Hogyan válassz megfelelő tisztítókúrát? Honnan tudod, hogy melyiket válaszd? Az a jó, ha egyszerűen csak belevágsz az egyikbe?

Amilyen felszabadító, ha vannak lehetőségeid, azt is tudom, hogy a bőség zavara szinte bénító erővel hathat. A Tisztulj és gyógyulj című könyvben öt klasszikus – a Kórokozók elleni tisztítókúra, a Reggeli tisztítás, a Nehézfémméregtelenítő kúra, a Monotáplálkozás tisztítókúra és a 3:6:9 tisztítókúra – közül választhatsz, és szinte mindegyiknek az elvégzéséhez több utat is mutatok neked. Találhatsz továbbá opciókat az időszakos böjthöz, vízböjthöz és léböjthöz, ha éppen valamelyik gyakorlat lelkes követője vagy. Hol kezdd?

Miközben azon gondolkodunk, hogy melyik tisztítókúrát válasszuk, arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a testünk az egész életünkben változni fog.

Amikor először vágunk bele egy tisztítókúrába, lehet, hogy egy régóta meglévő krónikus betegséggel küzdünk, amelyet az életünkben adódó elégtelenségek alakítottak ki. És minden egyes évben különböző bajkeverőknek vagyunk kitéve. Néha a májunk toxikus és renyhe, és nagyon oda kell figyelnünk rá – prioritást igényel, mert a stagnálása miatt vált a szervezetünk annyira toxikussá. Máskor váratlan érzelmi megpróbáltatásoknak vagyunk kitéve, és azon kapjuk magunkat, hogy rosszul étkezünk, és rettenetes mennyiségű adrenalint vetünk be, hogy túljussunk a nehézségeken. Van, hogy egyszer csak új kórokozó hatásának leszünk kitéve, amely legyengítheti a valaha erős immunrendszerünket. Mindig változunk, és az élet nem könnyű. Az egyik tisztítókúra tökéletes lehet ebben a pillanatban, amit most élünk, míg hat hónappal később már egy másik lesz a legjobb nekünk. Így váltogathatjuk vagy ismételgethetjük őket, ahogy telnek az évek.

Ezt a vezérkérdést tedd fel magadnak, mielőtt belevágsz egy tisztítókúrába:

Mire állok készen ebben a pillanatban? Az a tisztítókúra, amelybe aztán konkrétan belevágsz majd, az lesz a leghasznosabb számodra.

Lehet, hogy ebben a pillanatban azt érzed a leginkább megvalósíthatónak, hogy egy időre lemondasz néhány olyan ételről, amely problémás az egészséged szempontjából. Ha ez a helyzet, válaszd a 15. fejezetben leírt Kórokozók elleni tisztítókúrát, és olvasd el, milyen enyhülést hozhat, ha szünetelteted bizonyos élelmiszerek fogyasztását. Ennek a kúrának a kipróbálása, ahol magad állíthatod be a megfelelőnek érzett szintet, vezethet rá arra, hogy egyszer a 3:6:9 tisztítókúrába is belevágj.

Vagy lehet, hogy éppen utazol, és akármennyire szeretnéd, a 3:6:9 tisztítókúra egyszerűen nem egyeztethető össze az időbeosztásoddal. Ha így van, talán a 16. fejezetben leírt Reggeli tisztítást érzed keresztülvihetőnek, és ezzel kibírhatod addig, amíg nyílik egy olyan stabil, legalább kilencnapos ablak az életedben, ahol aztán végre teljes erőbedobással végezheted a 3:6:9 kúrát.

Lehet, hogy egy családtagodnak szeretnél segíteni, aki szorongással, depresszióval, figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral vagy Alzheimer-kórral küzd, és nem igazán lelkesedik azért, hogy minden étkezését szabályok határolják be. Ekkor hagyatkozhatsz a 17. fejezet Nehézfém-méregtelenítő kúrájára.

Lehet, hogy nagyon érzékeny az emésztésed. Mielőtt egyáltalán elkezdhetnél azon gondolkodni, hogy összezsonglőrködöd a 3:6:9 tisztítókúra különböző ételeit, képesnek kell lenned arra, hogy fájdalom vagy irritáció nélkül megemészd az ételt. Ilyenkor okos dolog a 18. fejezetben leírt Monotáplálkozás tisztítókúrával kezdeni; ezzel finoman méregtelenítheted a szervezetedet, és segíthetsz a bélfaladnak annyira felépülni, hogy egyszer majd a keményebb 3:6:9 tisztítókúrának is nekiláthass.

Vagy az is lehet, hogy már torkig vagy a krónikus betegséged okozta tünetekkel, de közben a bélrendszered elég jól működik, és készen állsz a változásra. Most már nagyon szeretnél elindulni az úton. Ez az ideális helyzet arra, hogy belevágj a 3:6:9 tisztítókúra Eredeti, Egyszerűsített vagy Haladó változatába, mintegy nagygenerálként.

És miután a 3:6:9 tisztítókúrát elvégezted – annyiszor, ahányszor tetszik –, talán egyszer majd a 28 napos tisztítókúrára vagy a 90 napos pajzsmirigy-rehabilitációra is készen állsz, amelyeknek a leírását más könyveimben találhatod meg. Ha már el is végeztél egy vagy több Gyógyító médium tisztítókúrát, mire ez a könyvem a kezedbe került, hadd gratuláljak! És ezt teljesen komolyan gondolom. Azoknak a tisztítókúráknak köszönhetően már ott tartasz, hogy a 3:6:9 tisztítókúra még mélyebb gyógyulást hozhat az életedben.

Mélységes erőt ad, ha megadjuk a testünknek és az elménknek azt, amire szüksége van. Akárhol kezded is, a tapasztalásnak köszönhetően változni fogsz. És akkor, ha majd ismét visszatérsz a „Mire állok készen ebben a pillanatban?” vezérkérdésre, talán már más választ fogsz adni rá.

 

 

GYÓGYÍTÓ MÉDIUM TISZTÍTÓKÚRÁK

EREDETI 3:6:9 TISZTÍTÓKÚRA  

Az Egészséges májműködés 3:6:9 feljavított változata  

CÉL: A mélyben rejlő méreganyagok és kórokozók felszínre hozatala, hogy a krónikus tünetek és betegségek végre meggyógyulhassanak.

MIKOR A LEGHASZNOSABB?

Megtisztítja a májat és más szerveket az egész élet során felhalmozott bajkeverőktől (mérgek, méreganyagok és az ezeket tápláló vírusok és baktériumok), amelyek olyan krónikus betegségekért és tünetekért felelnek, mint: heves szívdobogás, hőhullámok, bizsergés és zsibbadás, fájdalmak, szédülés, kábaság, ködös gondolkodás, migrén, szorongás, depresszió, puffadás, kimerültség, a szaporító szervrendszer problémái, pajzsmirigyproblémák, lupus, Lyme-kór, reumás ízületi gyulladás, pszoriázissal járó ízületi gyulladás, ekcéma, pikkelysömör, pattanás, húgyúti fertőzések stb.

A KÚRA IDŐTARTAMA: 9 nap (vagy a 9 napos ciklus ismétlése)

 

EGYSZERŰSÍTETT 3:6:9 TISZTÍTÓKÚRA

Könnyebb elvégezni, az Eredeti kúra erejét és hatását 70 százalékosan fejti ki.

CÉL: A mélyben rejlő méreganyagok és kórokozók felszínre hozatala, kevésbé intenzív szinten indítja el a gyógyulást, hogy kezelhetőbb legyen azok számára, akiknek szoros a napirendjük.

MIKOR A LEGHASZNOSABB?

Magas koleszterinszint, magas vérnyomás, zsírmáj, plakkok az artériákban, nyiroködéma, ízületi gyulladás, álmatlanság, visszerek, karikás szem, savas reflux, székrekedés, irritábilis bél szindróma, bőrszárazság, 2-es típusú cukorbetegség, fejfájás, migrén stb. A kúra csökkentett hatóereje miatt a kívánt eredmények eléréséhez érdemes lehet az Eredetinél gyakrabban megismételni.

A KÚRA IDŐTARTAMA: 9 nap (vagy a 9 napos ciklus ismétlése)

 

 

HALADÓ 3:6:9 TISZTÍTÓKÚRA  

Teljesen nyers, zsírmentes változat elsősorban azok számára, akik már elvégezték az Eredeti 3:6:9 tisztítókúrát vagy a 28 napos tisztítókúrát, és szeretnének továbblépni.

CÉL: Mélyebb tisztítóhatás elérése, mely a gyógyulás következő szintjére juttat, ha kritikus egészségügyi problémákkal küzdesz.

MIKOR A LEGHASZNOSABB?

Ha az egészségi állapotod jelentős mértékben akadályoz abban, hogy jól érezd magad.

A KÚRA IDŐTARTAMA: 9 nap (vagy a 9 napos ciklus ismétlése)

 

KÓROKOZÓK ELLENI TISZTÍTÓKÚRA

Kitűnő választás, ha fenn akarod tartani a haladást a 3:6:9 tisztítókúra elvégzése után, vagy oda szeretnél eljutni.

CÉL: A szervezeted megkímélése (az általad megválasztott mértékben) a megpróbáltatást jelentő élelmiszerektől, és ezáltal több hely biztosítása a gyógyító élelmiszereknek, hogy a szervezeted meggyógyíthassa magát.

MIKOR A LEGHASZNOSABB?

Kezelhető szintet érhetsz el az olyan kórokozók által előidézett problémáknál, mint az autoimmun betegség és annak minden tünete. A betegségkeltő vírusokat és baktériumokat tápláló élelmiszerek elhagyásával megakadályozod a szaporodásukat, és segítesz megtörni a krónikus egészségügyi problémák ciklusát.

A KÚRA IDŐTARTAMA: 2–4 hét vagy több (vagy az élethez igazítva)

 

REGGELI TISZTÍTÁS  

Ez is kitűnő választás arra az esetre, ha fenn akarod tartani a haladást a 3:6:9 tisztítókúra elvégzése után, vagy oda szeretnél eljutni.

CÉL: Kombinálható a Kórokozók elleni tisztítókúrával. Annak elérése, hogy a májad és a szervezeted többi része reggel is fenntartsa a természetes méregtelenítési állapotát.

MIKOR A LEGHASZNOSABB?

A gyomor sósavjának erősítése, ami javítja az emésztést, valamint a vérzsírszint csökkentése, ami magasabb oxigénszintet és mélyebb hidratálást eredményez.

A KÚRA IDŐTARTAMA: 2 hét vagy több (vagy az élethez igazítva)

 

IDŐSZAKOS BÖJT

Jó lehetőség az időszakos böjt iránt érdeklődőknek

CÉL: Az időszakos böjt szerelmeseinek, akik szeretnék feljavítani ezt a gyakorlatot, és bevezetnék a zellerlevet az életükbe.

MIKOR A LEGHASZNOSABB?

Erősíti az emésztést, támogatja a világosabb gondolkodást, és sokat segít a súlygyarapodás kontrollálásában – ha helyesen alkalmazzák.

A KÚRA IDŐTARTAMA: Időszakosan tetszés szerint

 

 

NEHÉZFÉMMÉREGTELENÍTŐ KÚRA

Kombinálható a Kórokozók elleni tisztítókúrával vagy a Reggeli tisztítással, vagy beépíthető a 3:6:9 tisztítókúrába.

CÉL: Az agy és a test megbízható megszabadítása az optimális egészségi állapotot fenyegető toxikus nehézfémektől.

MIKOR A LEGHASZNOSABB?

Segít eljutni az olyan neurológiai problémák gyökeréhez, mint: figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, autizmus, szorongás, depresszió, Alzheimer-kór, demencia, emlékezetvesztés, ködös gondolkodás, fókuszálási és koncentrálási nehézségek, remegések, Parkinson-kór, tikkelés, görcsök, álmatlanság, alvásproblémák, kimerültség, szklerózis multiplex, lupus, autoimmun betegség és Lyme-kór; plusz segíti olyan bőrproblémák megoldását, mint: ekcéma, pikkelysömör, szisztémás szklerózis vagy szkleroderma, vitiligo és rosacea.

A KÚRA IDŐTARTAMA: 3–6 hónap vagy több

 

MONOTÁPLÁLKOZÁS TISZTÍTÓKÚRA

A végletekig leegyszerűsített étkezési opció azokra az időkre, amikor a szervezetnek nyugalomra van szüksége.

CÉL: Az irritált és gyulladt emésztőutak megnyugtatása és az ezt kiváltó kórokozók kiéheztetése, hogy a bélrendszer meggyógyulhasson, és ezáltal javuljon az élelmiszerek feldolgozása és a tápanyagok felszívása. Az idegrendszerre rossz hatással lévő élelmiszerek kizárása.

MIKOR A LEGHASZNOSABB?

Ételmérgezés, illetve emésztőszervi problémák gyógyulásához, vagy olyan időszakokra, amikor étkezési zavarok, gyomor-bélrendszeri zavarok vagy orvosi vizsgálatok miatt nem tudsz enni. Krónikus, hosszan tartó ételallergiákból és érzékenységből való felépüléshez. A monotáplálkozás elegendő mennyiségű glükózt biztosít az agy és az idegrendszer többi része számára, és ezáltal a szervezetben mindenütt megindulhat azoknak az idegeknek a helyreállítása, amelyek attól gyulladtak be és váltak hiperérzékennyé, hogy vírusos neurotoxinok* tapadtak rájuk. Ez a glükózellátás felel a vírusos neurotoxinok okozta szklerózis multiplex, fibromialgia, ME/CFS, szorongás és sok egyéb kellemetlen állapot enyhüléséért. * A neurotoxinok melléktermékek, melyeket az EBV és hasonló vírusok választanak ki, amikor toxikus nehézfémeken és egyéb bajkeverőkön dőzsölnek a szervezetünkben.

A KÚRA IDŐTARTAMA: 1 hét vagy több (ha szükséges, hosszabb távon is alkalmazható)

 

VÍZBÖJT  

A rendkívül túlterhelt emésztőrendszer tüneteinek enyhítésére.

CÉL: Súlyos emésztési problémák átvészelésének elősegítése rövid távon.

MIKOR A LEGHASZNOSABB?

Akut egészségügyi probléma, például gyomorinfluenza, ételmérgezés, émelygés, hasfájás, epehólyaggörcsök és appendicitis**. Neurológiai problémák és tünetek esetén nem ajánlott.
(** Az appendicitis vagy féregnyúlvány-gyulladás, köznyelven vakbélgyulladás életveszélyes állapot, feltétlenül orvosi ellátást igényel! – A szaklektor.)

A KÚRA IDŐTARTAMA: 1–3 nap

 

LÉBÖJT  

Lehetőség azok számára, akik érdeklődnek a létisztítás iránt.

CÉL: Rövid távú méregtelenítés, mely a folyamat során védelmet nyújt a mellékvese és máj számára.

MIKOR A LEGHASZNOSABB?

A nyirokrendszer gyors méregtelenítéséhez és a hasnyálmirigyet, epehólyagot és májat ért stressz enyhítéséhez. A hidratálás gyors helyreállításához a tüneteket és betegséget létrehozó kórokozókat tápláló problémás élelmiszerek eltávolítása mellett.

A KÚRA IDŐTARTAMA: 1–2 nap

 

 

Amikor a testünket próbáljuk megtisztítani, át kell gondolnunk, hogy konkrétan mitől szeretnénk megszabadulni. Mit jelentenek pontosan a méregtelenítés és tisztítókúra szavak? Mit próbálunk kivezetni a szervezetünkből? A világban fellelhető tisztítókúrák nagyon eltérhetnek egymástól abban, ahogyan a mérgekről és méreganyagokról, illetve arról beszélnek, hogy hogyan szabadulhat meg tőlük a szervezet. A méregtelenítés kifejezést olyan semmitmondóan és olyan általánosságokban is használják, hogy már senki sem tudja igazán, mit is vezet ki a testéből – már ha egyáltalán kivezet valamit. A jövőben egyenesen idegenkedni fognak ettől a szótól.

Méregtelenítés: a benned lévő méreganyagokra irányítja a figyelmet. Megérteti veled, hogy először be kellett kerülnie azoknak a méreganyagoknak, és emiatt kezdesz aztán a toxicitás eredetén gondolkodni. Az iparágak a legkevésbé sem szeretnék, hogy tudatosítsuk magunkban a mérgeiket és azt, amit okoznak, valamint hogy ki kell pucolnunk őket. Ha továbbra sem tudunk az ipari mérgekről, amelyek hozzájárulnak a tartós betegségeinkhez, végül pénzt kell áldoznunk arra, hogy foglalkozzunk ezekkel a nyavalyákkal, ez pedig mozgásban tartja a pénzgépezetet.

A 3. fejezetben, mely felhívta a figyelmünket arra, hogy mi lehet bennünk, részletesen bemutattam, hogy minek a kivezetésén kell igyekeznünk – és hogy eleve mely minket érő hatásokat kell megpróbálnunk korlátozni. Rövid összefoglaló arról, hogy mi lehet bennünk: először is nyomokban olyan ipari vegyületek, amelyek már minden szervünket telítették. Sok ilyen anyagot valójában jóval a mi időnk előtt gyártottak, és mi az előttünk járó generációktól örököltük meg az anyaméhben a spermium és petesejt egyesülése révén. Rengeteg különböző ipari előállítású vegyület van bennünk a múltból és a jelenből – ma már elmondhatjuk magunkról, hogy elég toxikus társadalom vagyunk. Amikor tehát tisztítókúrán gondolkodunk, egészen a sejtek belsejébe kell mennünk. Végig kell gondolnunk, hogy olyan toxikus nehézfémeket, rovarirtókat és egyéb kártevők elleni szereket, gombaölőket, kipufogógáz-maradványokat, háztartási tisztítószereket, légfrissítőket, illatgyertyákat, parfümöket, kölniket és más kémiai anyagokat kell kivonnunk a mindennapi életünkből, amelyek átjárták a szöveteinket. Gondolnunk kell minden szervünkre, és legfőképp a májunkra és az agyunkra.

Gondolnunk kell továbbá a kórokozókra is. Az az egyik legfőbb oka, hogy kipucoljuk ezeket az ipari előállítású méreganyagokat, hogy ne táplálhassák a bennünk lévő betegségkeltő kórokozókat. Ez a legnagyobb gond: minél több toxikus, ipari kémiai vegyület, hatóanyag és méreg van bennünk, annál több tápláléka van annak a számtalan vírusnak és haszontalan baktériumnak, amelyek létrehozzák és kialakítják a betegségeket. A különböző betegségekért különböző kórokozó plusz méreganyag kombinációk felelnek; amikor a kórokozók és méreganyagok kapcsolatba kerülnek egymással a testünkben, elindítanak minket valamilyen tünet vagy betegség felé.

Micsoda ajándék a testünknek, amikor kipucoljuk onnan ezeket a bajkeverőket!

Meglátod majd, hogy a 3:6:9 tisztítókúrában és a könyvben leírt összes többi tisztítókúrában is igen alacsony a zsírbevitel. Ennek a vérhígítás a lényege. Amint az első fejezetben olvashattad, a mai étrendek – akár trendi növényi alapú, akár standard étkezést írnak le – szinte mindig túl sok zsírt tartalmaznak ahhoz, hogy a test elvégezhesse a napi méregtelenítő munkáját. A vért hígabbá téve a mérgek készségesebben felszínre kerülnek a szövetekben, és szabadon belépnek a véráramba. Ha egy lépéssel tovább mész a vérhígításnál, és olyan élelmiszereket viszel az étrendedbe, amelyek segítő tápanyagokat és gyógyító növényi hatóanyagokat tartalmaznak – ezt teszi minden Gyógyító médium tisztítókúra –, azzal segítesz a sejtjeidnek kivinni a méreganyagokat a testből, és elkezdeni helyreállítani a kórokozók és hátrahagyott mérgek által végzett rombolást.

Forrás: Tisztulj és gyógyulj

Ajánlott könyvek:

TISZTULJ ÉS GYÓGYULJ

SZUPERIMMUNITÁS

HOGY NE HALJ MEG