Manapság már nagy divat mindenféle zöldfélét tenni a smoothie-ba, de amikor 2009-ben először tettem spenótót a turmixomba, nagyon sok olvasóm, családtagom és munkatársam szörnyedt el ezektől a furcsa kinézetű italoktól, amelyek rengeteg energiát biztosítottak számomra.

Természetesen az első próbálkozásaim egy kicsit érdekesen néztek ki, ezért neveztem el őket Zöld szörnyeknek, de végül mégis készítettem finom italokat is, melyek receptjeit megosztottam a blogomon, és arról áradoztam, milyen finomak. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen népszerűek lesznek, de az olvasók szerte a világból küldtek recepteket és képeket saját zöld turmixaikról. A ragyogó bőrhöz és a rengeteg energiához a mai napig ez a kedvenc módszerem. Ha még új vagy, kezdd bébispenóttal, mert az íze alig észrevehető, de javaslom, hogy próbáld ki a fodros kelt, a salátát és más zöldféléket is. A mirelitpultban is árulnak zöldféléket, ezek szintén jó választások. Ügyelj rá, hogy nagy teljesítményű turmixgépet használj, amely simára turmixolja a vastag zöld leveleket is.

Akik nem szeretik annyira a zöld turmixokat, csak tegyenek hozzá ½ csésze (125 ml) áfonyát, ettől gyönyörű, lilás színt kap az ital.


mojito_zold_szorny2RAGYOGÓ MOJITÓS ZÖLD SZÖRNY

½ csésze (125 ml) görögdinnyekocka (elhagyható, de azért javasolt)
1-1½ csésze (250-365 ml) bébispenót vagy más leveles zöld
1 csésze (250 ml) kókuszvíz vagy víz
1 nagy édes alma (Gala vagy Honeycrisp)
3 evőkanál (45 ml) avokádó
1-2 evőkanál (15-30 ml) friss lime-lé ízlés szerint
5-10 mentalevél ízlés szerint
5 nagy jégkocka

Olyan ez az energetizáló mentás, krémes avokádós, lime-leves smoothie, mintha buli lenne a poharadban. Tökéletes frissítő, amellyel minden zöldturmix-ellenest leveszel a lábáról. Hívd meg a barátaidat, készíts dupla vagy tripla adagot, és koccintsatok a kirobbanó energiára és egészségre. Ha bulizós hangulatban vagy, adj hozzá egy kis szénsavas vizet (és ha akarsz, fehér rumot), így a klasszikus mojito egyik változatát kapod.

1 adag (3 csésze/750 ml)
Előkészítés: 5 perc
gluténmentes, olajmentes, nyers, szójamentes, cukormentes, gabonamentes, dió- és mogyoróféle-mentes

1. Fagyaszd le a görögdinnyekockákat (ha használsz) éjszakára, hogy megkeményedjenek.
2. Tedd a hozzávalókat egy nagy teljesítményű turmixgépbe, és turmixold őket simára. Öntsd poharakba, és koccintsatok a zöld turmixokra!

Tipp: Ha vizet használsz kókuszvíz helyett, lehet, hogy szükség lesz egy kis folyékony édesítőre is.


Ráadás meglepetés recept Angelától: készítsd el te is a 15 perces krémes avokádós tésztát!

Keresd Angela Liddon többi receptjét RAGYOJ! című könyvében itt:

Olvass bele a könyvbe

Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel