A csakrák az emberi testben található energiaközpontok, valójában több száz vagy akár ezer kis csakráról beszélhetünk. A hét fő csakra a gerinc mentén, a test középvonalán helyezkedik el. A virágok rezgése rezonál a csakrákéval, ezért felhasználhatjuk a csakrák kiegyenlítésére, illetve a blokkok oldására.

csakrak_kiegyensulyozasa_viragokkal2A természet egyik legcsodálatosabb ajándéka a virágok gyógyító hatása. A virágok különböző „személyiséggel” rendelkeznek, amelyek hozzájárulnak fizikai és érzelmi kiegyensúlyozottságunkhoz. A virágok Isten ajándékai, mennyei gyógyító erejük van. A virágterápia nem más, mint a különböző virágok felhasználása – megjelenésük, illatuk, eszenciájuk, színük és energiaszintjük figyelembevételével – különböző igényekre és célokra.

A virágterápia a természet gyógyító erején alapul. Mint a természetgyógyászatban a gyógynövények, a virágok szintén rendkívül hatásos gyógyító erővel rendelkeznek. Mivel a virágok illata és színe az energetikai birodalomhoz tartozik, a virágterápia metafizikai síkon is hat. Elmélyítheti spirituális élményeinket, és fokozhatja médiumi képességeinket, aminek érdekében virágterápiával végezhető jóslásokat is ismertetünk a könyv oldalain. Ezek iránymutatást biztosíthatnak neked, szeretteidnek egyaránt.

Csakrák kiegyensúlyozása virágokkal

Túl egyszerű lenne a csakrákat és a virágokat színük szerint párosítani. Ezért ahelyett, hogy minden lila virágot a koronacsakrához, és minden kék virágot a harmadikszem-csakrához rendelnénk, rezgéstartamuk és üzenetük szerint párosítottuk őket. (Ha valamelyik virágot nem ismered, akkor színe szerint rendeld hozzá a megfelelő csakrához.) A számodra legideálisabb gyógyító módszer kiválasztásánál mindig hagyatkozz a megérzéseidre.

Gyűjts össze hét virágot a szivárvány minden színében (piros, narancssárga, sárga, zöld/rózsaszín, világoskék, sötétkék és lila), a csakrák színeinek megfelelően. Egy másik megoldás, hogy az alábbi táblázat segítségével a csakrák tulajdonságai alapján válogatsz össze hét virágot. Akár hét egyforma virágot is kiválaszthatsz, és kérheted, hogy gyógyítsák és támogassák minden egyes csakrádat.

csakrak_kiegyensulyozasa_viragokkal

Feküdj le, és helyezkedj el kényelmesen. Lazíts, és nyisd ki szíved a virágterápia csakrakiegyenlítő gyakorlata előtt. Ezután helyezz minden csakrádra a rezgésével harmonizáló virágot. Ehhez kérhetsz egy kis segítséget is.
Összpontosíts arra, hogy a virág segíteni fog az adott csakrával kapcsolatos problémák megoldásában. Kezdd a gyökércsakránál. Várj legalább két percet, mielőtt a következő virágot elhelyeznéd a szakrális csakrádnál. Lélegezz mélyeket. Folytasd így tovább. Minden virágnak legalább két percet adj, hogy energiája áthassa az adott csakrát, mielőtt továbblépsz a következőhöz.

Feküdj így még legalább 15 percig, majd a gyökércsakránál kezdve lassan szedd össze a virágokat. Ne ülj fel hirtelen! Köszönd meg a virágoknak, hogy kiegyensúlyozták csakráidat, majd szórd szét őket kinn, a természetben. A csakrák kiegyensúlyozásának gyógyító és méregtelenítő hatása van, ezért utána mindig igyál sok vizet.

Doreen Virtue és Robert Reeves: Virágterápia