Sok dolog történt az elmúlt héten a világban. Számos változás ment végbe, amelynek hatására nagyon erős érzések támadtak bennünk. Imádkozzunk azokért, akik valamilyen módon érintettek voltak az eseményekben, és akiket veszteség ért.

A változásokon elmélkedve a Pillangó kártyákat hívjuk segítségül ezen a héten. Ezekből húzunk, hiszen a pillangó maga a változás, aki a sötétségből kiemelkedve eléri a fényt. Gondoljuk csak végig a folyamatot: a begubózott báb a sötétségben él, miközben szó szerint teljes átalakuláson megy keresztül, szárnyakat növeszt, és csodálatosan gyönyörű pillangóként folytatja életét. Láttad már, hogy hogyan születik a pillangó? A folyamat igazán látványos, érdemes végignézni, hogy hogyan bontja ki a szárnyait, és hogyan indul el első repülésére! De nemcsak a pillangó képes erre, hanem mi magunk, emberek is, amikor egész életünket befolyásoló változásokon megyünk keresztül.

A pillangó a remény szimbóluma, amely azt mutatja, hogy néha az élet sötét pillanatai is képesek rendkívül pozitív változásokat hozni az életünkbe.

Ezen a héten is három kártyát húzunk. Nem az a célunk, hogy megjósoljuk velük a jövőt. Sokkal inkább a meditáláson és a változások feletti elmélkedésen van a hangsúly.

Clipboard01Az első kártya a Döntések lapja. Emelje fel a kezét, aki úgy érzi, hogy betalált ez a kártya! Talán mindenkinél? Ilyenkor adja magát a kérdés: hogyan döntünk? Általában két variáció létezik: vagy hirtelen felindulásból, félelemből vagy pedig a bölcsesség és a szeretet által vezérelve.

Ha döntéseinket Isten nélkül, a vele való párbeszéd nélkül hozzuk meg, abból bár sokat tanulhatunk, de az biztos, hogy kemény leckéket fogunk kapni. Főleg akkor, amikor a többi ember egójának hatása alatt állunk, amikor befolyásol minket a másik ember véleménye, vagy ha impulzívan hozunk meg egy döntést, ha saját egónkra hallgatunk azért, mert le akarunk másokat nyűgözni. Ez sosem vezet jóra. Lehet, hogy könnyebbnek tűnik első ránézésre, de sosem kifizetődő. Szánjunk időt az imára, és mondjuk a következőket: „Drága Istenem, feltárom előtted a helyzetet és a lehetőséget arra, hogy te dönts róla.”

Sokan úgy vélik, hogy ez egyfajta megfutamodás, de hogyan lehetne megfutamodás az, ha úgymond a legeslegjobb számítógéphez csatlakozunk, azaz a Teremtőhöz, a végtelen elméhez, aki tudja, hogy kik vagyunk, ugyanis ő teremtett minket, ő tanított, ő mindent lát, azt is, ami körülöttünk zajlik, és azt is, ami előttünk áll. Ezért bármilyen döntést is kelljen meghoznod, állj meg egy pillanatra, és ne hagyd, hogy az alacsony energiák által vezérelt stresszes pillanatok a rossz irányba vigyenek el. Nem az emberi, hanem az isteni szinten hozzuk meg döntésünket. Isten megadja a lehetőséget arra, hogy megfontoljuk, átgondoljuk a helyzetet. Isten minden, csak nem impulzív. Tudni fogod, hogy mikor döntesz Isten által vezérelve, ugyanis érzed, hogy ez a helyes, nincs benne semmi feszültség.

Természetesen megvan a lehetőségünk a szabad akarat általi döntéshozatalra, de miért választanánk mást, mint az Isten által felkínált ösvényt?

augusztus relax honap face mobil

 

AClipboard02 második kártya a Testi változások lapja. Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy életünk során testünk számos változáson megy keresztül. Ebbe beletartozik természetesen az öregedés folyamata és az esetleges betegségek is. Forduljunk ilyenkor Istenhez, és a nagy gyógyítóhoz, Jézushoz, akinek oly sok csodálatos gyógyulást köszönhettünk már eddig is. Ez a lap a gyógyítók számára is tartogat üzenetet, azoknak, akik például új gyógyítási módszereken dolgoznak, vagy egyre inkább Isten felé szeretnének fordulni a gyógyítás során. Ebben az esetben is igaz az, ami az előzőekben: ha a gyógyítással, gyógyítási módszerekkel kapcsolatban kell döntenünk, akkor forduljunk Istenhez, ugyanis a válaszok nála vannak. Isten számos formában elküldheti ezeket: álmok vagy visszatérő gondolatok formájában, de akár bölcs emberek tanácsain keresztül is. Álljunk hát meg egy pillanatra, és imádkozzunk Istenhez: „Drága Istenem! A testi változásokkal, egészségünkkel és gyógyító tevékenységünkkel kapcsolatos kérdésekkel fordulunk hozzád. Tudjuk, hogy te tudod, hogy mi a legjobb nekünk, és azt is, hogy gyógyítóként melyik utat válasszuk. Bízunk benned, Urunk.”

Vegyünk egy mély levegőt, amellyel kitisztíthatjuk elménket, és meghallhatjuk, amit Isten üzen nekünk.

Clipboard03A harmadik kártya a Szentimentális érzések lapja. Érdekes vonatkozása van ennek a változással kapcsolatban, mivel a szentimentális érzés azt jelenti, hogy kötődünk valamihez, nem engedünk el bizonyos dolgokat. A változás pedig alapvetően nem erről szól. Képzeljünk el egy folyót, amelyen egy kis csónakban két ember hajózik. A folyón haladva azonban az egyikőjük azt mondja: „Olyan szép itt!”, majd belekapaszkodik egy ágba, és megállítja a hajót. Ezzel azonban komoly veszélynek teszi ki magát és társát is, hiszen a hajó könnyen megbillenhet, vagy akár fel is borulhat. Mit jelent mindez? Hát azt, hogy nem kell ennyire ellenállni a változásnak, nem kell a dolgokhoz ennyire ragaszkodnunk, nem kell az ágakba kapaszkodnunk. Ne higgyük, hogy ezek az ágak jelentik a forrást számunkra. A forrás nem más, mint maga Isten, aki biztonságos úton vezet minket, és minden helyzetben támogat. Imádkozzunk hozzá!

„Drága Istenünk! Köszönetet mondunk mindazért, amit nekünk adtál. Köszönjük, hogy fogod a kezünket egész életünk során. Köszönjük, hogy itt vagy nekünk, még akkor is, ha voltak időszakok, amikor mi magunk eltávolodtunk tőled. Köszönjük, hogy itt vagy és voltál nekünk akkor is, amikor bizonyos dolgokat megtettünk, vagy éppenséggel nem tettünk meg. Tudjuk, hogy mindig őszinteséggel, nyitott szívvel fordulhatunk hozzád, mert te megbocsátasz nekünk, és segítesz minket abban, hogy a helyes ösvényt válasszuk. Töltsd meg a szívünket igazsággal, és mutass utat azoknak, akik nagy és fontos döntések meghozatala előtt állnak. Add, hogy könnyen észrevegyük és megértsük útmutatásodat. Vezess minket, segíts minket abban, hogy cselekvőképesek legyünk, és ne halogassuk a dolgokat, de ne is cselekedjünk impulzívan és akaratod ellenére, ne döntsünk anélkül, hogy veled beszéltünk volna. Drága Istenünk, segíts féken tartani az egónkat, hagyd, hogy átadjuk neked kétségeinket, bizonytalanságainkat és azokat a dolgokat, amelyekkel éppen küzdünk. Kérünk, hogy adj hitet.”

Ha ezeken kívül még mást is szeretnél az imába foglalni, akkor nyugodtan tedd ezt meg.

„Istenünk, tudjuk, hogy meghallod imánkat, tudjuk, hogy minden egyes imára válaszolsz, ahogyan azt is tudjuk, hogy minden akaratod és időzítésed szerint történik. Tudjuk, hogy türelmet kérsz tőlünk. Adj hitet, türelmet és erőt! Köszönjük.”

Fordította:

Makay Emese

A videó: