Részlet a HEAL – A GYÓGYÍTÓ BENNED ÉL című könyvből.

Most, hogy megnyomtad az „on” gombot, és felfedezted a benned rejlő gyógyítót, ismerd meg azt a tíz emlékeztetőt, melyek mindennap támogatni fognak téged az út során. Kiválaszthatsz egyet, amit beiktatsz az életedbe, de akár mind a tízet egyszerre kipróbálhatod.

Mindegyik emlékeztető azt a célt szolgálja, hogy elmélyítse a figyelmedet, és aktiválja legnagyobb potenciálodat. Akár le is fénymásolhatod ezt a tíz emlékeztetőt, hogy kifüggeszd őket egy olyan helyre, ahol mindig látod őket. Át is írhatod egy lapra, hogy inspiráljon az utadon, és még több felfedezést tegyél.

 

1. Tudatosítsd magadban a gondolataidat, a meggyőződéseidet és az érzelmeidet, mert elképesztően nagy hatást gyakorolnak fizikai egészségedre.

 

2. Fogadd el, ahol vagy az adott pillanatban. Csak akkor léphetsz előre, és hozhatsz új, pozitív döntéseket, ha elfogadsz.

 

3. Hidd el a diagnózisodat, de alkosd meg a saját prognózisodat. Válaszd ki azt az eredményt, amit szeretnél a végtelen lehetőségek közül. Irányítsd figyelmedet a lehetőségekre, és bízz abban, hogy meg is fognak valósulni.

 

4. Kérj ki egy második vagy harmadik véleményt is, vedd körül magad pozitív, támogató barátokkal és orvosokkal, akik reménnyel töltenek fel, és hisznek a lehetőségekben.

 

5. Keress olyan lehetőségeket, amikkel elmerülhetsz a szeretet kémiájában és a legerősebb gyógyulás erejében.

 

6. Étkezz egészségesen, fogyassz feldolgozatlan ételeket amilyen gyakran csak lehetséges, és szánj időt arra, hogy élvezd a természet erőteljes gyógyító hatásait.

 

 

7. Tanulj meg meditálni, még ha ez azt jelenti is, hogy csendben kell ülnöd, és naponta öt percet a légzésedre kell koncentrálnod. A meditáció, ami számos formában elérhető, egyszerűen csak lecsendesíti az elmét, és teret enged a megérzéseknek és az inspirációnak.

 

8. A hála és a megbocsátás két rendkívül erőteljes eszköz az elengedéshez és a fájdalom és félelem átalakításához. Gyakorold a hála kifejezését, és légy hálás még a legapróbb dologért is, ami örömet okoz az életedben. Gyakorold a megbocsátást is, hogy felszabadítsd a gyógyuláshoz szükséges energiákat.

9. Amikor vizualizálsz valamit, kombináld pozitív érzelmekkel, hogy elérd a vágyaidat. Másképp fogalmazva, mindennap tölts azzal néhány percet, hogy elképzeled magad már gyógyultan, miközben örömet és hálát érzel, amiért már meggyógyultál, és újra azokat a dolgokat teszed, amiket szeretsz. Az érzés teremti meg a gyógyulást.


10. Légy kedves önmagaddal, és egyszerre csak egy dolgot próbálj elérni. Ne felejtsd el, hogy mindig van remény.

 

 

Ajánlott könyv:

Kelly Noonan Gores – HEAL – A GYÓGYÍTÓ BENNED ÉL