A daganatos betegség mindig egy hatalmas stoptáblaként jelenik meg a beteg életében. Ha valaki eljut oda, hogy egy ilyen betegség kialakul a szervezetében, akkor az tulajdonképpen egy figyelmeztetés az élettől, hogy: Állj meg és gondolkodj! Muszáj megállni és végiggondolni: eddig ezt csináltam, ezen az úton mentem, ami ide vezetett. Ez nem a jó irány, másfelé kell továbbmennem.

Szerintem nagyon káros, amikor az orvos azt mondja a betegnek, hogy „nem kell semmit változtatni az életében csak azért, mert daganatos megbetegedése van. Nyugodtan csináljon mindent ugyanúgy, ahogy eddig.” Nagyon lényeges, hogy változtasson, mert amit eddig csinált, ahogy élt, az ide vezetett. Kialakult egy daganat, és ha a beteg nem változtat, akkor mitől várja a változást, a gyógyulást? Ha sikerül is műtéttel, kemoterápiával vagy sugárkezeléssel eltüntetni a daganatot, de mellette minden változatlan marad az életében, akkor a betegség jó eséllyel ki fog újulni.

Amikor műtétre kerül sor, az már önmagában belekényszeríti a beteget abba a helyzetbe, hogy megálljon, és átgondolja az életét, hiszen a kórházi ágyon nem tud mást csinálni, csak gondolkodni. A műtét kiszakítja a mindennapokból, a megszokásból, és egy új helyzetbe kényszeríti. Nagyon sokszor egy műtét után átértékelődnek a dolgok a betegekben, ami nagyon jó hatással van rájuk. Találkoztam olyan pácienssel, akinek egy műtét elég volt ahhoz, hogy teljesen átértékelje és átalakítsa az életmódját, minden más külső segítség nélkül.

Tapasztalatom szerint az a beteg, aki beleragad egy helyzetbe, aki nem tud kilépni a megszokásokból, aki még bent a kórházban is ugyanúgy csinálja a dolgokat, mint eddig (miközben folyik le az infúzió a kemoterápiával, ő a laptopján dolgozik vagy telefonál), annak nagyon kicsi az esélye a gyógyulásra. Ha nem tud változtatni, nem lesz pozitív a betegség kimenetele. Kórházi munkám során ezt sokszor tapasztaltam, de akkor még nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget. Azok, akik képesek átértékelni az életüket, képesek változtatni az életük területein, azoknál nagyon szép gyógyulásokat, javulásokat láthatunk.

Amikor a beteg szembetalálja magát az óriási stoptáblával, megáll gondolkodni. Számba veszi a lehetőségeket, hogy milyen irányba kellene elindulnia, és elkezd keresgélni az interneten, de az információhalmazban rögtön elveszik, ehhez ugyanis segítségre van szüksége. Az is jellemző, hogy a beteg olyan mélyponton van, hogy magától nem tud kimászni a gödörből, és arra van szüksége, hogy valaki dobjon neki egy kötelet, amibe belekapaszkodhat.

Sajnos sokan vannak, akik etikátlanul kihasználják a betegek kétségbeesését, és méregdrágán árulnak olyan szereket, amikről azt állítják, hogy gyógyítják a rákot. A beteg mindent megvesz, mert ez egy szalmaszál, amibe kapaszkodhat, így sokszor milliókat rángatnak le a beteg emberekről, a gyógyulás reményét adva nekik. Ezzel a tisztességes természetgyógyászokat is lejáratják, illetve azokat a termékeket, amelyek valóban hatásosak.

Ha holisztikus szemlélettel nézzük a daganatos megbetegedéseket, akkor azoknak van egy fizikai (azaz testi), egy lelki és egy energetikai síkja. Mindhárom síkon kialakulhat a betegség, és mindhárom síkon van lehetőségünk a megelőzésre és a terápiára is.


A daganatos betegségek kialakulásában nincs egy olyan tényező, amire azt mondhatjuk, hogy ez „a kóroki tényező”, ezért a terápiában sem lehet egyetlen szer után kutatni, ami minden rákot gyógyítani fog. A betegség kialakulhat fizikai, lelki és energetikai szinten is. Ennek megfelelően a kezelés akkor lesz a legeredményesebb, ha az okok feltárása után oki terápiát alkalmazunk, és a szervezetet mindhárom szinten támogatjuk.

 

 


Akkor vagyunk teljesek, ha a test, a lélek és az energetika szintjén is egészségesek vagyunk, ezek harmóniában vannak egymással, és mi is harmóniában vagyunk a környezetünkkel.

 

Amikor minden rendben van, akkor esélye sincs a betegség megjelenésének.

 

 

Amikor holisztikus szemléletben kezelek egy beteget, soha nem úgy tekintek a problémára, hogy itt van egy daganat, vagy van valahol egy áttét, és azt hogyan tüntethetném el. Nem ezzel foglalkozom. Nekem az a célom, hogy testileg, lelkileg és energetikailag is jó állapotba hozzam a pácienst, megerősítsem mindhárom szinten, mert akkor az öngyógyító folyamatok aktiválódnak benne, és a szervezete képes lesz meggyógyítani saját magát, a daganat pedig magától eltűnik. Ez természetesen nem megy egyik napról a másikra. Mire mindent helyreállítunk, az lehet akár 1 év, vagy ennél hosszabb idő is. Ez alatt az idő alatt rengeteg pozitív változás történik a beteg életében. Azonban nem minden betegnek van annyi ideje, hogy 1 évig kísérletezzek rajta, hogy melyik szinten alakult ki a betegség, ezért nagyon fontos, hogy mindhárom szinten kezeljem őt. Ha csak testi szinten kezelném a beteget, holott neki lelki vagy energetikai problémája van, és fél év múlva kiderülne, hogy mégsem volt hatásos a kezelés, az kidobott idő volna. Mindhárom oldalról tudunk tenni a betegség megelőzésért, illetve a kezeléséért, és mindhárom oldalon vannak tényezők, amik hozzájárulhatnak a betegség kialakulásához.

 

„Ahhoz, hogy valaki egy daganatos betegségből meggyógyuljon, nagyon aktívan részt kell vennie a folyamatban, akarnia és hinnie kell a gyógyulásában.
Mi, természetgyógyászok megmutatjuk hozzá a lehetséges utakat, és megadjuk a lehetséges támogatást.”
Dr. Csomai Zita 

 

Dr. Csomai Zita orvosként és természetgyógyászként több mint húsz év szakmai tapasztalatát és tudását adja át mindazoknak, akik személyesen vagy közvetetten érintettek a daganatos betegségek valamelyikében. A szerző a tőle megszokott holisztikus szemlélettel közelíti meg a daganatos betegségek megelőzésének, kiegészítő kezelésének lehetőségét, figyelembe vége a testi, lelki és energetikai oldalt, ámde minden esetben szem előtt tartva az orvosi véleményt is.

Természetgyógyászati módszerekkel az orvosi kezelések előtt, alatt és után a beteget mind fizikailag, lelkileg és energetikailag is erősíteni lehet. Hiszen ezek a szelíd gyógymódok számtalan esetben képesek tovább növelni a kezelések hatékonyságát, mind a megelőzésben, a tünetek, mellékhatások csökkentésében vagy akár a rehabilitációban.

Daganatos betegségek gyógyítása című hiánypótló kötetéből az alábbiakat tudhatjuk meg:

  • A daganatos betegségek kialakulásának holisztikus szemlélete: a fizikai, testi okok felkutatása, a lelki okok megismerése, az energetikai okok feltérképezése
  • Teljeskörű lista és tudás a különféle daganattípusok szerinti kiegészítő kezelésekről
  • Hogyan segíthet a táplálkozás, a méregtelenítés, a vitaminpótlás, a nehézfémkivezetés a megelőzésében, a terápiák melletti felépülésben
  • A természetben fellelhető gyógyító erő: a vízben, gyógynövényekben, illóolajokban, CBD-ben rejlő lehetőségek
  • Lelki terápiák: a kineziológia, a Bach-virágterápia, relaxációs és meditációs gyakorlatok, elengedés és oldás
  • Energetikai terápiák: csikung, gyógyító kristályok
  • A szerző által kidolgozott egyedülálló Gyógyulj meg a rákból! 15 hetes program

„Amit én képviselek, az annak az ötvözete, hogyan tudjuk a nyugati módszereket a természetgyógyászati módszerekkel együtt alkalmazni. Nem utasítom el egyik oldalt sem, hiszen akár a sürgősségi esetekben, akár egy daganatos beteg kezelésében vagy a gyerekgyógyászatban igenis megvan a helye az orvostudománynak, az orvosok által alkalmazott szereknek, de mellette persze a megelőzésben, a kiegészítő kezelésben, a tünetek, mellékhatások csökkentésében vagy akár a rehabilitációban óriási jelentősége van az összes alternatív módszernek, ezért ebben a könyvben mindkét oldal képviseltetve lesz. Nagyon bízom benne, hogy sok-sok plusz információval fog tudni szolgálni, új szemléletmódot és olyan lehetőségeket bemutatva, amelyekre eddig talán másképp tekintettünk.

Nekem ez a terület a szívem csücske. Tudom, hogy nagyon sokan félnek tőle, de egészen más egy daganatos beteggel dolgozni, mint például egy magas vérnyomásos pácienssel – egészen más a betegek hozzáállása a gyógyulásukhoz, egyáltalán a betegséghez és az élethez. A daganatos betegek nagyon sok mindent, szinte mindent megtesznek a gyógyulásért, és ha ehhez megfelelő segítséget kapnak, akkor rengeteg sikerélményben lehet részük.

A gyógyításban azt a holisztikus szemléletet alkalmazom, ami magába foglalja a fizikai/testi, a lelki és az energetikai gyógymódokat, a szervezetet mindhárom szinten támogatva.

Forrás: Daganatos betegségek gyógyítása

 

Ajánlott könyvek:

DAGANATOS BETEGSÉGEK GYÓGYÍTÁSA

A siker alapelvei könyv

MEDDŐSÉGBŐL TERMÉKENYSÉG

GYÓGYÍTÓ
KRISTÁLYOK