A szépség egy nagyon értékes portéka. A szépség lehetősége annyira nagyszerű, hogy sosem adható teljesen ingyen. A természet rendje ellen való az, hogy akármit is kapjunk a semmiért cserébe. „Bármi, ami megéri, hogy birtokoljuk az életben, megéri, hogy dolgozzunk érte” – így hangzik Andrew Carnegie lényeges meglátása. Ha ragyogó szépséget szeretnél, akkor azért meg kell dolgozni, lépésről lépésre.

Alapvetően a szépség egy eredmény. Ennek eléréséhez pedig vannak bizonyos dolgok, amelyeket mindenképpen meg kell tenned.

Világszerte rengetegen szeretnék „megszerezni” a szépséget, de a szépséget nem lehet csak úgy megszerezni. El lehet viszont érni azáltal, hogy dolgozol magadon, és azon, hogy milyen emberré válsz. A megszépülés folyamata során egy olyan valaki kell váljon belőled, aki szép lehet. Ha szépséget szeretnél, akkor először olyanná kell válnod, aki belülről is szép, és ez fogja majd bevonzani a szépséget. Úgy tűnik, hogy ez az élet minden területén így működik.

A vonzó külső, a mentális és érzelmi nyugalom, valamint a spirituális jelenlét (tehát a szépség elérése) állhatatos munka eredménye. A fizikai szépség és báj közvetlenül összefügg a cselekedeteinkkel. Az alapvető tevékenység, amelyet mindannyian végzünk, nem más, mint az evés. A legmegbízhatóbb és legkövetkezetesebb cselekvés, amit csak tehetünk a szépség eléréséért, az hogy eszünk a szépségért. Amit elfogyasztunk, az vezet minket az utunkon. A táplálkozásunk meghatározza, milyen szintű kecsességet és eleganciát él meg a testünk minden pillanatban.


A döntés ereje

Ha sikerül fenntartani a minőségi étrendet, azzal tényleg elérhetünk valami rendkívülit. A következetesség a kulcs. A cselekedeteink nem szigorú fegyelmezettség árán, hanem inkább a személyiség fejlődése útján válnak következetessé. A személyiségünk fejlődése pedig azon a ponton kezdődik, amikor eldöntjük, hogy életünket egy kimondott cél felé szeretnénk irányítani. És rájövünk, hogy a hosszan tartó szépség, elegancia és báj alapvetően egy döntésen múlik – azon a döntésen, hogy szépítő ételeket együnk.

Hozzáadással kezdünk – hozzáadjuk ezt a gyümölcsöt, azt a zöldséget, ezt a hajtást, azt a magot. A szépséghez vezető étrend arról szól, hogy ételeket adsz az életedhez. A tagadás és a szigorú fegyelmezettség nem része a programnak, és a legtöbb esetben nem is működik hosszabb távon. A program részeként a tápanyagokban gazdag, nyers ételek bevezetése hagyja a testet automatikusan, a saját tempójában váltani, így a főtt ételek elkezdhetik elveszteni vonzerejüket és ízletességüket – összehasonlítva a szépséget hozó ételek kiváló ízével.

shutterstock_341429993 (1)


Az étel formálja a testünket

Néhányan azt gondolják, hogy az étel nincsen rájuk semmilyen hatással. Képzeld el, hogy az étkezés arról szól, hogy fogsz egy idegen tárgyat, amely bekerül a testedbe. Az étel nemcsak egy a sok tényezőből, amely hatással van ránk, hanem éppen ez a legfőbb dolog. Ha ez nem befolyásolná a testünket, akkor mégis mi tenné? Amint ezt realizáltuk, máris könnyebb lesz olyan ételeket választanunk, amelyekkel erőt, spiritualitást és szépséget viszünk a szervezetünkbe, hiszen minden táplálék a részünkké válik a legmélyebb szinten.

Az étel igen alapos munkát végez. Az arc egy üres vászon, amelyre az általunk választott ételek festenek pontos képet. A test egy szobor, amelyet az ételek dolgoznak ki és csiszolnak meg.

Az vagy, amit megeszel. Ez egy rendkívül mély jelentéssel bíró mondás, amelyet tényleg mindenki ismer. Egy eszme, amelyet a történelem során minden kultúra és civilizáció vallott. Bele van szőve az univerzum anyagába. Ez egy kozmikus törvény. A természet egyik egyszerű törvénye, amelyet minden nap, minden étkezésnél észben kell tartani.

Az az vagy, amit megeszel logikájára építve, amennyiben valaki egészségesebb szeretne lenni, akkor a lehető legegészségesebb ételeket kell ennie. Azoknak pedig, akik szebbé akarnak válni, szépítő ételeket kell választaniuk.

A táplálkozás a legfontosabb, az ezzel kapcsolatos tudatosság által feltérképezhető a változás felé vezető út. A tudatos táplálkozás által észreveszed, hogy a kis dolgok összeadódnak, hogy a következetes cselekedetek nap mint nap egy bizonyos irányba visznek. Viszont azok a dolgok, amelyeket csak időnként teszel meg, nem igazán lesznek hatással az életedre, a sorsodat az határozza meg, amit rendszeresen teszel, mint például az evés.


Nyers növényi ételek

A kvantumfizika kimondja, hogy a természetnek nincsenek valódi szabályai, viszont léteznek általános megszokási minták, amelyeket a lehetőségek határoznak meg. Kutatásaim során felfedeztem, hogy ahogy léteznek általános minták a természetben, a fizikában, a kémiában, úgy a sikerre és a szépségre is vonatkoznak ilyenek. A rendszernek már részei ezen jelenségek mintázatai.

Fontos, hogy tisztában legyünk a természet rendjével. Mind egy bizonyos módon felállított rendszerként ismerjük a világot: a nap felkel, a növények növekednek, az évszakok váltakoznak. Ha feldobunk egy almát, akkor elég nagy az esélye annak, hogy az le is fog esni. Az univerzumot általános minták irányítják, még akkor is, ha mi nem vagyunk teljesen tisztában azokkal. Úgy tűnik, hogy az emberi fejlődés és bölcsesség mindig is ezeknek a törvényeknek a felfedezéséről, megértéséről és az ezekhez való alkalmazkodásról szólt.

A természet egyik ilyen szokását ok-okozatnak nevezik. Az ok-okozat azt jelenti, hogy minden tettünk (mint például egy étel elfogyasztása) összeadódik, és okok halmazává válik, amely egy bizonyos irányba vezet minket. Az étkezéssel kapcsolatos választásaink minden nap halmozódnak, ezért döntenek úgy sokan, hogy egy minőségi étrendet követnek. Ha nem vigyázunk, és nem a megfelelő ételeket választjuk, az vissza fog ütni. Fontos emlékezni arra, hogy ha rossznak érezzük a gyomrunkat, az emésztésünket, székrekedésünk van, vagy nem érezzük magunkat jóllakottnak, akkor ezeket az okozatokat megszüntethetjük azzal, hogy kiiktatjuk az okokat. És ha odafigyelünk a testünk üzeneteire, akkor megérthetjük, hogy az emésztési és egyéb egészségügyi problémák mind a nem megfelelő ételek fogyasztásából erednek.

Sokan tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy a világunkban léteznek bizonyos étrendi minták, amelyek ideálisak a számunkra, amióta megjelentünk a földön. Kezdetekben az emberiség leginkább növényi alapú ételeken élt. Ez az étrend nemcsak a leveles zöldségeket foglalta magában, hanem a dióféléket, magvakat, gyökereket, gyógynövényeket és gyümölcsöket is, mert ezek voltak, és még mindig ezek a lehető legegyszerűbben elérhetőek.

Gondold át ennek a régi történetnek a tanulságait. A legenda szerint a tiltott gyümölcs okozta a paradicsomból való kiutasítást. Mind megtapasztaltuk már a „tiltott gyümölcsök” elfogyasztását (késő esti vacsorapartikon, amelyek által mi lettünk kiutasítva a paradicsomból, legalábbis néhány nap erejéig biztosan).

Gyakori a vita arról, hogy az ember gyümölcsevő, húsevő, mindenevő vagy pedig növényevő-e. Az igazság az, hogy az emberi lény megeszik bármit. Válassz bármilyen növényt, állatot, férget vagy rovart, nagy a valószínűsége, hogy valahol, valaki már megpróbálta megenni. Amikor valaki felhagy azzal, hogy megegyen bármit, akkor jön a meglepő felismerés – a felismerés, hogy amit eszünk, mélyen és gyökeresen befolyásolja a gondolkodásunkat, a viselkedésünket és azt, ahogyan érezzük magunkat. Amikor tudatosan kezdjük megválogatni az ételeinket, egy lenyűgöző fizikai és spirituális változás veszi kezdetét.

Egyszer valaki azt mondta, hogy nem tudja, ki fedezte fel a vizet, de abban biztos, hogy nem egy hal volt az. Néhány dolog annyira egyértelmű, olyan egyértelműen ott vannak előttünk, hogy nehéz észrevenni. A valódi, egészséges, nyers növényi alapú étrend pont egy ilyen dolog. Mindig is jelen volt körülöttünk.

A tápanyagban gazdag ételtől fog csillogni a szemed, ragyogni a hajad, ettől lesz friss a bőröd, és kellemes illatú a tested.

A nyers növényi táplálék gyönyörű. Igazi művészet elkészíteni és elfogyasztani. Minden hozzávaló egy új szín. Minden étel egy felhő, egy patak, egy virág – egy alkotóelem ahhoz a csodálatos festményhez, amivé válsz tőlük. Minden falat egy részletgazdag ecsetvonás a készülőben lévő műhöz. Minden, amit a világban észlelünk, a bennünk élő műalkotás a visszatükröződése. Amint tisztává és kiegyensúlyozottá válik belsőnk, a minket körülvevő dolgok is azzá válnak, és még ennél is többé. Számomra a nyers növényi alapú étrend nemcsak a békében, szeretetben és harmóniában élést jelenti a természettel és az állatokkal, hanem az emberi lélek szépségre való törekvésének legmagasabb fokát.

shutterstock_605725148 (1)

Egy pillanatra próbálj meg elképzelni magadról egy idealizált képet. Lásd tisztán az önmagadban rejlő kiemelkedő lehetőségeket. El tudod érni ezt az istenszerű ideált, ha csak rossz minőségű ételeket eszel? El lehet érni ezt az ideált bárhogyan máshogy, mint a legszínesebb és legvibrálóbb, leglédúsabb növényi ételekkel?

A nyers növényi táplálék levet tartalmaz, amely hidratálja a sejtjeidet, feltölt életkedvvel, és segítségével minden pillanatból kihozhatod a legtöbbet. Ha szépségre vágysz, a sejtjeidnek is szüksége van egy kis extra üzemanyagra.

Vedd észre, hogy a növényi eredetű táplálékok által ajánlott kínálat messze a legszélesebb választék az ételek között. A valóságban a föld élőlényei által elfogyasztott táplálék 99,99%-a nyers növényi eredetű. Mivel ez az ételcsoport kínálja a legszélesebb választékot, ez biztosítja a legnagyobb esélyt a sikerre, mert biokémiailag mind különbözőek vagyunk. Egy dolog biztos: nem működik mindenkinek egy kimondott ételválaszték. Különböző az emésztésünk, és nagyon ritka az, hogy két ember ugyanazt eszi egy nap. A nyers növényi alapú táplálkozás egyik csodás előnye a hihetetlen gazdagság, így lehetőséged van bármilyen választék összeállítására, amely neked megfelel.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyers étel fogyasztása visszavezet bennünket az ételhez köthető ösztöneinkhez, amelyek segítenek abban, hogy minél megfelelőbb ételeket tudjunk választani a testünk szükségletei alapján.

A nyers ételek fogyasztása növeli az átélt ízélmények intenzitását és az ízlelőbimbók érzékenységét. Nagyon sok ember nem érzi megfelelően az ízeket. Ennek két oka van. Az egyik, hogy az ízlelőbimbók eltompulnak a sok főtt ételtől. A másik pedig, hogy cinkhiány lép fel bennük. A cinkben gazdag ételek fogyasztása (ilyen a mák, a tökmag vagy a pekándió) fokozatosan visszaállítja az ízlelőbimbók állapotát a normálisra, ezáltal sokkal jobban átélhetjük az ízeket.

Egy örömteli előnye a nyers növényi alapú táplálkozásnak, hogy a legtöbb étkezés egy felfokozott élmény. És amikor azt a jó minőségű, friss, nyers ételt fogyasztod, amelyre a testednek szüksége van, az olyan, mintha a testedben található sejteknek orgazmusa lenne. Ami csodálatos a nyers étrendben, hogy az úton minden apró lépés élvezetes, és meghozza a saját varázslatát.

Forrás:https://www.northatlanticbooks.com/blog/david-wolfe-explains-the-benefits-of-the-beauty-diet/

Ajánlott könyvek:
a_termeszetes_szepseg_B1_800pxsuperfoods-B1_218px