Az ashwagandhát vagy másik nevén indiai ginszenget Keleten az élet gyökerének is nevezik, mert egészséget és erőt adó gyógynövény, így a meddőség kezelésében sem elhanyagolható hatást érhetünk el vele.

Az indiai ginszeng az adaptogének közé tartozik, ez azt jelenti, hogy a szervezet stresszel való megküzdését, a stresszkezelést tudja javítani. Glikozid hatóanyagai megszüntetik a stressz által okozott lelki és fizikai tüneteket, egyben megnövelik a teljesítőképességet, sokkal energikusabbak leszünk. Speciális szénhidrát vegyületei támogatják az immunrendszert, segít leküzdeni a különböző vírus- és baktériumfertőzéseket, melyek szintén akadályozhatják a terhességet. Az ashwagandha elősegíti, hogy a bevitt vitaminokat és ásványi anyagokat a lehető legjobb felszívódással tudja hasznosítani a szervezet.

Termékenységfokozó hatása mégis a mellékvese-kifáradás és az ezzel együtt járó progeszteronlopás esetén a leghasznosabb, hiszen azáltal, hogy a mellékvesét regenerálja, javulni fog a progeszteron termelődése is.

A mellékvese regenerálása nem megy sajnos egyik napról a másikra, legalább három, de inkább hat hónapra van szükség ahhoz, hogy helyreálljanak a hormonműködések.

Az ashwagandha adagolása egyéni, így mindenkinek magának kell kitapasztalni a megfelelő adagot. Szedése általában reggel az első és este a legutolsó dolog legyen, de előfordulhat, hogy valaki nem tud aludni tőle, akkor az esti adagot vagy hagyjuk el, vagy délben vegyük be.

Ajánlott könyv:

Dr. Csomai Zita – MEDDŐSÉGBŐL TERMÉKENYSÉG