A Vénusz – az egység, a harmónia és a kapcsolatok bolygója – május 13-a óta retrográd.

Ez lehetőséget nyújt arra, hogy áttekintsük, mi okozza az egység hiányát: az elkülönülést, elszigetelődést és az igazságtalanságot. Feladatunk az, hogy megvizsgáljuk a világ és az életünk kötőszövetét, és észrevegyük, ami megtépázódott, megsérült vagy elmozdult a helyéről, és hogy miért történt ez.

 

A Vénusz derékszöget zárt be a Marssal június 2-án, ami a törésvonalakat még hangsúlyosabbá tette. Amikor a Mars ilyen aktív, tudjuk, hogy a megfigyelt rendszer gyulladásos, zaklatott, túlforrósodott állapotban van – azonban téves diagnózis lenne, ha a tünetet tekintenénk kiváltó oknak.

 

Június 3-án a Vénusz együttállásban volt a Nappal.

A Nap és a Föld közé befészkelődve a Vénusz olyan közel van hozzánk, amennyire csak lehet – ilyenkor azt igényeljük, hogy a fájdalmunkat nagy gyöngédséggel kezeljük, foglalkozzunk az egymásnak okozott sebeinkkel és elismerjük a körülöttünk látható sérelmeket.

 

Ebben az együttállásban a Vénusz belép a Nap belső kamráiba. A Nap fényének erősítő balzsamával átitatva a Vénusz segít nekünk, hogy tisztán láthassuk, hol a fájdalom, és megadja nekünk a gyógyulás megkezdéséhez a kellő bátorságot. Ez az együttállás különleges pillanat a Vénusz ciklusában, és éppen akkor jött el, amikor a társas elszigetelődés végletéből átlendültünk a tüntető tömegek utcára zúdulásához.

Az Ikrek hava imádja a kettősség pillanatait.

 

Június 5-én 21 óra 12 perckor részleges holdfogyatkozásra került sor a Nyilas jegyben.

2020-ban ez már a holdfogyatkozások második évadába vezet minket. Egymás után három fogyatkozást hoz (a szokásos kettő helyett); egyet június 5-én, majd június 21-én és július 5-én. A fogyatkozások évada felfedi azt, amit általában az árnyékok közé száműzünk. A méreganyagoktól való megtisztulás ideje, és fontos változás pillanatait vetíti előre.

 

A déli csomópont közelében helyezkedve el – szemben a retrográd Vénusszal és a kvadratúrában lévő Marssal – ez a holdfogyatkozás arra bátorít, hogy tisztítsuk ki a terheket, problémákat a rendszereinkből. A Nyilasban ez azt jelenti, hogy gondoljuk át: magunk és a társadalom, amelyben élünk, mit tart igaznak. Vizsgálat tárgyává válik az, amiben eddig hittünk. Ez a Vénusszal és a Nappal szemben zajló holdfogyatkozás felnagyítja az érzéseket, értékeket és konfliktusokat, melyeket a Vénusz segítségével feltártunk. A Marssal és a Neptunusszal derékszöget bezárva ez a fogyatkozás konfliktust és tömeges megmozdulást hoz.

Ez az asztrológiai helyzet nem könnyű, és igencsak sürgető.

 

A holdfogyatkozás után a Mars továbbhalad, és június 13-án a Neptunusszal áll együtt.

A Neptunusz egy eszménykép álmait hozza magával. Túllép a világunk határain, és az összekapcsolódás felé hív minket. Felszámolja a korlátokat – ami szükséges a tömegmozgalmak számára, és személyes kapcsolataink szintjén is kihívást jelent. Mivel az Ikrekben az összes bolygó (a Vénuszt is beleértve) átvonulása során a Halakban keresztezi a Neptunuszt, előfordulhat, hogy megugrik a zavarodottság és szorongás szintje. Mindig kihívást jelent az összpontosítás, amikor a bolygók a változékony jegyeket uralják; vegyünk hozzá egy járványt: szinte lehetetlen. Rendben van – ha nem tudjuk egyik pillanatról a másikra –, hogy mibe fogjunk, és úgy érezzük, ezer különböző dolog kavarog bennünk. Ne legyünk szigorúak magunkkal! Ez nem a szokásos menetrendhez való ragaszkodás ideje.

 

A Mars aktivista és felbujtó. A Neptunusszal együtt állva egy álomra van szüksége, amit védelmezhet. Ahogy a Mars megközelíti a Neptunuszt, kérve kér minket, hogy ne csaljuk el magunktól a saját egyenlőségről, fenntarthatóságról és igazságról szóló álmainkat. Ha eddig nem is váltak még valósággá, csak arra várnak, hogy mi megvalósítsuk őket.

 

A fogyatkozások évada mindig megmutatja az árnyékot – a nehéz ügyet, amit tudatosítanunk kell magunkban. A retrográd bolygók mindig arra emlékeztetnek, hogy a múlt gondos áttekintésével, feltárásával és vizsgálatával megváltozhatunk. Átalakul ez az élet. Nem mindig így léteztünk, és nem kell így maradnia. Lehetséges egy másik világ.

Forrás: https://chart.chaninicholas.com/

Ajánlott könyv:

Chani Nicholas

SORSUNK A CSILLAGOKBAN