Ha széles körben ismernék a zellerlé rendkívüli gyógyerejét – úgy, ahogy én is megtapasztaltam –, akkor csodatévő szupertáplálékként tartanák számon. Véleményem szerint a zeller bámulatos hatással képes javítani az egészség területén.
Anthony William most 12 pontban összefoglalva osztja meg velünk a legfontosabb okokat, hogy miért kezdjünk el minél hamarabb zellerlevet fogyasztani.
1. Mérsékli a gyulladást.
2. Elősegíti a súlycsökkenést.
3. Javítja az emésztést.
4. Gátolja a puffadást.
5. Enyhíti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit.
6. Gyógyítja a gyulladást.
7. Segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket.
8. Tisztítja az aknés bőrt.
9. Megelőzi a magas vérnyomást.
10. Mérsékeli a magas koleszterinszintet.
11. Megelőzi a fekélyek kialakulását.
12. Védi a máj egészségét.
12 ok a zellerléfogyasztásra
1. Mérsékli a gyulladást
A zellerlé kiéhezteti a gyulladásokért felelős káros baktériumokat és vírusokat.
2. Elősegíti a súlycsökkenést
A zellerlé segít megtisztítani és méregteleníteni a májat, hiszen a rejtélyes súlygyarapodás mögött a lelassult működésű, toxikus máj áll.
3. Javítja az emésztést
A zellerlé helyreállítja a gyomor sósavszintjét, ami hosszútávon biztosítja a jobb emésztést.
4. Gátolja a puffadást
A zellerlé az epetermelés fokozásával támogatja a májat, és megerősíti a gyomor sósavtermelését. A gyomor és a vékonybélcsatorna alján rekedt régi, emésztetlenül maradt fehérjék és avas zsírok így le tudnak bomlani, ami visszafogja a puffadást.
5. Enyhíti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit
A zellerlében található, ma még felfedezésre váró klasztersók lebontják az ekcémáért felelős kórokozók sejtmembránjait, végső soron pedig elpusztítják azokat.
6. Gyógyítja a gyulladást
A zellerlé az egész szervezet immunrendszerét erősíti. A fehérvérsejtek a sejtstruktúrájukon keresztül felszívják a zellerlé nátriumos klasztersóit, majd nemcsak a védelmi, hanem a támadó mechanizmusaikban is felhasználják azokat.
7. Segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket
A zellerlé fertőtlenítőként működik a Streptococcus baktérium ellen, amely a húgyúti fertőzések valódi, ám még nem ismert okozója.
8. Tisztítja az aknés bőrt
A zellerlé ma még felfedezésre váró nátriumos klasztersói toxikusak a májban és a nyirokrendszerben tanyázó baktériumok, köztük a Streptococcus számára, amely a pattanások valódi okozója.
9. Megelőzi a magas vérnyomást
A zellerlé megtisztítja a májat annak bajkeverőitől (erről többet az Egészséges májműködés című könyvben olvashatsz), ez pedig stabilizálja a vérnyomást. Mindez egészségesebb vért eredményez, amit a szív könnyebben pumpál.
10. Mérsékeli a magas koleszterinszintet
A zellerlé elősegíti a máj megtisztulását és megerősödését, valamint a megemésztetlen, rothadó fehérjék és zsírok lebontását, amelyek hozzájárulnak a magas koleszterinszintet okozó lassú májműködéshez.
11. Megelőzi a fekélyek kialakulását
A zellerlé segít elpusztítani a fekélyek kialakulását okozó baktériumokat.
12. Védi a máj egészségét
A máj egyéni immunrendszerének a működését a zellerben található, még felfedezetlen, nátriumos klasztersók segítik.
Forrás: Medicalmedium.com