Gábriel arkangyal: „Szánj időt arra, hogy lejegyezd a gondolataidat, vagy írj egy cikket vagy egy könyvet.”

Kicsoda Gábriel arkangyal?

arkangyalkartya b1 800

Ajánlatunk a témában

Gábriel egyike annak a két arkangyalnak, akiket a Biblia is említ (a másik Mihály). Az Ótestamentumban, Dániel könyvében Gábriel megjelenik Dániel előtt, hogy segítsen neki megérteni a látomásait. Az Újtestamentumban Lukács Evangéliumában találkozhatunk Gábriellel, méghozzá abban a híres jelenetben, amit angyali üdvözletnek neveznek. Gábriel megjövendöli Keresztelő János és Jézus közeledő születését. Bibliában betöltött szerepe is azt támasztja alá, hogy küldetése szerint Isten legfontosabb üzenethordozója, és a kommunikációval foglalkozó emberek pártfogója. Az idők során a művészek az angyali üdvözlet jelenetében ábrázolták őt női alakban, hosszú hajjal, hosszú ruhában, és ha jobban megnézzük a reneszánsz festményeket, nőként. Talán éppen ezért áll olyan szoros kapcsolatban a nők szent feladataival, a terhességgel, a születéssel és a kommunikációval.

Mikor hívjuk be Gábriel arkangyalt?

Gábriel és Szűz Mária szoros együttműködésben segítenek az érzékeny gyermekeknek. Segítenek a fogantatásnál, az örökbefogadásnál, a terhességnél, a születésnél és a gyermekek nevelésénél. Mivel Gábriel rendkívül elkötelezett a gyermekek boldogságáért, tanáccsal látja el, és irányítja azokat a felelős, szerető szülőket, akik ugyancsak a szívükön viselik a gyerekek sorsát. Gábriel támogatja a földi üzenetközvetítők, például a tanárok, a tanácsadók, az írók, a művészek és a színészek munkáját. Úgy dolgozik, mint egy mennybéli ügynök és menedzser, aki arra ösztönöz, hogy fejlesszük a képességeinket. Ha így teszünk, kinyitja előttünk a lehetőségek ajtaját, hogy az általunk választott területen dolgozhassunk, és finoman előrelök, ha esetleg hezitálnánk.

Gábriel glóriája rézszínű, akárcsak az angyalok trombitája. Ha rézszínű fényeket vagy szikrákat látunk, vagy ha hirtelen vonzódást kezdünk érezni ez iránt a fém iránt, az annak a jele, hogy együtt dolgozunk Gábriellel.

[row][col_3]

Szín

Réz.

[/col_3][col_3]

Kristály vagy drágakő

Réz.

[/col_3][col_3]

Csillagjegy

A rák, a gondoskodó és keményen dolgozó szülő.

[/col_3][/row]

Ima Gábriel arkangyalhoz

„Gábriel arkangyal, köszönöm neked, hogy segítesz szeretett gyermekeim nevelésében. Kérlek, vigyázz rám és a kicsinyeimre, és láss el minket egészséggel és boldogsággal.”