A CSILLAG – Veszteség, lopás, nélkülözés, elhanyagolás, egy másik olvasat szerint remény és fényes kilátások. Fordítva: Arrogancia, gőg, impotencia.

A lapon egy nagy, ragyogó csillag látható nyolc sugárral, melyet hét kisebb csillag vesz körül, szintén nyolc sugárral. A nőalak az előtérben teljesen meztelen. Bal térde a földön van, jobb lába a vízen. Két nagy vizeskannából öntözi az élet vizét a tengerbe és a földre. Mögötte megemelkedik a talaj, a jobb oldalán egy cserje vagy egy fa áll, melyre egy madár száll. Az alak az örök fiatalságot és szépséget jelképezi. A csillag a szabadkőműves szimbolikában megjelenő l’étoile flamboyante*, de értelmezése ott is zavaros. Az alak az élet színpadát, az ég élőlényeit és az elemeket szemléli. A lap mottói: „az elérhető élet vize” és „a Szellem ajándékai”.

A különböző zavaros magyarázatok azt állítják, hogy ez a remény lapja. Más síkon halhatatlanságként vagy belső fényként tekintenek rá. A felkészült elmék többsége számára ez az alak a kendőzetlen igazságot jeleníti meg, a dicsőséget a halhatatlan szépségben, a lélek vizét öntözi, és amit birtokol, felbecsülhetetlen. De ő valójában a hatalmas anya, a kabbala Binah szefirája, a felsőbbrendű megértés, aki az alatta lévő szefirótokkal úgy érintkezik, hogy azok érezzék befolyását.