David Wolfe már sokkal azelőtt hirdette a vegán étkezés előnyeit, hogy a növényi alapú étrend, amely során az ételek segítségével gyógyítjuk és méregtelenítjük testünket, világtrenddé vált volna. A természetes ételek guruja nemrég jelentette meg Természetes szépség című könyvét, amely megmutatja, hogyan fogyasszuk a tápanyagokkal teli superfoodokat és vitaminkiegészítőket, hogyan szabaduljunk meg a méreganyagoktól, kerüljük el a gyulladást okozó ételeket, egyensúlyozzuk ki a hormonszintünket, és szabaduljunk meg a stressztől. Mindezt annak érdekében, hogy a lehető legjobban nézzünk ki. (Elárulom: lefelé néző kutya pózba fogsz ettől kerülni!)

A világjáró szakértőt saját elmondása szerint az inspirálta legújabb könyve megírására, hogy több mint húsz éve segít színészeknek, színésznőknek és modelleknek a természetes szépülésben, és látja, hogy a tanácsai működnek.

De pontosan miről szól egy szépségápolási diéta? Az egyhetes diéta rengeteg avokádót, kakaót, chia magot és quinoát foglal magában. (Szóval igazából nagyon fincsi.) Wolfe erősen ajánlja az úgynevezett szupergyógynövényeket (kínai kúszómagnólia, tulsi vagy más néven szent bazsalikom, fehér bazsarózsagyökér), a hideg-meleg terápiát és a kirándulást a természetes szépségért.

Wolfe szerint a ragyogás érdekében fogyasszunk rengeteg olívát, kókuszdiót, homoktövisolajat, emellett Aloe verát, gyöngyport, avokádót és kurkumát. (Igen, Wolfe tényleg nagyon szereti az avokádót.) Ezek mind olyan olajokat és antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek megóvják a bőrünket az öregedés jeleitől.

Míg általában az antioxidánsokban gazdag élelmiszereket helyezzük előtérbe, amikor a bőrtápláló hatásukról van szó, Wolfe szerint nem szabad elfelejtenünk közben a megfelelő mennyiségű ásványianyag-bevitelt sem az egészség fenttartásának érdekében. A magnézium fontos ásványi anyag, mert részt vesz a méregtelenítési folyamatokban, valamit támogatja az egészséges lúgos sejteket.

A kovasav szintén egy rendkívül fontos ásványi anyag. Wolfe szerint segíti a sejtek rugalmasságát, csökkenti a hegeket, és öregedésgátló hatása van. Egy szuper tipp: a tojás, a spirulina és a kendermag mind gazdag ebben a tápanyagban.

Wolfe könyve tele van receptekkel, amelyek bizonyítják, hogy ez az étrend rendkívül ízletes ételeket tartalmaz, mint például ez a marinált gombás saláta.

A megfelelő D-vitamin-szint eléréséhez, ami Wolfe szerint nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a szépségünk érdekében bevitt tápanyagok felszívódhassanak, próbáljunk meg napi 20 percet a napon tölteni, valamint fogyasszunk D-vitaminban gazdag ételeket, ilyen a szardínia, a lazac, valamint a vegetáriánus vitaminforrások, mint a lenti receptben szereplő portobello gomba is.

Stocksy-plate-mushrooms-James-Ross (1)

Marinált gombás szépségsaláta

 

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók egy személyre

A páchoz:

  • 2 evőkanál tamari szósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál frissen szeletelt petrezselyem
  • 1 evőkanál bioméz
  • 1 csipet tengeri só

A salátához:

  • 3 nagyobb portobello gomba felszeletelve
  • salátakeverék
  • koktélparadicsom, ízlés szerint
  • avokádó, ízlés szerint darabokra vágva
  • fenyőmag, ízlés szerint

Elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a tamari szószt, az olívaolajat, a citromlevet, a petrezselymet, a mézet és a sót.
  2. Adjuk hozzá a keverékhez a gombaszeleteket, és hagyjuk szobahőmérsékleten pácolódni néhány óráig.
  3. Keverjük össze a salátakeveréket, a paradicsomot, az avokádót és a fenyőmagot a gombával, valamint a páclével, és azonnal élvezhetjük a salátát.
  4. A pácnak köszönhetően több napig eláll a hűtőben.

Forrás: https://www.wellandgood.com/good-food/david-wolfe-beauty-diet-interview-recipe/

Ajánlott könyvünk:

a_termeszetes_szepseg_B1_800px