Ray: És hogyan lehetek biztos benne, hogy valóban az angyalokat hallom?

Doreen: Először is, kérj egy jelet. Ha valami nagy dologban kérünk segítséget – például házassággal, egészséggel, vagy otthonteremtéssel kapcsolatban –, akkor van a legnagyobb szükségünk az angyalokra, paradox módon azonban ilyenkor halljuk meg a legnehezebben őket. Amikor ugyanis stresszesek, feszültek vagyunk, kommunikációs csatornáink bezárulnak.

Épp ezért szoktam valamilyen jelet kérni tőlük, hogy egyértelműen meg tudjam különböztetni az üzenetüket. A következő imát használom: „Angyalok, kérlek, adjátok a tudtomra, hogy ez valóban isteni útmutatás-e, vagy sem. Kérlek, adjatok egy nyilvánvaló jelet a fizikai világban, amit könnyen észrevehetek és megérthetek.”

angyal fejlecDe ne akard megmondani nekik, hogy mi legyen ez a jel – ezzel csak korlátok közé szorítanád őket és magad. Mivel arra kérted az angyalokat, hogy olyan jelet küldjenek, amit könnyen észreveszel és megértesz, a többit nyugodtan bízd rájuk.

Amikor az isteni útmutatást vagy a jeleket keresed, mindig figyelj az ismétlődésekre. A jelek általában hármasával érkeznek. Ugyanazt a könyvet hárman is ajánlják egy nap során, például. Vagy háromszor hallod egy héten, amint valaki ugyanarról a cégről beszél. Vagy ugyanaz az érzés fog el, újra meg újra.

Figyelj az érzéseidre. Hangsúlyozom, hogy az igazi isteni útmutatás mindig biztonságérzettel tölt el, még akkor is, ha maga az ajánlott dolog egy kicsit elbizonytalanít. A hamis útmutatást ezzel ellentétben mindig idegesség és hezitálás kíséri – olyan, mint amikor valami szabálytalanságot követünk el. Az ember egyszerűen érzi, hogy nem jó, nem helyes.

Továbbá, az igazi isteni útmutatás mindig arra ösztönöz, hogy a szolgálatra összpontosíts. A hamis útmutatás egocentrikus irányultságú; az ember a hatása alatt csak önmagára fókuszál – például azért akar pénzt teremteni, hogy neki jó legyen.  Az igazi útmutatás is segít a pénzteremtésben, de nem öncélúan.

Ray: Milyen jelekkel szokták az angyalok az emberek tudomására hozni a jelenlétüket?

Doreen: Az egyik leggyakoribb jel, ha az ember villogó, pulzáló fényeket lát a fizikai szemével. Olyan, mintha tűzijáték lenne, vagy villanykörték robbannának fel előtted. Vannak, akik még az orvoshoz is elmennek, hogy megvizsgáltassák a szemüket, aki ilyenkor rendre kizár mindenféle szervi okot. Ezt a villogást, villódzást én az „angyalok nyomának” nevezem – ez az ő energiájuk, amivel jeleket hagynak időben és térben.

tollA másik jel, amikor tollakat, pihéket találsz mindenfelé. Néha érmék is előfordulnak, azokat azonban inkább elhunyt szeretteink szokták üzenésre használni.

Ha már itt tartunk, néha előfordul, hogy elhunyt szeretteid is angyalszerepbe bújnak, hogy megvédjenek valami veszélytől, vagy utat mutassanak egy nehéz helyzetben. Ők azonban szorosan véve nem tartoznak az angyalok közé, ugyanis még mindig rendelkeznek egóval. Tanácsaik tehát csak annyira lehetnek tiszták, mint egy emberéi.

Ray: Beszélnél nekünk az egyes arkangyalokról, és arról, hogy mi a feladatuk?

Doreen: Nagyon szívesen! Mihály arkangyalt hívhatod, ha védelemre van szükséged – neked, a szeretteidnek, az otthonodnak, az autódnak, vagy az értékeidnek. Emellett abban is segíthet, hogy több bátorságod és erőd legyen, ha valami olyan változáson mész keresztül, amiről tudod, hogy szükséges, de mégis elbizonytalanít.

Rafael arkangyalt akkor hívd, ha bármilyen egészségügyi gondod van – neked, a szeretteidnek, a klienseidnek, vagy a háziállataidnak. Ő segíti azokat is, akik másokat gyógyítanak, legyen szó akár egyszeri alkalomról, vagy gyógyítói életpályáról.

Gábriel két fő témában tud csodálatos segítséget nyújtani. Ő fogja pártját mindazoknak, akik gyermeket szeretnének – akár saját gyermek megfoganására vágyunk, akár örökbe szeretnénk fogadni. Gábriel nem csak a fogantatás során segít, de a terhesség és a szülés alatt is.

Clipboard05Emellett Gábriel, aki Isten hírnökeként is ismert, természetesen a hírnöki munkát is segíti. Támogatja az írókat, tanárokat és mindenféle kommunikációs szakembereket, legfőképpen az újságírókat. Ha például egy könyvön dolgozol, őt kell hívnod. Én kedvesen csak „oldalba bökdöső” angyalnak szoktam nevezni, hiszen volt már alkalmam megtapasztalni, hogyan ösztönzi az embert, amíg el nem készül a munkával.

Jofiel arkangyal, akinek a neve azt jelenti, „Isten szépsége”, feminin energiával rendelkezik. Segít, hogy megszépítsd a gondolataidat. A legtöbb ember, aki a spirituális utat járja, előbb-utóbb rájön, hogy a gondolatai kulcsszerepet játszanak a tapasztalataiban. Ha negatív gondolataid vannak, negatív tapasztalatokat vonzol magadhoz. Két különböző dolog azonban tudni ezt, illetve eszerint alakítani a viselkedésünket.

Hogyan győzheted le a félelmeidet és a negativitásodat? Hogyan kerülheted el, hogy valaki más rossz kedve rád is átragadjon? Jofiel segít, hogy felülemelkedj a rossz gondolatokon, és egy magasabb szintre emeld a gondolkodásodat, mert innen kiindulva lehetsz csak képes a legfőbb jót megteremteni az életedben.

Jofiel a fizikai életed megszépítésében is segít. Épp ezért „feng shui angyalnak” is szoktam nevezni. Arra buzdít, hogy számold fel magad körül a rendetlenséget, és ajándékozd el azokat a dolgokat, amikre már nincs szükséged.

Chamuelre – akinek a nevét „S”-sel ejtjük – szintén szeretném felhívni a figyelmed az arkangyalok közül. Olyan ő, mintha Isten szeme volna. Analóg a kereszténység Szent Antalával, abban a tekintetben, hogy képes olyan dolgokat megtalálni, amiket más nem. Ez pedig nagyon jól jön a fénymunkásoknak, hiszen közülük sokan hajlamosak rá, hogy folyamatosan elveszítsék a kulcsaikat, vagy elfelejtsék, hova is tették a naptárukat vagy a szemüvegüket. Ilyenkor elég, ha magadban azt gondolod: „Hol van?”, és Chamuel azonnal oda fog vonzani, ahol az adott dolgot találod.

De Chamuel arkangyal persze ezeknél sokkal nagyobb dolgokban is a segítségedre lehet. Támogathat, hogy rátalálj a számodra legmegfelelőbb megélhetésre, párkapcsolatra, vagy otthonra.

Ray: Vajon szükséges, hogy ismerjem az egyes angyalokat, és mindig az adott témakör szakértőjéhez intézzem a kéréseimet, vagy ezek valahogy kiválogatódnak, és így is úgy is eljutnak a címzetthez?

Doreen: Tapasztalatom szerint mindkettő működik. Akár azt is mondhatod, hogy „Hé, van itt valaki?” (Nevet.) De most komolyan – így is működik.

Clipboard06Nem az a lényeg, hogy kit hívsz. Sokkal fontosabb, hogy nyitott légy a segítség befogadására. Az A Course In Miracles (Út a csodákhoz, előkészületben az Édesvíz Kiadónál, tervezett megjelenés 2012) című könyvben nagyon sok szó esik erről, a Tanítók kézikönyve című részben. Bármilyen sokat imádkoznak is az emberek a gyógyulásért, nagyon sokan halálra rémülnének, ha azonnal meggyógyulnának, hiszen abban a nyugati hitben nőttek fel, hogy a gyógyulás fokozatos és hosszú időt vesz igénybe. Ha egyértelműen és tisztán az angyalok tudomására hozod, mit szeretnél, és valóban nyitott vagy rá, hogy megkapd, most azonnal, akkor most azonnal meg is kapod. Én egyfolytában csodákat látok magam körül!

De, ha egy kicsit továbbgondolom a kérdésed, azt mondhatom, hogy engem személy szerint óriási megelégedéssel tölt el, hogy ismerem a különböző angyalokat. Nagyon szeretem, hogy személyes kapcsolat fűz az arkangyalokhoz. Vagyis, attól függően, hogy hol tartasz az egyéni fejlődésben és a spirituális úton, nagyszerű szolgálatot tehet, ha bensőséges viszonyt alakítsz ki Istennel és az összes jó szándékú segítő lénnyel, akik miattad vannak itt.

Ray: Milyen imák léteznek, amiket kifejezetten arra használhatok, hogy kapcsolatot teremtsek az angyalokkal? Hogyan fogalmazzak, ha életemben először próbálkozom a dologgal?

Doreen: Mielőtt válaszolnék, szeretném előrebocsátani, hogy az angyalokat nem érdekli, hogy milyen szavakat használsz. Értékelik a veretes, szépen megfogalmazott imádságokat, alapvetően azonban azt mondják: „Csak beszélj hozzánk”. Nyugodtan használhatsz hétköznapi nyelvet, amikor a segítségüket kéred – azt, amin a barátaidhoz is szoktál szólni.

Ha valami nagyon személyeset szeretnél kérni tőlük, mondhatod azt, hogy: „Drága őrangyalok és arkangyalok, kérlek benneteket, gyertek el hozzám most, és segítsetek megoldani ezt a problémát vagy ügyet.” És aztán egyszerűen csak öntsd ki nekik a szíved. Ezt csendesen is megteheted, gondolatban, anélkül, hogy akár egy szót is szólnál. De világgá is kürtölheted. Sőt, le is írhatod.

Az angyalok tudják, mit érzel, mégis szeretnék, ha kiöntenéd nekik a szíved. Így ugyanis elérik, hogy önmagadnak is bevalld legmélyebb félelmeidet. Ezáltal pedig kiűzheted a démonokat – az angyalok nem használják ezt a szót – vagyis a negatív energiákat magadból, és átadhatod őket Istennek.

A legtöbbünk nem mer szembenézni saját legmélyebb félelmeivel. De, ha átadod őket az angyaloknak, megkönnyebbülhetsz, ez pedig segít, hogy hatékonyabban tudd kezelni a problémákat, és tisztábban halld az isteni útmutatást.

De hadd osszam meg veled az egyik kedvenc imádságomat. Manapság nagyon sok ember panaszkodik fáradtságra, ezért is megy olyan jól a kávézóknak, főleg azoknak, amelyek bizonyos fajta kávékat árulnak. Nem emlékszem, hogy régebben minden utcasarkon kávézók lettek volna, úgyhogy lennie kell e mögött valamilyen változásnak, ami manapság történik.

Ahelyett, hogy az ötvenedik csésze kávéért nyúlnál, hívd inkább Mihály arkangyalt, aki örömmel segít, ha fáradt vagy. Mondd ezt: „Mihály arkangyal, kérlek, vegyél le rólam minden terhet, ami elszívja az energiámat és az életerőmet.” Ez egy nagyon egyszerű imádság. Csak mondd ki, vegyél egy mély levegőt, és máris érezni fogod, hogy az energia visszatér beléd.

Fordította Cziczelszky Judit

Az interjú első részét itt olvashatod!