Ha széles körben ismernék a zellerlé rendkívüli gyógyerejét – úgy, ahogy én is megtapasztaltam –, akkor csodatévő szupertáplálékként tartanák számon. Véleményem szerint a zeller bámulatos hatással képes javítani az egészség területén.

Anthony William most 12 pontban összefoglalva osztja meg velünk a legfontosabb okokat, hogy miért kezdjünk el minél hamarabb zellerlevet fogyasztani.

1. Mérsékli a gyulladást.

2. Elősegíti a súlycsökkenést.

3. Javítja az emésztést.

4. Gátolja a puffadást.

5. Enyhíti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit.

6. Gyógyítja a gyulladást.

7. Segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket.

8. Tisztítja az aknés bőrt.

9. Megelőzi a magas vérnyomást.

10. Mérsékeli a magas koleszterinszintet.

11. Megelőzi a fekélyek kialakulását.

12. Védi a máj egészségét.

12 ok a zellerléfogyasztásra

1. Mérsékli a gyulladást

A zellerlé kiéhezteti a gyulladásokért felelős káros baktériumokat és vírusokat.

2. Elősegíti a súlycsökkenést

A zellerlé segít megtisztítani és méregteleníteni a májat, hiszen a rejtélyes súlygyarapodás mögött a lelassult működésű, toxikus máj áll.

3. Javítja az emésztést

A zellerlé helyreállítja a gyomor sósavszintjét, ami hosszútávon biztosítja a jobb emésztést.

4. Gátolja a puffadást

A zellerlé az epetermelés fokozásával támogatja a májat, és megerősíti a gyomor sósavtermelését. A gyomor és a vékonybélcsatorna alján rekedt régi, emésztetlenül maradt fehérjék és avas zsírok így le tudnak bomlani, ami visszafogja a puffadást.

5. Enyhíti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit

A zellerlében található, ma még felfedezésre váró klasztersók lebontják az ekcémáért felelős kórokozók sejtmembránjait, végső soron pedig elpusztítják azokat.

6. Gyógyítja a gyulladást

A zellerlé az egész szervezet immunrendszerét erősíti. A fehérvérsejtek a sejtstruktúrájukon keresztül felszívják a zellerlé nátriumos klasztersóit, majd nemcsak a védelmi, hanem a támadó mechanizmusaikban is felhasználják azokat.

7. Segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket

A zellerlé fertőtlenítőként működik a Streptococcus baktérium ellen, amely a húgyúti fertőzések valódi, ám még nem ismert okozója.

8. Tisztítja az aknés bőrt

A zellerlé ma még felfedezésre váró nátriumos klasztersói toxikusak a májban és a nyirokrendszerben tanyázó baktériumok, köztük a Streptococcus számára, amely a pattanások valódi okozója.

9. Megelőzi a magas vérnyomást

A zellerlé megtisztítja a májat annak bajkeverőitől (erről többet az Egészséges májműködés című könyvben olvashatsz), ez pedig stabilizálja a vérnyomást. Mindez egészségesebb vért eredményez, amit a szív könnyebben pumpál.

10. Mérsékeli a magas koleszterinszintet

A zellerlé elősegíti a máj megtisztulását és megerősödését, valamint a megemésztetlen, rothadó fehérjék és zsírok lebontását, amelyek hozzájárulnak a magas koleszterinszintet okozó lassú májműködéshez.

11. Megelőzi a fekélyek kialakulását

A zellerlé segít elpusztítani a fekélyek kialakulását okozó baktériumokat.

12. Védi a máj egészségét

A máj egyéni immunrendszerének a működését a zellerben található, még felfedezetlen, nátriumos klasztersók segítik.

Forrás: Medicalmedium.com

Ajánlott könyv: