Vagy ahogy mondani szokták: az vagy, amit megeszel

Azt talán már tudod, hogy ha egy superfoodokkal telezsúfolt étrendet követsz, legyen az leveles zöldség, fekete csokoládé vagy olajos hal, az segíthet egy rakás krónikus egészségügyi probléma megoldásában.

De azt tudtad, hogy néhány étel csodát tehet a bőröddel is?

Egyre gyarapodó számú kutatás bizonyítja, hogy a megfelelő étrend éppen annyira fontos az arcbőr számára, mint a krémek és a szérumok, éppen ezért tűzte ki maga elé célul egy ember, hogy meggyőz minket arról, hogy valóban azok vagyunk, amit megeszünk.

David Wolfe író és önjelölt alternatívegészség-guru évek óta hajtogatja a növényi alapú étrend előnyeit, és a legutóbbi könyvével szeretné bemutatni, hogy néhány superfood milyen jó hatással lehet a bőrünkre.14624464_1795430780720674_8775183656827224064_n (1)

Wolfe megosztja velünk az egészségről és táplálkozásról szerzett tudását, és hogy az egyhetes szépségápolási programja számtalan színészt, színésznőt és modellt segített abban, hogy természetesen szépülhessen.

És hogy ez pontosan mit is jelent?

Amellett, hogy rengeteg avokádót, kakaót, chia magot és quinoát tartalmaz, a szépségápolási diéta olyan szupergyógynövényeket is előír, mint például a kínai kúszómagnólia, a tulsi és a fehér bazsarózsagyökér.

Ehhez hasonlóan Wolfe szerint azok az ételek, amelyek megfelelő olajokat és antioxidánsokat tartalmaznak, megvédik a bőrt a korai öregedés jeleitől, ilyen például az olíva, a kókuszdió, a homoktövisolaj, valamint az aloe vera, a gyöngypor és a kurkuma.

14031701_506822362855512_1517146008_n (1)Mindezek mellett Wolfe szerint szükséges bizonyos ásványi anyagokat is beépíteni az étrendünkbe, hogy a lehető legjobb eredményeket érhessük el. Ilyen például a magnézium, amely méregtelenítő hatása és az egészséges lúgos sejtek termelése miatt elengedhetetlen.

Hasonlóan fontos a kovasav beviteli mennyiségének növelése is a fényes bőr, haj és köröm érdekében, amelyet a kígyóuborkában, a kaliforniai paprikában és a paradicsomban találunk meg.

A harmadik említett ásványi anyag a kén, amely segíti a rugalmas sejtek kialakulását, csökkenti a hegeket, valamint öregedésgátló hatással rendelkezik, és mindenben megtalálható a tojástól a spirulináig.

Forrás: https://www.independent.co.uk/life-style/healthy-skin-best-foods-diet-nutrition-david-wolfe-a8341516.html

Ajánlott könyvünk:

a_termeszetes_szepseg_B1_800px