hogy ezeket a tapasztalatokat átélve fejlődjünk, és érettebbek legyünk. Istenem! Adj erőt ezekhez a kihívásokhoz és bátorságot ahhoz, hogy szembe merjünk nézni az akadályokkal és a fájdalommal teli helyzetekkel. Add, hogy merjünk igazak lenni önmagunkhoz és szeretteinkhez, de főleg hozzád, Istenünk. Bár te jól tudod, hogy mi van a szívünkben, de ha mi magunk is őszinték vagyunk veled, akkor a veled való kapcsolatunk még jobban elmélyül. Kérünk továbbá téged, hogy segítsd azokat, akik éppen valamilyen egészségügyi problémával küzdenek, kérünk, hogy isteni beavatkozásod által megkapják mindazt, amire szükségük van a gyógyuláshoz.”

Fordította:

Makay Emese

A videó: