Gondoltál már arra, hogy mit tesz érted a pajzsmirigyed? Az orvostudomány, a kutatások és az alternatív egészségügyi társaságok is mind úgy gondolják, hogy a pajzsmirigy kizárólag a test anyagcseréjének rendben tartásáért és a hormonok kontrollálásáért felelős a szervezetben. Ezen kívül azt hiszik, hogy csak két hormon termeléséért felelős: a tiroxin (T4) és a triiodotironin (T3) termeléséért; és csak két pajzsmiriggyel kapcsolatos hormont felügyel, a pajzsmirigyserkentő hormont (TSH) és a tirotropin hormont (TRH). Miközben ezek a hormonok nagy szerepet játszanak a pajzsmirigy működésében, sokkal többet is megtudhatunk erről a csodálatos mirigyről, amely információkat részletesen meg is osztok új könyvemben, az Egészséges pajzsmirigyben.

Ha valaha már megvizsgáltattad a pajzsmirigyműködésedet, akkor valószínűleg megnézték a T4- és T3-szintedet, a TSH-val együtt. Ha az eredmények kívül estek a normális tartományon, akkor azt mondták, hogy pajzsmirigygondod van, és gyógyszert írtak fel. Ha az eredmények a normális tartományban voltak, akkor valószínűleg közölték, hogy nincs pajzsmirigyproblémád, és hogy a tüneteidet valami más okozza. Érthető módon valószínűleg összezavarodottabban hagytad el az orvosod vagy egészségügyi tanácsadód rendelőjét, mint ahogyan odamentél. Bárhogyan is, azt hitted, tisztább képet kaptál a pajzsmirigyed egészségéről. Ez azonban nem is állhatna messzebb az igazságtól.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy ha el is távolították a pajzsmirigyed egy részét, esetleg az egészet, vagy részesültél már radiojód-kezelésben, attól még érvényesek rád azok a dolgok, amelyeket most tanulni fogsz. Annak ellenére, hogy a pajzsmirigyedet eltávolították, még vannak működőképes szövetek, amelyek keményen dolgoznak a céljuk teljesítése érdekében, amit hamarosan meg is osztok veled.

Azért írtam az Egészséges pajzsmirigy című könyvemet, hogy feltárjam előtted az igazságot a pajzsmirigyről, és annak valódi működéséről. Azt is részletesen kifejtem, hogy mi áll manapság a pajzsmirigyproblémák terjedése mögött, mint például a Hashimoto-betegség, Graves-kór, pajzsmirigy-túlműködés, pajzsmirigy-alulműködés, pajzsmirigyrák, mellékpajzsmirigy-túlműködés, mellékpajzsmirigy-alulműködés, golyva, hajhullás, álmatlanság, erős szívverés, ködös gondolkodás, szédülés, kimerültség, depresszió, száraz bőr, szorongás, súlygyarapodás, fogyás és más megmagyarázhatatlan tünetek és betegségek. Fényt derítek az igazságra a pajzsmirigygyógyszereket, valamint a pajzsmirigy egészségének és hormonjainak tesztelését illetően, és szertefoszlatom a legkárosabb trendeket és legfélrevezetőbb tévhiteket, amelyek ma ezzel kapcsolatban léteznek. A legfontosabb pedig, hogy megmutatom, hogyan tudsz te és a szeretteid is végre meggyógyulni.

Az információ, amelyet megosztok ebben a cikkben és a könyvemben, az Egészséges pajzsmirigyben, igazi válaszokat és tisztánlátást fog adni azzal kapcsolatban, hogy mi történik a testedben, és melyek a leghasznosabb lépések és eszközök a gyógyuláshoz. Ha szenvedélyes olvasója vagy az egészségügyi könyveknek és cikkeknek, és úgy gondolod, hogy birtokában vagy a legfrissebb pajzsmirigygyógyító információknak, akkor meg fogsz lepődni, hogy mi mindent lehet még megtudni. Az Egészséges pajzsmirigy című könyv semmihez sem fogható, amit eddig olvastál vagy hallottál, és segítségével életedben először végre igazán megértheted a pajzsmirigy eddig fel nem fedezett, belső szerkezetét.

Amit a pajzsmirigyed valójában csinál

A pajzsmirigy valódi funkciója és célja sokkal érdekesebb, mint ahogy a modern gyógyászat azt feltünteti. Az igazság az, hogy a pajzsmirigy az adatok központja. Ez a második agyad. Számos orvosi és alternatív egészségügyi körben létezik egy elmélet, miszerint a gyomor a test második agya. Miközben a gyomor hihetetlenül fontos a maga módján, valójában a pajzsmirigy a második kontrollközpont az agy után a testünkben. Akkor is, amikor a pajzsmirigy sérül (ennek egy egész fejezetet szánok az Egészséges pajzsmirigyben), vagy teljesen el lett távolítva – ahogy ezt már korábban említettem –, apró pajzsmirigy-szövetdarabok elvégezhetik a feladatukat adatbázisként. Az endokrin rendszer pedig olyan fejlett, hogy képes a hiányzó vagy sérült pajzsmirigyrészeket helyettesíteni.

Kutatók, tudósok és más orvosi társaságok előtt ismeretlen, hogy a pajzsmirigy adatbázisként tárolja a homeosztázis jelzéseit a testedben. Az Egészséges pajzsmirigyben elmondom, hogy a pajzsmirigyed csodával határos módon teszi ezt, továbbá megosztom veled, hogy az egyensúly hogy néz ki, milyen érzés, és hogyan működik a te testedben. Minden szervből és mirigyből futnak üzenetek a pajzsmirigybe, ha úgy szükséges, akkor panaszként. Ahogy a HR-osztály egy cégnél, a testedben a pajzsmirigyed állítja össze ezeket a jelentéseket. Gyűjti és nyilvántartja az adatokat azzal kapcsolatban, hogy mi működik jól a szervezetedben, mi nem működik, mi mérgező, és mi nem az.

Ezután a pajzsmirigy a homeosztázis memóriáját használva nap mint nap rádióhullám-szerű frekvenciákat küld (ezt az orvostudomány és a kutatások még nem észlelték vagy mérték meg), amelyek az egyensúly fenntartása érdekében feladatokat delegálnak az egész testbe. A pajzsmirigyed, amely önműködő és önfenntartó, a személyes homeosztázisoddal kapcsolatos tudását használja, hogy folyamatosan újjáteremtse azt, hogy ha egy szerv túlterhelődött vagy veszélyeztetett, egy másik be tudjon ugrani helyette. Ahogy a pajzsmirigy képes különböző frekvenciákat továbbítani a test különböző területeire, energiát is tud adni. Olyan energiát, amit a kutatók és a tudósok még nem tudtak kiszámítani és mérni. Ahogy látod, a pajzsmirigy tekintetében sokkal többről van szó, mint a metabolizmusról és az ismert T4-, T3- és TSH-hormonokról.

shutterstock_604071971 (1)

Az ismeretlen hormonok

Az orvostudomány szerint a T4 és a T3 a két legfőbb hormon, amelyekért a pajzsmirigy felelős, és e hormonok vizsgálata releváns jelzést ad a pajzsmirigy egészségét illetően. Valójában ezen hormonok termelése a legkevésbé lényeges feladata a pajzsmirigynek. Meglepő? Erről a tényről sem tud a tudomány. Ezek az ismert pajzsmirigyhormonok nem a leglényegesebbek. Ha azok lennének, akkor azon pajzsmirigytünetek és -betegségek, amelyekkel sokan küzdenek, nyomban eltűnnének, amint az illető hormonhelyettesítő gyógyszereket kapna. Az emberek döntő többsége viszont nem ezt tapasztalja. Ha valakinek enyhülnek a tünetei, amint pajzsmirigygyógyszereket kezd szedni – ami csak néhány emberrel történik meg –, a javulás általában annak is köszönhető, hogy ezzel egy időben pozitív változásokat visz véghez az étrendjében és az életstílusában. Ezek a változások a felelősek a javulásért. Ez viszont személyenként változik, attól függően, hogyan változtattak az étrendjükön, életstílusukon, pótoltak-e bizonyos hiányokat, és hogy ezek a változások valójában mennyire hatékonyak az egészség helyreállításában. Valójában azon kevés ember közül, aki valójában lát változást, a többség csak ideiglenesen javul.

A tudomány nincs tisztában vele, hogy a T4- és T3-hormon valódi funkciója az, hogy egyensúlyban tartsa az immunrendszert, megelőzze az ingerek túl- vagy alulreagálását, megtartsa a test normális hőmérsékletét, és támogassa a hasnyálmirigyet. Csak nagyon kevés valódi tünet jelenik meg akkor, amikor a pajzsmirigy nem termel eleget ebből a két hormonból. Ezek szintjének mérése nem ad korrekt elemzést a hormonális és pajzsmirigyhez kapcsolódó betegségekről. A pajzsmiriggyel kapcsolatos hormonok, a pajzsmirigyserkentő hormon (TSH) és a tirotropin (TRH), szintén játsszák a saját szerepüket, amit megosztok az Egészséges pajzsmirigy című könyvemben, de vannak más hormonok is, amelyek ismeretlenek az orvostudomány számára, mégis sokkal kritikusabbak.

A legfontosabb dolog a pajzsmirigy működésében annak intézményes memóriája és békefenntartó szerepe a többi szerv és mirigy között. Ehhez nincs szükség T4-re, T3-ra vagy TRH-ra és TSH-ra. A pajzsmirigy két másik hormont is termel, amelyeket a tudomány még nem fedezett fel. Ezt is bővebben kifejtem a könyvemben. Ez a két hormon döntő jelentőséggel bír a rádióhullám-szerű frekvenciák kapcsán, amelyeket a pajzsmirigy bocsát ki a testben történő közlései és megfigyelései során.

Ezeket a hormonokat nem hogy nem tesztelték, de még fel sem fedezték. Ez mutatja, hogy az orvostudomány milyen messze áll attól, hogy pontosan meghatározza egy személy pajzsmirigyének állapotát. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb pajzsmirigyprobléma valódi okát (amiről szintén beszélek a könyvemben), ki sem lehetni mutatni tesztekkel. Az orvostudomány évtizedekkel le van maradva ahhoz, hogy elkezdje megérteni, mi történik valójában, amikor valakinek pajzsmiriggyel kapcsolatos betegsége és tünetei vannak. Azt remélem, hogy a könyvem, az Egészséges pajzsmirigy – amely felfedi az igazságot a pajzsmirigyről és több mint 100 tünetről –, el fog indítani kutatásokat a pajzsmirigytesztekkel kapcsolatban, és a pajzsmirigyproblémáknak tényleg lesz olyan megoldása, amely segítség lehet szenvedő emberek milliói számára. Miért várj arra, hogy ez megtörténjen, ha megérdemled, hogy már most szakértője legyél a pajzsmirigy egészségének? Ha többet szeretnél megtudni a pajzsmirigyről és arról, hogyan tudsz te és a szeretteid a gyógyulás útjára térni, akkor rendelj egy példányt az Egészséges pajzsmirigyből.

Köszönöm, hogy itt vagy velem. Megtisztelve érzem magam, és hálás vagyok. Négyéves korom óta – amikor a forrás, ahonnan az egészségügyi információkat kapom, először szólt hozzám – tudom, hogy hírvivővé kell válnom azok számára, akiknek válaszokra van szükségük. Megtudtam az igazi okot az emberek szenvedései mögött, és a gyógyulásuk módját, ezért ezt most megosztom veled, hogy birtokában légy a gyógyuláshoz szükséges tudásnak és támogatásnak. Ezt sosem felejtettem el. Annak szenteltem az életemet, hogy eljusson hozzád ez a magasabb tudás, amely megváltoztathatja, vagy akár meg is mentheti az életed. Megérdemled, hogy tudd az igazságot, hogy jól legyél, és egészségesnek érezd magad. Támogatlak, és hiszek benned.

Szeretettel, minden jót,

Anthony William


Forrás:
http://www.healyourlife.com/the-thyroid-s-unknown-true-purpose

Ajánlott könyv:

egeszseges_pajzsmirigy_B1_800px
Gyogyito_Medium_B1_218px